icon

Porovnávanie so spolužiakmi a pocit samoty

1. feb 2026

Zdravím, píšem sem keďže nemám nikoho s kým by som si mohol pokecať. V poslednej dobe má neskutočne trápi že nemám nikoho nemám kamarátov ani priatelku a s rodinou som si tiež nie je úplne blízky. Študujem na VŠ a síce sa vždy s niekým rozprávam ale to je presne taký ten pokec čo sa točí len o škole. Hrozne ma to unavuje a depta že nemám nikoho ja by som ťa rád robil toľko rôznych veci ale nemám ich s kým robiť. Ja viem mnoho ľudí hovorí že tak chod sam ale za prve nie všetko viem robiť sám a za druhé nie je to to isté ako keď ten čas trávite s niekým iným. Navyše mi príde nezdravé tráviť všetok voľný čas len so sebou. Ja som síce viac menej introvert ale mám rád aj spoločnosť a potrebujem to mat v rovnovahe (aj nejaký ten čas pre seba ale aj čas medzi ľuďmi ). Hrozne ma to mrzí a je mi z toho smutno a každým dňom ma to trápi čo raz viac a viac. Najviac keď vidím ako sa darí ostatným v mojom veku ako sa darí napr mojim spolužiakom zo základnej alebo zo strednej že všetci majú svojich kamarátov a partnerov a ja nič. V živote som nemal priateľku a to už budem mať 23 ja viem že je to relatívne mladý vek ale ja sa cítim tak neskutočne sám. Nie je to ani o Tom že by som sa nemal rád mám práveže pocit že som so sebou spokojný len nechápem čo je so mnou zle že si neviem nikoho nájsť a ja keď si už myslím že som si našiel nejakého toho kamaráta tak to časom pominie alebo som len taký ten kamoš na vyrozprávanie ak má chapete ( som dobrý len keď niečo potrebujú ) neviem ani vlastne čo za odpovede hľadám len som mal pocit že možno napísať niekomu mu aspoň trošku pomôže .

bennn
1. feb 2026

Nie si jediný. Je to ťažké a nudné, ťažké na psychiku. Len učenie ťa zamestnáva, ktoré však je skôr povinnosť ako radosť. Čo ti povedať, asi len toľko že využivaj zoznamky. Keď si nevieš nájsť človeka na rozprávanie sa v realite, na internete sa to určite bude dať. Len treba byť trpezlivý a brať to seriózne. Väčšina ľudí okolo už má kamarátov a ďalších nehľadá takže je zbytočné sa nejak vnucovať. Skôr možno cez nejaké športy, posilku niekoho nového spoznať. Ale samozrejme musíš sa trochu zaujímať. Po viacerych stretnutiach viac a uvidíš či niekto bude reagovať tak, že bude spolupracovať.

autor
Včera o 06:18
@bennn

Nie si jediný. Je to ťažké a nudné, ťažké na psychiku. Len učenie ťa zamestnáva, ktoré však je skôr povinnosť ako radosť. Čo ti povedať, asi len toľko že využivaj zoznamky. Keď si nevieš nájsť človeka na rozprávanie sa v realite, na internete sa to určite bude dať. Len treba byť trpezlivý a brať to seriózne. Väčšina ľudí okolo už má kamarátov a ďalších nehľadá takže je zbytočné sa nejak vnucovať. Skôr možno cez nejaké športy, posilku niekoho nového spoznať. Ale samozrejme musíš sa trochu zaujímať. Po viacerych stretnutiach viac a uvidíš či niekto bude reagovať tak, že bude spolupracovať.

@bennn ďakujem ale zoznamky pre mňa nemajú moc zmysel nerád si píšem s ľuďmi nevidím v Tom úplne zmysel alebo ako to povedať? Už som to viac krát skúšal a vždy to dopadlo nanič