icon

Zápal maternice - príčiny, príznaky a liečba

18. nov 2025

Ahojte zienky,
Tie,co ste mali zapal maternice. Z coho vznikol? Ake ste mali priznaky a co vam pomohlo sa z toho dostat?

majamat
18. nov 2025

@anonym_autor zapal maternice najcastejsie vznika, ak je v maternici otvorena rana - po porode, po potrate/po kyrete, po operacii a pod.
samozrejme moze vzniknut aj bez toho,, ale myslim, ze je to skor dosledok nejakej agresivnej infekcie a tiez oslabenej imunity.

minenkaa
18. nov 2025

@anonym_autor neviem z čoho som mala ,doktorka zistila pri vyšetrení ,dostala som antibiotiká

cdt
18. nov 2025

Ahoj, mala som, po MA🙁 Mala som kombinaciu atb, ale teploty som mala dlho....

martinkatinka
18. nov 2025

Mala som po porode. Bohuzial, asi dosledkom viacerych faktorov, nestahovala sa mi maternica, museli robit 4 hodiny po porode kyret, mala som oslabenu imunitu, dostala som horucky. Takze po cca 4 dnoch od prepustenia som musela ist znova do nemocnice, atb do zily, opat kyret.

autor
18. nov 2025
@majamat

@anonym_autor zapal maternice najcastejsie vznika, ak je v maternici otvorena rana - po porode, po potrate/po kyrete, po operacii a pod.
samozrejme moze vzniknut aj bez toho,, ale myslim, ze je to skor dosledok nejakej agresivnej infekcie a tiez oslabenej imunity.

@majamat a ked nic z toho nebolo? Ani porod, potrat...oslabena imunita, to ano.

autor
18. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor neviem z čoho som mala ,doktorka zistila pri vyšetrení ,dostala som antibiotiká

@minenkaa a ake? Za kolko dni ti to preslo?

autor
18. nov 2025
@cdt

Ahoj, mala som, po MA🙁 Mala som kombinaciu atb, ale teploty som mala dlho....

@cdt och, to ma mrzi :(

autor
18. nov 2025
@martinkatinka

Mala som po porode. Bohuzial, asi dosledkom viacerych faktorov, nestahovala sa mi maternica, museli robit 4 hodiny po porode kyret, mala som oslabenu imunitu, dostala som horucky. Takze po cca 4 dnoch od prepustenia som musela ist znova do nemocnice, atb do zily, opat kyret.

@martinkatinka och boze to znie hrozostrane, mala si to velmi tazke.

majamat
18. nov 2025
@anonym_autor

@martinkatinka och boze to znie hrozostrane, mala si to velmi tazke.

@anonym_autor vsak priznavas oslabenu imunitu.
inaj ke dolezite aky velky je zapal, elbo klasika rozbehnuty zapal je teda vlemi neprjemny - mimoriadne bolestivy a prevazne s vyskou horuckou.

minenkaa
18. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa a ake? Za kolko dni ti to preslo?

@anonym_autor to už netuším aké, ale asi dva tyzdne som brala

anonym_63c033
18. nov 2025

Augmentin do zily a potom Dalacin😔

anonym_d4bb5f
18. nov 2025

Zapal maternice moze mat asi tisic pricin. Zle polozena otazka... Takze odpovede Ti asi nepomozu.