Ako sa vyrovnať s rozchodom a získať nadhľad?
Stalo sa vám, že až po rozchode ste zistili, akú cenu vzťah skutočne mal? Resp. že ju nemal? Je to mesiac, čo som to uzavrela a momentálne sa nachádzam v tomto štádiu. Vlastne som ho úplne odstrihla, nestretli sme sa odvtedy, ja som správami riešila praktické veci, on stále písal, akoby sa nič nestalo. Nerešpektuje to? Otvorene má problém veci pomenovať, úplne sa tomu vyhýba, nemám inú možnosť ako túto neúctu z jeho strany ignorovať a na správy nereagovať. Zranené ego? Je tak sebecký? Kedy sa cez to prenesie? Stane sa to vôbec? Čo si o sebe myslí?
Je možné, že to jednoducho nezvláda? Platí hypotéku, práca taká, že prijímy sú čoraz nižšie, a viem, že sa často cítil byť osamelý… ktovie ako na toto reagovalo jeho vnútro. Ako mu mám pomôcť, keď sa takto správa? Dosiahne level, že bude veci riešiť tak, ako sa riešia? Či pôjde na mňa stále len ľsťou?
Až po rozvode som prišla nato že rozvod bol nevyhnutný a vôbec najlepšie riešenie pre mňa a dieťa.
@anonym_5f5ded ďakujem za reakciu
Je možné, že to jednoducho nezvláda? Platí hypotéku, práca taká, že prijímy sú čoraz nižšie, a viem, že sa často cítil byť osamelý… ktovie ako na toto reagovalo jeho vnútro. Ako mu mám pomôcť, keď sa takto správa? Dosiahne level, že bude veci riešiť tak, ako sa riešia? Či pôjde na mňa stále len ľsťou?
@anonym_autor a preco mas potrebu mu pomahat?
@anonym_autor Pomôžeš mu tak, že sa vôbec nebudeš ozývať. Prečo píše?No asi nepochopil, že je definitívne koniec a myslí si, že Ťa zmanipuluje a vrátiš sa. Pre niečo ste sa rozišli, nie, nebol by teraz zrazu iný. Nezmenil sa, len skúša či ťa ešte vie dostať.
@anonym_autor Pomôžeš mu tak, že sa vôbec nebudeš ozývať. Prečo píše?No asi nepochopil, že je definitívne koniec a myslí si, že Ťa zmanipuluje a vrátiš sa. Pre niečo ste sa rozišli, nie, nebol by teraz zrazu iný. Nezmenil sa, len skúša či ťa ešte vie dostať.
@enmery súhlasím, smutné je to, že mierne sa obávam, že by sa jeho zranené ego snažilo „liečiť” poškodzovaním mňa, napr. mojej povesti… to sa už približuje k nebezpečnému správaniu, preto mi to nie je ľahostajné
@enmery súhlasím, smutné je to, že mierne sa obávam, že by sa jeho zranené ego snažilo „liečiť” poškodzovaním mňa, napr. mojej povesti… to sa už približuje k nebezpečnému správaniu, preto mi to nie je ľahostajné
@anonym_autor Vykasli sa na to. Myslis si,ze niekoho zaujimas? Kazda senzacia trva par dni. Tak ta poohovara a co? Kazdy obcas nieco povie na svojho ex. Hadam si nemyslis,ze ta budu ludia denno denne rozoberat pri veceri donekonecna.
@anonym_autor Vykasli sa na to. Myslis si,ze niekoho zaujimas? Kazda senzacia trva par dni. Tak ta poohovara a co? Kazdy obcas nieco povie na svojho ex. Hadam si nemyslis,ze ta budu ludia denno denne rozoberat pri veceri donekonecna.
@marca12 ďakujem 🙏… uniká mi triezva myseľ v tejto situácii
@anonym_autor A ty si myslíš, že komunikáciou s ním sa odrazu zmení na nezákerného človeka?Ak niekto po rozchode špiniť ex a zo seba robí neviniatko, inteligentný vie, koľko bije a hlupákovi nevysvetlíš ani keby si sa postavila na hlavu. Čím dlhšie bude no contact tým skôr sa z toho dostane a zameria na inú.
@anonym_autor A ty si myslíš, že komunikáciou s ním sa odrazu zmení na nezákerného človeka?Ak niekto po rozchode špiniť ex a zo seba robí neviniatko, inteligentný vie, koľko bije a hlupákovi nevysvetlíš ani keby si sa postavila na hlavu. Čím dlhšie bude no contact tým skôr sa z toho dostane a zameria na inú.
@enmery 👍
@anonym_autor Chapem,raz som sa rozisla v nie dobrom a dopocula som sa kadeco o sebe. Aj ma to trapilo a dusilo. Potom som si povedala,ja viem,aka som ako to vsetko bolo. Ze on ma vykresluje v zlom,aby sa on vykreslil ako chudacik,to nie je moj problem. Uz davno som pochopila,ze na nazore inych nezalezi. Dolezite je,ze ty mas ciste svedomie. A ludia to ani neriesia. Vypocuju a idu dalej. Kazdy ma dost svojich starosti a vzdy sa vyskytne ina klebeta o niekom inom,takze reci o tebe pojdu do zabudnutia.
Ja som za to že keď sa dvaja rozídu majú sa zatvoriť dvere navždy a dovidenia.Pokial nemajú spolu deti.Co sa raz skončilo nech to tak ostane lebo je to potom ako začarovaný kruh
Urcite nekontaktovat. Aj keby ako trpel, alebo ty. To je najlepsia pomoc.
Je to ako rana - pomali sa hoji, uzatvara. Ak sa do nej stale spara, otvara sa a nikdy sa nezahoji.
Co sa tyka reci, neries. Ak ludia tym reciam uveria, nepoznaju ta blizsie, pocuju to len ako senzaciu. Mozno im to zmeni pohlad na teba, ale tito ludia vypocujuc si iba jednu stranu nechcu poznat pravdu. Mozu ti byt ukradnuti. Skutocni priatelia stoja pri tebe, vedia kto si, aka si.

Až po rozvode som prišla nato že rozvod bol nevyhnutný a vôbec najlepšie riešenie pre mňa a dieťa.