Zápal maternice - príčiny, príznaky a liečba
Ahojte zienky,
Tie,co ste mali zapal maternice. Z coho vznikol? Ake ste mali priznaky a co vam pomohlo sa z toho dostat?
@anonym_autor neviem z čoho som mala ,doktorka zistila pri vyšetrení ,dostala som antibiotiká
Ahoj, mala som, po MA🙁 Mala som kombinaciu atb, ale teploty som mala dlho....
Mala som po porode. Bohuzial, asi dosledkom viacerych faktorov, nestahovala sa mi maternica, museli robit 4 hodiny po porode kyret, mala som oslabenu imunitu, dostala som horucky. Takze po cca 4 dnoch od prepustenia som musela ist znova do nemocnice, atb do zily, opat kyret.
@anonym_autor zapal maternice najcastejsie vznika, ak je v maternici otvorena rana - po porode, po potrate/po kyrete, po operacii a pod.
samozrejme moze vzniknut aj bez toho,, ale myslim, ze je to skor dosledok nejakej agresivnej infekcie a tiez oslabenej imunity.
@majamat a ked nic z toho nebolo? Ani porod, potrat...oslabena imunita, to ano.
@anonym_autor neviem z čoho som mala ,doktorka zistila pri vyšetrení ,dostala som antibiotiká
@minenkaa a ake? Za kolko dni ti to preslo?
Ahoj, mala som, po MA🙁 Mala som kombinaciu atb, ale teploty som mala dlho....
@cdt och, to ma mrzi :(
Mala som po porode. Bohuzial, asi dosledkom viacerych faktorov, nestahovala sa mi maternica, museli robit 4 hodiny po porode kyret, mala som oslabenu imunitu, dostala som horucky. Takze po cca 4 dnoch od prepustenia som musela ist znova do nemocnice, atb do zily, opat kyret.
@martinkatinka och boze to znie hrozostrane, mala si to velmi tazke.
@martinkatinka och boze to znie hrozostrane, mala si to velmi tazke.
@anonym_autor vsak priznavas oslabenu imunitu.
inaj ke dolezite aky velky je zapal, elbo klasika rozbehnuty zapal je teda vlemi neprjemny - mimoriadne bolestivy a prevazne s vyskou horuckou.
Augmentin do zily a potom Dalacin😔
Zapal maternice moze mat asi tisic pricin. Zle polozena otazka... Takze odpovede Ti asi nepomozu.

@anonym_autor zapal maternice najcastejsie vznika, ak je v maternici otvorena rana - po porode, po potrate/po kyrete, po operacii a pod.
samozrejme moze vzniknut aj bez toho,, ale myslim, ze je to skor dosledok nejakej agresivnej infekcie a tiez oslabenej imunity.