Kontroly počas tehotenskej PN
Ahojte baby, došla vám počas tehotenstva kontrola zo socialky?
Budem síce len mesiac a potom už nastupujem na materskú ale musím dieťa voziť do škôlky do iného miesta cca 35min cesty tam + 35min naspäť, no stále chodím s takým strachom či náhodou neprídu kým niesom doma 🫤
Mne došli trikrát … ako nič v zlom , chápem , že dieťa treba voziť , ale Raz keď si na pn , ešte v takom už vyššom štádiu tehotenstva … no ja neviem . Ja som bola tiež pn ako tehotná a nebudem sa tu hrať na svätú , tiež som si odbehla myslím dvakrát do obchodu vzdialeného 3 minúty peši ( mimo vychádzok ) od bydliska keď už som doslova nemala čo jesť , ale lepilo mi … ja som tu kontrolu mala trikrát , raz z toho som bola hospitalizovaná v nemocnici , druhýkrát u lekárky na vyšetrení a tretíkrát doma a išla som normálne dole podpísať papiere … takže ja by som neriskovala . Ale je to na tebe . A keď už treba dieťa voziť, tak sa dohodni na vychádzkach s Dr mi teraz napadlo . Ráno hodka , poobede hodka
Lekar nech ti povoli vychadzky v casoch ked chodis pre dieta. Budu to tvoje jedine vychadzky pocas dna. Napr od 7:00-9:00 a 15:00-17:00.
Len jednoducho posunie casy. To moze urobit.
Bud vychadzky alebo proste byt doma. Asi mas nejaky zdravotny problem, ked si PN, takze treba dodrziavat liecebny rezim. Ak by si mohla chodut kade-tade, tak ta lekar nema dovod vypisat na PN.
No musím teda zavolať DR nech mi to prispôsobí.
A nechcem chodiť kade tade ale dieťa mam predskolaka, takže do škôlky proste musí. Aj som obehala škôlky v okolí ale všade plno 🫤
Mne nie. Ked som sa pytala sestricky, tak povedala, ze nech sa nebojim, ze tehotnym nechodia. ....
Ale viem, ze choodia.
@valiant mne lekar povedal, ze sa to neda upravit, ze na socialke s tym maju problem. Cize som mala klasiku, 10:00-12.00, 14:00-16.00.
Nie, neprišla - bola som mesiac a pol. No ja som naozaj vychádzky dodržiavala. Mimo nich dom išla len na vyšetrenie a vychádzky som mala vkuse 4h od 10-14. Mňa sa Dr.. pýtal ako to chcem, čiže pochybujem, že im to nejde upraviť.
@michaela329 ano uz som volala, len Dr mi povedala, že sa to rieši už len cez socialku a na socialke mi povedali, že to mám riešiť cez Dr 😀😀😀
Ale pani bola zlata na socialke tak si to zapísala niekde, tak hádam to bude v poriadku 🤷♀️
Tak hádam sa dohodnú 😃 Ja som ale cez sociálnu riešila zmenu adresy pobytu, to som od Dr. vedela, že oni riešia. S tým problém nebol.
@michaela329 vies, to asi zalezi aj od ochoty lekara to prehlasit. A aj od uradnicky, ktora tam momentalne je....mne napriklad jedna zle napisala cislo uctu, kde mi chodil rodicak a peniazky prisli na cuzdi. A odmietla to riesit, vraj moja chyba. .... ina s tym nemala problrm a vyriesila raz-dva 🙂
@snowflakenel ja som reagovala na tú časť, že sa to nedá upraviť. Dá sa, určite. Ochota je iná vec.

.. tehotenstvo netehotenstvo v Za chodia radi zo sociálky kontroly... došla mi vždy, keď som bola PN.... mužovi tak isto