Závrate, čierno pred očami, slabosť
Ahojte, chcela by som sa poradit nakolko vobec nemam skusenosti podobneho charakteru. Zacnem tym ze mam dnes 16den cyklu /pravdepodobne ovulacia/. Bola som na obede s kamoskou a zrazu som si uvedomila ze zacinam nejak divne vidiet (rozmazano, periferne takmer vobec, mala som pocit akoby blikala lampa alebo co), no proste cele zle. Spytala sa ma ci mi nie je zle lebo som naraz ocervenela a zrazu zbledla.. tak sme dojedli a isli na vzduch, kyslik pomohol ale ten stav stale pretrvaval. Kupili sme vodu, magnezko, sadli si na vzduch, snazila som sa ukludnit, zhlboka dychat. Potom to nejako preslo. Prisla som domov chytila ma triaska, este aj hnacku som dostala (mozno uz z celeho toho stresu). Neskor sme sa isli prejst s frajerom trochu na vzduch a uz mi bolo fakt lepsie. Teraz mam bolesti v podbrusku /pravy vajecnik/ az v krizoch ake zvyknem mavat pri ovulacii ale este silnejsie. Tak teraz ta otazka. Mozem TOTO byt priznak tehotenstva? Fakt sa mi to nikdy nestalo a zrovna minuly tyzden 10 den cyklu sme mali nechraneny styk. Mohla by som uz mat 6 dni po nom taketo priznaky? Alebo to je uplna blbost a mam hladat pricinu niekde uplne inde? Sorry mozno uplne blba otazka ale nemam s tymto ziadne skusenosti. Test som si nerobila, po tyzdni sa mi zdalo ako nezmysel a hlavne ked mam este aj take priznaky jak pri ovu.. to by som hadam nemala mat ak by slm bola tehotna ci? Dakujem za odpovede a rady!😉
@lilyianka dakujem za nazor 🙂 myslim ze ovulaciu by som mala mat teraz kedze je 16ty den, tak mi to logicky vychadza ale mohla som sa aj preratat. Pokial viem ovulacia byva tak medzi 10-16 dnom cyklu cize som ju teoreticky mohla mat aj skor.. toto co som pisala su skor take moje dohady a vypocty kedze som sa snazila dopatrat ci pricina nie je fakt tuto. Ale ked priznaky tak skoro nebyvaju tak asi sa fakt jedna o nieco ine. Tiez sa mi to zdalo moc skoro ale dnes uz nikto nic negarantuje 🙂 vselijake veci sa deju a tu je dost velka koncentracia zien so skusenostami tak si vravim ze mozno niekto zazil podobny priebeh
Nemozes byt anemicka? Ja som mala cele tehotenstvo nizky tlak a som aj chudokrvna, ale na konci tehotenstva mi uz hladina zeleza v krvi tak klesla, ze som zazivala presne to co ty - mdloby, slabost, tocenie hlavy.... Dokonca mi z toho vyhupol trochen tlak, tak sme rodili o tyzden a pol pred terminom. A ked mi spravili krvny, mala som vazne extremne nizky hemoglobin
Ja som to mala raz dvakrát a potom častejšie šla som k lekarovi krv mi brali a anemia ako hrom mohla som skolabovať kdekolvek hemoglobin 70 hned hematolog tam mi nasadili lieky trocha je to lepsie ale este sa niekedy hlava toči
@laura222 Nie, toto nie je priznak tehotenstva. Ani nemoze byt, tyzden po styku este pomaly ani tvoje telo nevie, ze si tehotna. Je to skor priznak nizkeho tlaku, nizkeho cukru v krvi, pripadne unavy alebo stresu. Hnacka moze byt aj z toho magnezia (viac ako 400 mg moze mat tento ucinok). Ak to bola jednorazova udalost, neries to. Ak sa to zopakuje, prip. mas este ine potiaze, chod k lekarovi na krvny obraz.
Dakujem za nazory 🙂 objednam sa v blizkej dobe na preventivku. Na anemiu to nevidim kedze praveze mam v krvi vela zeleza - posledna preventivka. Nedostatok cukru tiez neviem ci by to mohol byt kedze zhodou okolnosti som mala k obedu kolu a teda zeby som si ho nejak odopierala to urcite nie. Ked tak skor asi nejake celkove pretazenie, stres.. ja neviem nemam pocit ze som vystresovana, ale zas vacsina vystresovanyvh ludi ten pocit nema takze bohvie
Ja by som len k teme rada prispela, ze telo uz par dni po otehotneni sa moze prejavovat podobnymi priznakmi.
Jedine, ze by som bola vynimka 😉.
@laura222 tvoj opis s tou slabostoh nackou znie skor ako pocoatky panickej poruchy. Emocne psychicky mentalne sa citis ok? Pripadne nemoze to byt alergicka reakcia na nieco co si zjedla? A sledujes si vytok? Aj podla toho by si mohla vyzistit blizsie kedy bola ovu. Ale vajco stretne spermiu vo vajecniku potom 7 dni putuju na spravne miesto a potom 7 dni sa uhniezduju a potom zacnu vylucovat veci ze halo sme tu.... cize aj keby sa stretli 10ty den tak 24ty najskor. Snazite sa kratucko a si z toho over excited a sledujes sa?
Ja si tiez nemyslim, ze by si mohla byt tehotna, skor si citliva na zmeny tlaku a podobne. Mala by si si dat porobit nejake vysetrenia, preventivnu prehliadku a tak.
Tak dnes som bola na preventivke u vseobecnej (krv, moc, tlak atd) vysledky budu v pondelok. Doktorka ma pocuvala, povedala ze pocuje trochu arytmiu ale ze nic mimo normy. Spravila mi vysetrenia aj na stitnu zlazu, mozne tehotenstvo som ani nespomenula, ako som citala nazory hned som to zavrhla. Ohladne toho kolko sa snazime.. praveze sa nesnazime nejak cielene len to proste nechavame na nahodu. Nie som z tych co sa extra sleduju asi prave preto ma aj takmer slahlo o zem vcera a az vtedy som zacala zacala spatne sumarizovat ze co by to mohlo resp nemohlo byt 🙂 doktorka mi povedala ze podla jej nazoru su to nervy, stresy (je to mozne). Clovek moze mat pocit ze je v pohode a nepripusta si veci ale podvedomie dokaze zazraky
Este k tej panickej poruche, tiez ma napadlo ci to nemoze byt nieco tohto charakteru. Tak som si co to aj precitala k nej aj tetanii a podobnym "sucasnym" chorobam alebo ako to nazvat. Praveze mi to moc nesedi uz len z hladiska toho ze ja som sa v danej chvili ked sa to dialo praveze nezlakla a nezacala panikarit. S kludom som jedla dalej a realne zareagovala az vtedy ked sa ma kamoska spytala ci som v pohode ze som strasne zbledla.. tak som jej popisala pocity a ten kto zacal panikarit bola ona. Ja som bola ta co ju ukludnovala ze som naozaj v pohode a urcite neodpadnem, dokonca som ju musela okriknut nech sa ma stale nepyta ci mi je dobre nech ma proste ignoruje a nerobi mi stresy lebo tymto to len zhorsi. Nakoniec som ju presvedcila ze mi je uz dobre napriek tomu ze uplne ok som teda nebola ale musela som jej z oci a sama sa snazit predychat, ukludnit, lebo ona bola viac v panike z toho celeho jak ja🙂
@laura222 a co ti nakoniec zistili ja mam ted podobne stavy a beham len po doktoroch tiez som tak bola s babami sa najest a musela som ist von srdce my busilo som myslela ze odpadnem cele zle a sem tam sa my to vrati...tehotna nie som mam doma uz 2 deturence a stale sa citim unavena,slaba taka bez enrgie??

@laura222 tak pises,ze ovulaciu by si mala mat teraz,cize v tom pripade ak ste min.tyzden mali nechraneny styk nemozes byt tehotna...keby aj ano a neskor to zistis (za predpikladu,ze by ovu prebehla ten min.tyzden) tak urcite nemozes mat po necelom tyzdni priznaky...pretoze v tej dobe prichadza este len k uhniezdovaniu
Skor si myslim,ze sa jednalo o nizky tlak,prip.problemy s krcnou chrbticou alebo jednoducho slaby pitny rezim