icon

Zistí gynekológ, či ste mali styk?

lea_petranova
16. mar 2024

Zistí gyn. či dom mala styk aj keď ma nebude vyšetrovať cez posvu?

liz_lemon
16. mar 2024

uz si sa to tu pytala, chod si robit ulohy

veronikaszabova
16. mar 2024

@lea_petranova este kolko odpovedi cakas?

stellarstar
16. mar 2024

Na sk sú teraz prázdniny?

lea_petranova
autor
16. mar 2024

@veronikaszabova no úprimne veľa lebo mi ti stále metie hlavu lebo jeden povie ano iný zase nie.. nechápem.

lea_petranova
autor
16. mar 2024

@liz_lemon Nemáme😀

tehotna40
16. mar 2024

@stellarstar nie, to je to naše benevolentné školstvo bez úloh, na deti nekladená žiadna zodpovednosť, a potom to takto vyzerá. A bude hůř..

veronikaszabova
16. mar 2024

@lea_petranova tak nesexuj a nemusis stresovat.

pribinak
16. mar 2024

@tehotna40 toto je chyba rodičov a nie školstva

stellarstar
16. mar 2024

@lea_petranova keď sa na teba len pozrie nebude vedieť ale keď ťa ide vaginálne vyšetriť tak áno. Je to také ťažké pochopiť to? Ako fakt téma sexualita v škole a najmä doma je naozaj biedna

bessie12
16. mar 2024

@lea_petranova to je jedno, že nemáte úlohy. Chod si zopakovať učivo alebo si precitaj nejaku dobrú knihu. Najlepsie nieco zo sexualnej vychovy, aby si pochopila určite veci a nepýtala sa dookola tie iste otázky. Odpovede si už dostala a iné nebudú.

koniarova
16. mar 2024

Zistí to len vtedy, ak chodí na MK.

viestta
16. mar 2024

A vraj nam netreba sexualnu vychovu v skolach, doma to detom nevysvetlia tak aspon v skole by ich mohli poucit.
Lea ked mas viac ako sestnast, nikto to riesit nebude, ked mas menej, tak ten tvoj ma na krku trestne stihanie

tehotna40
16. mar 2024

@pribinak ako to ja, ako jedinec zmením?

viestta
16. mar 2024

@veronikaszabova tusila som. A vraj nam netreba sexualnu vychovu

pribinak
16. mar 2024

@tehotna40 mizes byt aktivista priniesli s rodinou mládežou

svetlonos
16. mar 2024

@lea_petranova
Ahoj Lea, prave sim videla tvoju foto, viem kde bývaš. Co myslis, ako dlho potrva kym sa to dozvedia rodicia? Tento mk je taka carovna stranka. Ani nevies kto sa s kym pozná...

minka201
16. mar 2024

@lea_petranova Ahoj. Čítala som aj tvoju včerajšiu tému. Takže ty sa reálne bojíš, že ťa mama v 15tich vezme ku gynekológovi, aby zistila ci si ešte panna. Toto bude od nej len taká vyrážka. U gynekológa to nechodí tak, že za ním príde mama s tým, ze: Moja 15 ročná dcéra má frajera. Pozrite jej tam dole a povedzte mi, či s ním už spala... Ku gynekológovi sa chodí so zdravotným problémom, tehotenstvom, po antikoncepciu a na preventívku. Ta sa zvyčajne robí od 18 rokov. Tuším sa na ňu dá ísť aj skôr. Čiže ak by ťa k nemu mama naaahodou zobrala v 15tich, tak by to bolo brané ako preventívka. Každý gynekológ sa pred vyšetrením očividne mladej baby spýta, či už mala pohlavný styk. Vtedy bude na tebe, či mu povieš áno alebo nie. On nebude skúmať, či si mu klamala. Ak povieš, že nie, vaginálne ta vyšetrovať nebude!!! A to znamená, že nebude vedieť zhodnotiť, či si už sex mala alebo nie. Telo každej ženy je iné, takže ak si s tým chalanom pravidelne nesexovala dlhšiu dobu, nedokáže na istotu povedať, či si alebo nie si panna ani po vaginálnom vyšetrení. Zhrnutie: lekár ti nemôže na podnet tvojej mamy nasilu pozerať medzi nohy, keď mu ty povieš, že si ešte nemala sex a nemôže jej 100% povedať, že jej dcéra to už robila s nejakým chlapcom.
A ešte 2 rady do budúcna:
1. Viac počúvaj tvoju mamu a dôveruj jej. Ty si bola zaľúbená, ale ona už vtedy vedela, že chalanko nebude ten pravý (to sú proste skúsenosti starších).
2. Žiadnemu frajerovi nemusíš dokazovať svoju lásku tým, že sa podvolíš všetkému, čo ti navrhne. A je úplne normálne nemať sex len preto, že už pár týzdnov akože oficiálne chodíte. Tak buď rozumné dievča 🙂

lea_petranova
autor
16. mar 2024

@minka201 bola som s ním dva roky a on ma začal do toho tlačiť.. prišlo k tomu až v posledných troch mesiacoch nášho vzťahu, neviem ako to chodí a pýtam sa lebo pomáha mi na psychiku keď som si viacej istejšia..

lea_petranova
autor
16. mar 2024

@bessie12 normálne sa pýtam, pýtam sa hlavne kvôli tomu lebo mi je zle z toho psychicky.. radšej sa spýtam niekoho kto mi vie povedať ako to chodí ako každý večer preplakat. Zrejme neviete ako si to veľmi vyčítam a ľutujem to veľmi ale čo bolo to bolo to už nezmením ale môžem zmeniť budúcnosť to je jeden z dovodou prečo píšem, robím to kvôli sebe a kvôli svojmu psychickému zdraviu.. trápim sa už pól roka ale ze neskutočne, začala som trpieť panickými záchvatmi a je mi neskutočne zle a veľmi sa hanbím za to že v 14 som to urobila.. ale ide mi o seba.. prosím skúste ma chápať🙏🏼

minka201
16. mar 2024

@lea_petranova A kedy budeš mať 15? Ale naozaj sa nič neboj. Mama je už určite pokojnejšia, keď s ním už nechodíš. Toto vyhrážanie gynekológom je len také postrašenie. Reálne gynekológ nerobí vyšetrenia dievčatám s tým účelom, aby potvrdzoval ich rodičom panenstvo. Gynekológ by sa ťa na pohlavný styk spýtal len preto, aby vedel, ako ťa môže vyšetriť - či vaginálne alebo cez konečník. Nepýta sa ťa to pre nič iné. A ani sa také veci nepýta pred rodičmi, lebo môže rovno rátať s tým, že polovica mu pred nimi pravdu nepovie. Nebude kontrolovať panenskú blanu na požiadanie mamy ani jej nič žalovať. Ani mama sa nebude pozerať na to, ako ta lekár vyšetruje. A niektoré dievčatá to majú tam dole tak, že sa ani nedá posúdiť, či už mali alebo nemali pohlavný styk.
Dôležité teraz je, aby si sa správala rozumne, aby ste si s mamou budovali vzájomnú dôveru 🙂

lea_petranova
autor
16. mar 2024

@minka201 ja s mamou mám veľmi zlý vzťah preto sa aj bojím.. v každom prípade ďakujem🙏🏼

minka201
16. mar 2024

@lea_petranova Ja som bola prvýkrát u gynekológa ako 16-ročná. Pred mamou spísal len základné údaje a potom ju poslal počkať von. Spýtal sa, či som už mala pohlavný styk. Povedala som, že nie, ale viac sa nevypytoval, či neklamem, nepodozrieval ma. Iba povedal, že mi teda spraví len sono cez brucho.

Ale je dobré, že si si uvedomila, že tvoje rozhodnutie vtedy nebolo správne. Už si nič nevycitaj, ale zariad sa podľa toho do budúcna. Ten chalan by sa mal hanbiť oveľa viac za to, ako sa zachoval. Držím palce ☺️

lulupulu
16. mar 2024

@minka201 ty co tu melies ze cez konečník, normálne mi dekel vystrelilo teraz 🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣

minka201
16. mar 2024

@lulupulu Moja zlatá, áno, panny sa vyšetrujú cez konečník, ak si o tom ešte nepočula 😉

lulupulu
16. mar 2024

@minka201 no tak to by som teda chcela vidieť kde to tak funguje. Ja som to zažila cez brucho a tu vyššie tiež píšu o bruchu. To radšej nech mi tam strčí aj stoličku ako cez konečník 🙈😀

minka201
16. mar 2024

@lulupulu Sono sa robí buď cez pošvu alebo cez brucho. Vyšetrenie "pohmatom" cez pošvu alebo cez konečník. Skús si vygooglit.