icon

Životné poistenie – lekárka nechce vydať správu pre poisťovňu, je to správny postup?

mius33
Včera o 15:41

Dobry den. Neviem či mi vie niekto poradiť, ale skúsim. Môj manžel 23 rokov navštevuje očnu lekarku. Na jedno oko nevidí, za tie roky dostaval len kvapky. Minulý rok bol operovaný ( obidve oči) ani operacia mu nepomohla. Nakoľko má životnu poistku navštivili sme očnu lekarku, aby nam vydala lekarsku spravu pre poistovnu, ktora je na zaklade toho ochotna vyplatit poistne. Lekarka spravu nechce vydat a povedala manzelovi, aby isiel do nemicnice a aby si tam vypytal spravu. Podla Vas je to spravne ? Mozu v nemocnici vydat spravu a ak ano bude to stacit poistovne? Nikdy sme neriesili nic s poistovnou. Dakujem

rozculena
Včera o 15:44

nechápem,čo má poistka spoločné s jeho očnou chorobou.
nepíšeš,či mal úraz,alebo je to nejaká choroba,nepíšeš,na čo je poistený...
Životná poistka je poistenie smrti,takže to s jeho očami nemá absolútne nič spoločné

chrobak7
Včera o 15:46

@mius33 Veď keď mu operovali oči, tak pri prepustení z nemocnice mu museli dať nejakú prepúšťaciu správu, kde je uvedené, čo mu robili a aký to malo výsledok. Prípadne by tam mala byť uvedená aj konečná diagnóza.

Túto správu predložte poisťovni. Ak niečo ešte budú chcieť, tak si to vyžiadajú buď od vás, alebo priamo z nemocnice.

A si si istá, že má nárok na poistné plnenie za slepotu jedného oka? Čo je to za poistku?

melanta
Včera o 15:52
@rozculena

Životná poistka je poistenie smrti,takže to s jeho očami nemá absolútne nič spoločné

@rozculena nie, životná poistka nie je iba o smrti. Kritické choroby, trvalé následky po chorobách, invalidita a trvalé následky po úrazoch, denné dávky pri hospitalizácii, denné dávky pri PN.

mius33
autor
Včera o 16:18
@chrobak7

@mius33 Veď keď mu operovali oči, tak pri prepustení z nemocnice mu museli dať nejakú prepúšťaciu správu, kde je uvedené, čo mu robili a aký to malo výsledok. Prípadne by tam mala byť uvedená aj konečná diagnóza.

Túto správu predložte poisťovni. Ak niečo ešte budú chcieť, tak si to vyžiadajú buď od vás, alebo priamo z nemocnice.

A si si istá, že má nárok na poistné plnenie za slepotu jedného oka? Čo je to za poistku?

@chrobak7 Dakujem. Ano ma narok uz sme sa informovali v poistovne

mius33
autor
Včera o 16:19
@mius33

@chrobak7 Dakujem. Ano ma narok uz sme sa informovali v poistovne

@mius33 poistovni…..

zabka79
Včera o 16:21

@mius33 pri synovi nam papier pre poistovnu vydala nemocnica kde ho osetrovali, nie ambulancia

sasa1310
Včera o 17:02
@rozculena

@rozculena si naštuduj čo obnáša životná poistka

euka210
Včera o 17:21

@mius33 ako pisu, z nemocnice musi mat prepustaciu spravu. Take papiere si treba kopirovat.

anonym_6e708f
Včera o 18:09
@melanta

@rozculena nie, životná poistka nie je iba o smrti. Kritické choroby, trvalé následky po chorobách, invalidita a trvalé následky po úrazoch, denné dávky pri hospitalizácii, denné dávky pri PN.

@melanta nie, zivotna poistka sluzi na to co ma v nazve... existuju pripoistenia, ktore kryju to co pises... ale nemusis ich mat...

rozculena
Včera o 21:22
@sasa1310

@rozculena si naštuduj čo obnáša životná poistka

@sasa1310 životná poistka obnáša poistenie ŽIVOTA.
To ostatné je iba pripoistenie