Zápal močových ciest vždy po sexe
Ahojte mam otazocku, ci ste sa s tym niektora uz stretli...som s mojim muzom 9 rokov...odkedy sme sa zacali snazit o dieta (len 1 mesiac, nakolko sa to podarilo hned) mam pravidelne den po sexe zapal mocovych ciest...vyuzivala som antibiotika, ale stava sa mi to stale...dnes som uz v 9 tyzdni tehotenstva...vysetrenia mocu ukazali ze mam tam bakterie, ale len v takom malom mnozstve ktore sa antibiotikmi neliecia a uz vobec nie v prvom trimestri...mam otazku ci mi to nemoze moj muz
predavat stale tuto infekciu...Stalo sa vam to? nemam poslat partnera na nejake testy?
@ivkazba samozrejme, to je zaklad...ja som skusala vsetko, pred sexom aj muz sa vzdy siel vyprazdnit a po ja urcite..a teraz ako som tehotna cikam stale...a sprcha tiez...a aj sa utieram z predu do zadu...ale nic nepomaha...stale pijem vodu, nezadrziavam moc pocas dna...uz neviem co by pomohlo...
E-coli...nech ti spravia kultiváciu vždy z moču pri zápale.treba cielene ATB na ňu...nemusí byť na víne muž ...vždy vypi veliky pohár vody po a ak tak 25kvapiek kapucinky...mne to pomáha posledné🤔
@veronicka88 e-coli to nie su vraj, doktor mi aj povedal co tam bolo v moci a bolo to nieco ine, len som zabudla co...a tu vodu pijem stale, aj teraz v zime snazim sa stale...a co sa tyka tej kapucinky, tiez som nad tym premyslala, ale docitala som sa protichodne informacie...niekde pisu, ze pocas tehotenstva sa moze, inde sa zas odbornici vyjadrovali ze vraj nie...tak sa bojim aby som babatku neublizila
@anile12 to vazne? tak to ma prekvapilo...ale ked sa tak zamyslim tak zacalo to vlastne ako sme sa pokusali a teda sa moje telo prvykrat stretlo priamo so spermiami, a kedze som uz tehotna tak tiez sa nechranime a ideme na plno..a aj ti zistili ze je to nejaka alergia na spermie alebo si si to len sama odsledovala?
@veronicka88 ano? tak super teda, a aj si si to kvapkala do horuceho caju, aby sa vyparil alkohol?
@doda26 nie🤭normálne...25kvaoiek trikrát denne do velikeho pohára vody...musíš vyplavia močové cesty
Ano, je to mozne, mal by sa ist aj on dat vysetrit aby ste vedeli, ci nema on nejaku bakteriu v sebe, ktoru ti pri sexe dava.
@doda26 crevna bakteria, z konecnika a hradze sa dostane do posvy aj do mocovej rury. Ked pises, ze je to odkedy saste sa zacalis nazit - to znamena, ze ste dovtedy nemali nechraneny styk s ejakulaciou? To by mohlo naznacovat to, ze povodcom je tvoj partner, mozno aj on ma v ejakulate nejaku bakteriu. Nemusi to byt enterococcus, moze to byt nieco ine, co u teba potom narusuje mikrofloru. Mal by ho vysetrit urolog.
@simsalabim moze byt...zacalo to presne ako pises ked sme zacali mat styk s ejakulatom...predtym sme sice mali nechraneny styk, ale prerusovany cize to skoncilo niekde inde 😃 a dakujem za odpoved, myslim si tiez ze to bude povod mojich problemov
@doda26 nemas za co. Mozno to pomoze. Ja som kedysi daaaaavno riesila mykozy a toto mi hned povedali - vysetrit muza. Aj mu nieco nasli, preliecili aj uplne vyliecili, ale mne to pomohlo minimalne, tak sa patralo po dalsich pricinach.
@simsalabim no ja som kedysi mala tiez s mykozami problem a pomohlo mi az dat do poriadku imunitu a nejest sladke...a este som sa bavila s kamoskou co je doktorka a co sa tyka toho mocaka, tak vraj nieco co mam oslabene tak sa tehotenstvom vraj zhorsi, takze mozno mi pomoze az to, ked porodim 🤷🏼♀️
@doda26 pomohla ti zlepsena imunita, sladke s tym nema nic spolocne. Tato hlupost sa traduje z cias, ked mykozami trpeli zeny s neliecenou cukrovkou. Ale ak cukrovku nemas, mas hladinu cukru v poriadku. Urcite si to preliec, ako sa da, podpor to vaginalnymi probiotikami a pod. Ak nepomoze, zrejme az po porode by mohla pomoct imunologicka liecba, ci uz vseobecna (Urovaxom) alebo vyrobena na mieru tebe. Zapaly moze sposobit aj alergia na spermie, takze moze pomoct antihistaminikum, alebo v horsom pripade sa vyhnut kontaktu s ejakulatom. Tiez niekedy davaju udrziavaciu nizku davku ATB nejake obdobie. No stav by mal pred tym aj u teba urcite zhodnotit urolog, ak to budu opakovane zapaly.
@simsalabim neyslim si ze s mykozami sladke nic nema...aj teraz ked uz s mykozami nemavam problem, tak ked to prezeniem so sladkym niekolko dni po sebe tak uz citim zacinajucu mykozu...vtedy mi pomoze vylucenie cukru a moje telo sa uz s tym vysporiada...urcite to nie je mytus, potvrdilo mi to kopec lekarov a odbornych clankov...a dalsia vec, zistovala som si ci to nemoze byt alergia na ejakulat a vraj urcite nie, lebo urvite by sa mi nepodarilo tak rychlo otehotniet, a urcite by som mala hned po styku alergicku reakciu, ktora by sa prejavila zacervenanim, svrbenim a podobne...ale ano imunita ma s tym vela spolocneho aj s mykozami aj s mocakom...
@doda26 nie je to tak, vzhladom na to, ze som pracovala vo vyskume viem, ze je to mytus, ktory, bohuzial, pretrvava aj u lekarskej komunity, kvoli tomu, ze zeny s cukrovkou maju na to predispoziciu. Vysoka konzumacia cukru ma vsak dokazatelne suvis s rastom patogenov traviacom trakte - nie vo vagine. Opakovane vaginalne mykozy su sposobene lokalnou imunideficienciou - zlyhava prva obranna linia (v mukoznych membranach ....) Ale celkove si myslim, ze ak mas pocit, ze ti nejest cukor pomaha, ok. Ved to je hlavne 😉 Ale aj tu na fore som citala pribehy zien, ktore nejedli cukor ani ziadne jedla z muky aj 2 roky a nic, u nich toto placebo nefungovalo - namiesto toho, aby to riesili aj s imunologom. A este par slov k tomu, ze “citis zacinajucu mykozu” - vela zien nevie, ze rozne formy mierneho diskomfortu mozu bez infekcie vznikat na hormonalnom podklade v roznych fazach cyklu - mnohe tesne pred menstruaciou, ine pri ovulacii. Tento diskomfort ustupi sam.
Ja som mala toto iste, už dlhodobo sa liečim na nefrologii (opakovane zapali moč. ciest). Stalo sa mi viac krat, že po milovaní asi tak na druhy deň som dostala zapal. Vravela som to aj dr na nefrologii a hneď objednala na vyšetrenie aj manžela. On mal nejake bakterie a takto mi ich vzdy prenašal a ja som bola na to velmi nachylna preto vzdy zapal moč. ciest. Obydvaja sme dostali atb. Odvtedy si davame vacsi pozor ja sa pred aj po chodim hned vycikat aj umyt.

Ideš si po sexe vždy cvrknut a osprchovať sa?