icon

Skúsenosť s GBZA - bilingválne gymnázium Žilina

1. júl 2021

Dobrý deň máte prosím Vás niekto skúsenosť s GBZA? Dcérku veľmi bavia cudzie jazyky a je študijný typ a uvažujeme o podaní prihlášku na túto školu. (Španielska sekcia) Máte niekto skúsenosti? Najlepšie aj z prvej ruky 🙂

fifina75
1. júl 2021

Ahoj sestra chodí na GBZA teraz skončila 4-ty ročník a je maximálne spokojná. Ževraj ťažká škola ale.stoji za to

autor
2. júl 2021

@fifina75 ďakujem za odpoveď 🤩 mala by som na Vás otázku ostatné predmety mimo jazykov (BIO,DEJ…..) sa vyučujú v slovenčine alebo v jazyku danej sekcie? Neviem sa to dopátrať na stránke školy 😅 a ako funguje vyučovanie angličtiny? A po prípade ak chodí do španielskej sekcie na akej jazykovej úrovni skončila prvý ročník? Prepáčte že vás takto otravujem ale nepoznám nikoho kto by tam chodil ☺️

fifina75
2. júl 2021

Ahoj 😀 sestra chodí síce do francúzskej sekcie, ale tak rozdiely sú tam minimálne:
1) v prvom ročníku sú v slovenčine, od druhého ročníka je biológia, chémia, fyzika a matematika v cudzom jazyku a aj v slovenčine, tak sme to mali my lenže teraz už sa nejde podľa belgického systému ale podľa francúzskeho
2) my sme mali angličtinu od druhého ročníka ale teraz je už aj od prvého, sú dve skupiny, v prvej sú ako keby lepší a v druhej horší
3) A2, už také začiatky B1

fifina75
2. júl 2021

Takto nejako vyzerá rozvrh v 1. rocniku

fifina75
2. júl 2021
autor
3. júl 2021

@fifina75 ďakujem moc 🤩

terezulik11
15. sep 2021

Ahoj, ja som absolventka Gbza tak keby niečo, pokojne sa pýtaj 🙂

autor
20. sep 2021

@terezulik11 Napísala som ti správu 🙂

vika215
Autor odpoveď zmazal
vika215
6. jan 2022

Dobrý deň, tiež by som tam chcela ísť. Momentálne som v 9 ročníku a uvažujem nad touto školou. Dúfam, že sa tam dostanete. 😊

autor
6. jan 2022

@vika215 🙂

vwrona
26. nov 2024

Dobrý deň. Prosím Vás, chcem sa spýtať na skúsenosti s bilingválnym gymnázium v Žiline. Moja dcéra by chcela ísť, bavia ju cudzie jazyky. Chce ísť na Španielsku sekciu. Len ďalej by chcela ísť na medicínu. . Zaujímalo by ma , či máte skúsenosti, uplatnenie sa na vysokú školu, teda v našom prípade na medicínu.

evinqua
26. nov 2024

@vwrona ja som jednou z prvých absolventiek španielskej sekcie a áno, dve spoluziacky sú lekarky, na medicínu sa dostali na prvý pokus, obe hned od ukončenia štúdia na vš žijú mimo SR

vwrona
2. dec 2024

@evinqua ďakujem za odpoveď