icon

Zvýraznená varikozita

sari24
3. mar 2015

Ahojte 🙂
prosím vás je tu niektorá z vás, ktorá by mi vedela poradiť, čo znamená zvýraznená varikozita? A či je to veľmi zle? Možno hlúpa otázka, ale lekárka mi viac nepovedala k tomu až po prečítaní lekárskej správy som uvidela, že niečo také mám 😒 😔

slavuska30
3. mar 2015

@sari24 ahoj, to sú kŕčové žily

sari24
autor
3. mar 2015

@slavuska30 a nevieš mi povedať, či to vie spôsobiť nejaký problém do budúcnosti, napríklad pri tehotenstve?

slavuska30
3. mar 2015

@sari24 no záleží aj na tom, kde sa ta varikozita nachádza, či nohy alebo niekde v oblasti malej panvy..ale tak tehotenstvo ju väčšinou ešte zhorší.. na nohách vzniká poväčšine tromboza alebo opuch nôh, či ulcusy..ale to ta nejdem strašiť, to by ti mala presne vysvetliť dr..kde sa ti nachadza ta varikozita, v akom je štádiu a možnosti liečby,

sari24
autor
3. mar 2015

@slavuska30 v oblasti malej panvy. Toto že k tomu sa veľmi nevyjadrila ani, asi sa jej to budem musieť opýtať. Ale ak je to v tej oblasti tak mi len šlo o to či to nebude veľký problém pri otehotnení
Ťažko s lekármi, ktorí málo rozprávajú

slavuska30
3. mar 2015

@sari24 no pri otehotnení by to nemal byt problé, skor počas tehotenstva alebo po porode...no určite sa na to opýtaj dr..aj ked nič nevravela treba sa informovať.. .)