Znamená PAP test vždy rakovinu krčka maternice?
Ahojte tento mesiac som bola na priehliadke pred vcerom mi prišli výsledky mám hpv a pap 3 čítala som si o tom , ale neviem nejako sa mi to nezdá budú mi musieť zobrat krckok ??? Neviem som hotová je to rakovina ???? Mám len 28 rokov som mlada žena plná života nečakala som takéto neico nikdy! Musím ist na ďalšie vyšetrenie kolposkopiu termín mám až o dva mesiace neviem nevydržím musím najst inú nemocnicu kde mi dajú určite skôr termín.
Ale ženy povecte mi ako to je mám mať strach ? Ďakujem
@zara1996 ďakujem to už som čítala , čítala som za dva dni toho velmi veľa 🙄 .. neviem chcem vedieť reálne skúsenosti. A ďakujem dúfam že to bude ok
@izabelkaizka08 len to ti nikto asi nepovie na 100% ako to je, dozvieš sa až na vyšetrení od dr., jedine skúsiť inú nemocnicu,poobvolávaj. Viem aké máš stresy, rok si prechádzam rakovinou a to nekonečné čakanie na konečné výsledky to je niečo hrozné.
@zara1996 áno to sa dozviem až neskor a keďže žijem v At tu je všetko na dlho, jedine že pôjdem privátne ale to je veľa peňazí, ale zdravie je prednejšie, uvidím v pondelok povolam všetky nemocnice.
Joooj tak to mi je luto :( držím palce nech je vsezko ok veľa zdravicka 💚
@izabelkaizka08 skus aj iné mestá nemusíš vo Viedni, pozri kde pri blízku máš nemocnice s gyn odd a volaj tam, neverím ze cakacka 2 m keď mne dali termín už týždeň na to. Privátne nechoď to stojí aj 2 t eur to je moc. Pap 3 neznamená hneď rakovinu, s konizáciou odstránia a bude dobre
@stellarstar tiež som rozmýšľala nad tym. Proste 2 mesiace neviem vydržať je to pre mna dlho. No skúsim pondelok volať dúfam že dajú za týždeň dva termín.
No dúfam že to neni rakovina že len mi to odstránia alebo čo no uvidím. A ďakujem
@izabelkaizka08 rakovina je od štádia IV, ved aj u mňa tiež všetko OK od konizácie
@stellarstar tak to som rada 🙏🏼

@izabelkaizka08 ahoj skús kuk tento článok, tam sú aj popísané stupne PAP, každopádne držím palce nech to bude ok 🩷 https://www.union.sk/dysplazie-krcka-maternice-...