Zlé výsledky cytológie
V novembri som bola na citologiu, a výsledky sú- pap3, LSIL, HPV nemàm. Dnes som bola na kolposkopiu, podľa lekára to je buď zápal, buď prekanceroza, poslal ma na biopsiu, dostala som termín (24.marca) na papieri mam napisane- na periférii lezie ložiská bodkovania.
Teraz veľmi sa bojím, že čo bude somnou.
Ja som si mysleli ze hned braju aj vzorky, neviem preco sa to nestalo… v komarne, je tam nejaky doktor z BA, Branislav Potucik asi, uz sa Ani nepamatam… moja doktorka 2 tyzdne nebude, preto nevie skor. Mam to riesit inak, ist niekde a zaplatit?
@tedina7 Neplať nič, počkaj do 24.3. To sú 2 týždne. LSIL nie je taká dráma. Kľud. Čo ťa čaká, vezmú vzorky, pošlú na biopsiu, počkáš na výsledok. Keby dobre, sledovanie, keby zle, konizácia krčka maternice, jednodenný zákrok. Tam by "zoškrabali" poškodené tkanivo z krčka. Na túto operáciu chodí ročne nespočet žien.
Nemáš až také zlé výsledky.
Kúp si Indonal, alebo Indol 3C a poctivo užívaj aspoň pol roka.
Dobre, dakujem ti ❤️
@tedina7 tak podla lekara je to to alebo hento, hlavne ze pojdes znova na zakrok aby vzali biopsiu, ako tlieskam pristupu...toto mal spravit pocas kolnoskopiea nie a povedat z fleku bez histologie , co to je, povazujem za odvazne.. pockaj si na vysledky, to co zatial vies, ze su tam bunky, ktore tam byt nemaju... ale nie je to nic zavazne...
sorry za preklepy
Ja som mala zlu, dokonca aj po konizacii co som mala po 3 mesiacoch robenu kontrolnú rozšírenú cytologiu u môjho lekára opäť zle vysledky aj opätovne na kolposkopii a dalo sa to dokopy. Teraz ma čaká posledná kontrola u onkogynekologa v septembri. A to som bola aj tehotná a mam syna medzičasom. Dokopy tehotenstvo na to malo skvelý účinok to mi vravel aj onkogynekolog ze tehu vie zmobilizovať imunitu. A tehotná som bola rok po konizacii a počas tehu som nemala ani problémy s krckom, držal si od začiatku 35mm len posledný mesiac 25mm.

a to doktor tie výsledky nevysvetlil?
Mne na kolposkopii priamo brali tri vzorky na biopsiu a do týždňa som mala výsledky s vysvetlením od lekára či je to v poriadku alebo nie - biopsiou sa môžu potvrdiť len malé zmeny a budeš v poriadku. Nestresuj a kde si bola na kolposkopii že ti nevzali hneď vzorky?