icon

Žilina - psychiatrička

24. apr 2021

Hľadám dobrú psychiatričku pre seba.prosím poraďte nejaky kontakt. Nachádzam sa v začarovanom kruhu. Sama si uvedomuje psychicke problémy. Zhoršujú sa. Mam jedno dieta autistu, manžela alkoholika, ktorý navonok by sa dal opísať ako ideálny partner, otec rodiny,milujuci.
Ale klame, zatajuje, nekomunikuje a ked komunikuje cely ca sarkasticke poznamky,utocive poznámky,robi napriek,nemusi mi ani fyzicky ublížiť, ani nadat, aler vie pvedat veci, robit veci, ktoré mi ubližujú...
A mne sa potom otvára vo vačku nožík.
Posledna hadka, ožratý, (na druhy den si musel zobrať dovoelnku, lebo by este v práci nafúkal) zacal mi vycitat co som ja take spravila za cely zivot, zacal prekrucat veci,.. Ked som revala na dlazke, prikazal mi nech idem do postele,lebo prechladnem. Ja som v ton momente vladala len revat... Vlastne ani to som uz nevládala.
Ked som ho neposluchla, zacal ist násilím..... Silou ma ťahať, mam mdoriny na zápästiach. Ale fyzicky ma neudieral a nikdy neublížil. Len rozkazuje
Ale chápem ked je človek opity, nevie ani co robi a hovori.
K tym všetkým bolestivým veciam, ktore navypraval a navymysal mi povedal, len ze som mrcha a keby som bola chlap, ma zmlati. A ze som chorý človek...
To si uvedomujen ze som a ma pravdu ... Mam problem tiez kontrolovať hnev po jeho výstupe... Tresnem hoci cim, hodim čokoľvek o zem. A zhoršuje sa to. (no nidky y som taka nebola) no tazka situácia,a nabalujuce problémy ma vedia strašne ovplyvniť. Takze mam asi nezdravu cholericku povahu

rpprsdte prosím, potrebujem pomoc. Hlavne kvoli sebe a deťom. Nechcem aby trpeli, som proste momentálne psychicky odrovnana, co mi ovplyvňuje normálne zitie a starosť. . Ďakujem
Ps preapcte zw píšem s chybami

ella_price
24. apr 2021

Nestačil by psychológ? Ten by ti potom povedal, či ťa odporúča k psychiatrovi. Pokial nenájdeš, existuje stránka psychológ na dosah a tam sa objednáš a vyberieš si spôsob konzultácie (telefón, chat alebo videohovor).

autor
24. apr 2021

@ella_price mam depresie, niekedy som uz uvažovala nad samovraždou...
Potrebujem nejwke anti depresiva, liwky ktore ma postavia na nohy.potrebujem na 100 fungovať, kvoli deťom.
Svokrovci su mŕtvi kvoli chlastu. A moji nepoznaju ani deti. Som na vsetetko sama. Hlavne necitin oporu, z tej psychickej stránky. So všetkým sa musim vysporiadanie sama. Síce mam skveke kamarátky, ale tie tiez nemozem bombardovať mojimi problémami.
Nemozem povedat, ze manzel nepomôže. Nakupi, ale začal aj tak pomáhať lo veľkých hádkach....

mardin
24. apr 2021

to je veľmi vážna situácia, určite treba psychiatra a potom možno aj psychológa navštíviť čo najskôr, neviem v akej finančnej situácii sa nachádzaš, ale spolužitie s manželom treba veľmi rázne a rýchlo riešiť, treba mu dať na výber, ak sa odmieta ísť liečiť, treba ísť od neho preč, bude sa to len zhoršovať, on si nikdy neuvedomí, ako ti ubližuje (viem, o čom hovorím), bude ťa ponižovať a urážať, pokiaľ si silne veriaca, vedz, že aj cirkev odporúča, aby si od muža, ktorý ti ubližuje, odišla, prípadne treba vyhľadať pomoc krízového centra, držím prsty a prajem veľa síl

savoya
24. apr 2021

Psycholo Richard Gróf Zilina

autor
24. apr 2021

@mardin len ja mam pocit, ze je to moja vina

Povedal mi ze sa ma boji. Mna dokaze ale jeho narazky, sarkasticke poznamky, to ako ne/komunikuje vytočiť do nepríčetnosti... On cely cas, v kazdej situácii, ma jeden prizvuk, on ked sa hada, bud je ticho, alebo výprava hlaskom ako keby mi želal vsetko najlepšie k meninám... Jeho nečinnosť v domácnosti, alebo činnosť vo veciach, ktore vie, ze mi robia napeoti(lsn povedal, ze zabudol). Taka nečinnosť. Harmonogram rodiny, tury, výlety, oslavy, vsetko riwdim ja.
Dokknca som mu zrekonstruovala chaluou. Zohnala ľudí, material, zdizajnovala, obvolala, vybavila. On nespravil nic. Na všetko ma výhovorku, klamstvo...
Ze si nevsimol, nevidel, zabudol,... Nepočúva ma..
Nema žiadne citové prejavy, mimika,
Ja som toho porozbijala dost, zvedomujem si ze sa iz pri nom neviem kontrolovať. A ja mam chybu. Ale ten alkohol, je velky problém u neho....
Jedinw v xom dokaze byt aktívny, je sexuálna oblasť.

ella_price
24. apr 2021

Tak dúfam, že dobrý psychiater pomôže a následne ti to skombinuje aj s psychoterapiami 🙏🏻 Držím palce, mám brata ktorý trpí PTSP a vidieť to bolí aj mňa.

autor
24. apr 2021

@ella_price ďakujem. Prečítam si aj o PTSP

autor
24. apr 2021

@savoya ďakujem

amima
2. máj 2021

Hrtúsová Daniela

nugetka123
5. máj 2021

Mudr. Čapkova- zilina Halkova

maruskares
28. sep 2023

Ahoj, odporúčam Alanon - rodinný prislusnici alkoholikov. 12 krokovy uzdravujuci program. Verím, že pomôže. Tak ako už mnohým.