Zužuje sa vagína vekom?
Ahojte možno divná otázka , no zároveň si nemyslím,že to je hlúposť no zaujíma ma , je pravda že vekom sa vagina zužuje?
Vysvetli mi ako to má podľa teba fungovať.
@januska12323 kvôli klesajúcemu estrogénu
Kvoli klesajucemu estrogenu uz tak "nemaze" tak to dnu ide horsie, ak to mam napisat polopatisticky, ale urcite nie je uzsia
To neznamená, že sa zúži.
Pri deficite estrogénu v menopauze, či poruchách hormonálnej rovnováhy nastáva atrofia pošvy, to znamená stenčenie sliznice vagíny. Asi toto si myslela?
NEZUŽUJE SA, už len tak nevlhne. Biológia "nič" od chlapov na MK chápem, ale nevedomosť od samotných žien v dobe internetu je....🥺
Vaginálna atrofia, je spôsobená klesajúcou hladinou estrogénov v tele najčastejšie v období menopauzy. Poklesom hladiny estrogénov dochádza aj poklesu počtu buniek v sliznici pošvy, STENA POŠVY SA STÁVA TENŠIA, ubúda i cievne zásobenie a stena pošvy je tzv. atrofická. Medzi najčastejšie príznaky patria suchosť a bolestivosť počas pohlavného styku (dyspareunia), zápal pošvovej steny. Vaginálna atrofia môže tiež spôsobiť symptómy močovej dysfunkcie ako pocit pálenia a zvýšené riziko vzniku infekcií močových ciest.
Autor či autorka, z akého dôvodu vznikla vôbec táto otázka? Je niekde s niečím nejaký problém?
@loliki no aby som dala veci na pravú mieru ,keďže vidim ,že jednou otázkou som pohoršila väčšinu ale šlo mi len o to, zistiť či je naozaj pravda čo som čítala pár dni v jednom článku. Mne prídu takéto otázky taktiež smiešne ale zaujímalo ma to a vôbec by som si nemyslela že tým nejako pohoršim ľudí. Ja takéto veci beriem ako bežne veci s čím sa človek v živote stretne. O ženskej biológie viem naozaj dosť ale tato otázka ma dostala a chcela som len vedieť názor iných ľudí keďže veľa ľudí písalo,že je pravda to čo sa tam čítalo 🙂☺️
@anonym_autor atrofuje

😂Áno, aj počtom kopulácií sa rozširuje. Aj veľkosťou penisu, až kým nebude ako tunel Branisko. To sa fakt v tejto dobe niekto pýta?Áno, od 45 sa zúži len tak kvôli veku. Presne ako sa do 45tky roztahuje každým stykom🤦♀️Presne tak funguje anatómia tela.