Zmrazovanie embryí. Je to dobré?
Ahojte chcem sa z vás opytať či je dobra vec zmrazovanie embryi?.Mala som problemy a museli sme si oodložit a za 2mesiace mi vložia do maternice.Ale vraj ked som si dala zmrazovat tak to neni dobre,može sa stat narodit postihnuté dieta??To chcem vediet.Či už mate stym skustenosti.
@andynkoo dnes je len malo centier, kde zamrazuju kvalitne embryja a blastocysty.
Vacsinou je to tak a hlavne na Slovensku, ze ludi s obrovskou bolestou na srdci neupozornia a mrazia v centrach kadejake dvojkove, trojkove embryja, nie kvalitne blastocysty. Menej kvalitne embryjka sa nemusia rozmrazit.
Ale ak je zamrazeny kvalitny material, vobec nemusis mat strach z postihnuteho dietata.
Tak ako z KETu, ETu tak isto aj pri prirodzenom pocati sa moze vyvijat postihnute dieta ale nato su uz lekari a plno vysetreni aby sa takemu niecomu predislo....
Nezamyslaj sa nad takymto niecim a teskaj sa na babatko...
Prajem ti vela stastia!!!
@rebeca_1 Ahoj no takze ja nemyslim si v zlom len manzel to si mysli.Lebo vo stvrtok mi bolo velmi zle a piatok mi zhorsilo tak sme isli do gyn fiv a zistili ze mi zase vytvorilo znova vela vajicka a vela vody tekuti a tažko sa mi dychalo,A dali mi 4 kus infuzie,potom doktor mi povedal ked mi zhorsuje stav tak mam ist do nemocnice do ruzinova a ked nic take vezne tak mam ist na kontrolu tak som bola v nedelu na kontrolu a zistil ze mam stale ravnoko zase mi dali 3 kus infuzie.Tak som sa ja rozhodla ze chcem zamrazit a moj to nechcel lebo sa bal ze to nebude take dobre a ze bude mozno stat postihnute dieta,A o mesiac mam ist na kontrolu a potom co povedia kedy mi vlozia do maternice.A uz sa citim lepsie.Som z toho sklamana.Keby som sa citila dobre tak mi by vlozili do maternice a nemozu.Utorok mi robili zakrok odobrali mi 25 vajicka a 12 zrelych a z toho 5 mam embryi.A ostatny boli nezleych.
@andynkoo pre Boha, ved to mas OHSS. To nechali na teba ze ci das teraz alebo neskor vlozit embryjka do maternice? No tak toto je ubohy pristup Gyn-fivu!
Samozrejme, ze ked sa citis takto zle, tak nesmies vkladat embryjka do bruska. Treba v takomto pripade urcite mrazit. Ja som mala OHSS v septembri a poviem ti, ze ja som pomaly o sebe ani nevedela ako mi bolo zle, doslova na zomretie. Viem, o com ti teraz pisem.
Ja na tvojom mieste by som urcite embryjka nechala zamrazit a vkladala by som po dvoch mesiacoch. Ale ked sa mas sama rozhodnut...
Tak sme si rozhodili a Ja som prvy kratt nemam nic stym skustenosti.Ako mas na mysli ze to su ubohy pristup na Gyn fiv??A jednu vec neviem co to je za slovo OHSS. 🙂
@andynkoo A este som chcela za ten pristup z Gyn-fivu. Ja som tam bola 4 krat na IUI a 1 krat na IVF, bolo to asi pred siedmymi rokmi.
Nepaci sa mi, ze v tvojom stave ti dali na vyber. Oni su odbornici, mali ta pozriet a hned poslat do nemocnice. Oni ti mali navrhnut mrazenie a nie cakat, nato, ako sa ty sama rozhodnes.
Toto je tvoje prve IVF? Tak teraz uz vlastne cakas na ET a to az za 2 mesiace, vsak? Teraz uz su embryjka zamrazene, ano?
No drzim ti palce, nech sa das cim skor dokopy a pojdes si pre bublinky ))))
andynkoo, tiez sa divim, ze ta v centre neinformovali o zakladnych veciach.. O mrazeni ste sa vobec nerozpravali? ved to je pri IVF uplne bezna vec, najma ked ma zena viac vajicok - a tym padom pravdepodobne aj viac embryi ako v priebehu jedneho cyklu mozu zaviest 😉
takze ty sa teraz daj dokppy a potom ti mozu zaviest "mrazacikov" 😉 drzim palce
@rebeca_1 Ano prvy krat som bola na IVF.Pan hrabulak nam len povedal ze sa to da zamrazit a potom sa rozmrazuje ze sa toho nemusite brat,ked mam ja problem tak nemozu davat len tak.Ja som chcela mrazit a moj to nechcel.Hm ale pozerali mi ultrazvuk ze mi znova zvysili vajecnik a tekuty vody tak nam dali infuzie.No teraz cakam na ET A az za 2 mesiace tak.Ano uz su od nedeli zmazanie.Potom napisem ako to potom dopadlo. 😉
Toto KET znamená vloženie rozmrazeneho embria....tak si prečítaj aj tu....
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ket-v-gyn-five-tentokrat-dufam-naposledy/

@andynkoo ahoj,tak to vôbec nie,nemusíš sa postihnutého dieťatka vôbec báť.Je to normálna vec,že sa embryjká zmrazujú,aspoň vynecháš celú tú dlhú a namáhavú cestu stimulácie.Postihnuté dieťatko môže bohužiaľ byť či si už po KET-e-zmarazené embryjká,klasickom ET-transferi a taktiež pri klasilckom oplodnení,teda prírodou.
Tak sa vôbec nemusš báť,lekár/ka si dá pozor už keď buešš tehuľka a budú Ťa pekne sledovať či je všetko v poriadku,takže držím palce pri KETE,aby sa podaril na 100% 🙂