icon

Život s narcisom

torysheer
19. sep 2025

Ahojte, žijem dlhé roky s mojím narcisom, no to už som sa naučila riešiť tak aby prevládala pohoda. V čom sa absolútne nezhodneme, že on je totálny nespolocensky domased, a ja mám rada divadlo, rodinné akcie či grilovačky s priateľmi. Ale chodil so mnou na naše rodinné akcie, svadby, oslavy mojej rodiny. Teraz mám ísť ja prvýkrát na svadbu z jeho časti rodiny, kúpila som si šaty, urobila nechty vlasy...stale mi vyčíta že by som mala predsa byť pekná stále .prídeme domov, ja unavená po celom týždni(od obeda som mu to hovorila), a viem že ešte budem baliť, žehliť....a on že ,,ideme strihať živý plot a ruže". V najväčšej horúčave som hrabala, moje vlasy dostali zabrať cicerkami potu, o nechty aj keď v rukaviciach som sa bála( inak nechodím na nechty kvôli záhrade), celé predlaktia dorezane dopichane od ruží (ešteže mám zajtra dlhý rukáv na šatách). Celý týždeň sa ho pýtam po práci čo ideme robiť, a on že ,,nič, som unaveny'". Odišla som na prechádzku to rozdychat. A ešte: ,,ja budem zajtra ešte aj šoférovať a ty si budeš sedieť na riti"(koniec citácie). Vlastne len taká spoveď, nemám komu dnes aj keď sedím pred kostolom.

Strana
z2
maranta_leuconeura
19. sep 2025

@torysheer no tak asi to nie je take zle s nim, ked ste spolu. A tiez sa dalo povedat, ze strihat dnes nebudes, ze si mal spomenut cez tyzden alebo to urobite po svadbe a vybavene.

anonym_0e770f
19. sep 2025

@torysheer prečo si to išla robiť???ja by som nešla mali ste na to cely tyzden

gribka1
19. sep 2025

Tak chceš mať s ním doma pohodu, tak si sa prispôsobila. Platí to aj teraz, tak čo už s tým. Veľa šťastia do budúcnosti s ním.

osky
19. sep 2025

Neprinutil by ma a este by dostal patricny komentar
Je normalny?
Ale aj ty,prosim ta,preco si mu nirmalne nepovedala,ze momentalne to nie je vhodne.
Ani nie koli vyzoru-to je automaticke...
Ale ved bola by som unavena,vyszavena ..chcem sa v klude vychyszat,a byt fit na svadbe.
Nie doslova z role do lodiciek...to.iste nie

viestta
19. sep 2025

Strihal by si zivy plot sam, ja by som si robila co mam naplanovane. Ty sa konecne nauc, ze nacvicuje s tebou lebo ho nechas aby s tebou nacvicoval. Pri mne by narazil velmi skoro...

anonym_97d705
19. sep 2025

Nerob mu stale po voli. Dupni si. Oni sa vyzivaju v tom ze vsetko je jak rozkazu

anonym_6ad219
19. sep 2025

Prečo si to preboha išla strihať?🤦🤦🤦🤦 Chyba nie je v ňom, ale v tvojej blbosti.

anonym_13146f
19. sep 2025

Ty si mu stanovila diagnozu? Ci na MK je to moderne?
Ja mam dojem, ze kazdy druhy je narcis lebo sa nespráva podla vasich predstav😁

torysheer
autor
19. sep 2025
@anonym_6ad219

Prečo si to preboha išla strihať?🤦🤦🤦🤦 Chyba nie je v ňom, ale v tvojej blbosti.

@anonym_6ad219 lebo som sprostá? Súhlasím. Prídem teraz domov on vo vani....relax

torysheer
autor
19. sep 2025
@anonym_13146f

Ty si mu stanovila diagnozu? Ci na MK je to moderne?
Ja mam dojem, ze kazdy druhy je narcis lebo sa nespráva podla vasich predstav😁

@anonym_13146f nuž....my sme sa zoznámili v strednom veku. Ja som rozvedená, s deťmi, mali sme veľkú záhradu, o ktorú som sa starala, deťom robila párty, rodine grilovačky, ešte aj exovym kamarátom torty či langoše...a on ma išiel učiť ako krájať cibuľu, ako sa správne umýva riad a pod. Z kresla pozerá čo robím a síce nevidí , ale upozorňuje, aby som niečo nezanedbala. Najskôr ma to vytáčalo, teraz sa smejem a poviem - že ukáž mi.

kitycat
19. sep 2025

@torysheer zajtra bude teplo, vazne dlhy rukav?

To ze si pripecena a s narcisom si 9 rokov netreba komentovat

torysheer
autor
19. sep 2025
@viestta

Strihal by si zivy plot sam, ja by som si robila co mam naplanovane. Ty sa konecne nauc, ze nacvicuje s tebou lebo ho nechas aby s tebou nacvicoval. Pri mne by narazil velmi skoro...

@viestta nechceš výmenu manželiek?😁😁😁

torysheer
autor
19. sep 2025
@kitycat

@kitycat rukáv je sifonovy a viem prečo ho mám. Pripecena budem až zajtra. Dnes len blba

viestta
19. sep 2025
@torysheer

@viestta nechceš výmenu manželiek?😁😁😁

@torysheer obavam sa, ze este pred koncom natacania by jeden z nas skoncil v najlepsom pripade na JIS-ke a druhy v CPZ... A opakujem, kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolis ty. Plati to aj pre vlastneho chlapa.

torysheer
autor
19. sep 2025
@kitycat

@kitycat 9 rokov? Nie, neviem odkiaľ si to vzala. Viac😁 inak....tie sú do kostola, beriem aj ďalšie keby mi bolo teplo na zabavu

torysheer
autor
19. sep 2025
@viestta

@torysheer obavam sa, ze este pred koncom natacania by jeden z nas skoncil v najlepsom pripade na JIS-ke a druhy v CPZ... A opakujem, kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolis ty. Plati to aj pre vlastneho chlapa.

@viestta tak keď som ho po tom všetkom dnes zbadala v tej vani....nemala som daleko

sevrin
19. sep 2025

Prečo každá vidíte vo svojom mužovi narcisa? Však existuje množstvo aj iných porúch osobností a podľa mňa oveľa zaujímavejších. Či každý muž ktorý sa vymyká nejakému "štandardu", je automaticky narcis?
To čo popisuješ mi skôr sedí na schizoidnú poruchu osobnosti.

viestta
19. sep 2025
@sevrin

Prečo každá vidíte vo svojom mužovi narcisa? Však existuje množstvo aj iných porúch osobností a podľa mňa oveľa zaujímavejších. Či každý muž ktorý sa vymyká nejakému "štandardu", je automaticky narcis?
To čo popisuješ mi skôr sedí na schizoidnú poruchu osobnosti.

@sevrin mne pride pan ako manipulator, ale to je len moj pocit, diagnozu sa neodvazim stanovit

anonym_13146f
19. sep 2025

Vobec z toho popisu nemusi byt narcis.Moze to byt len blbec.Moze mat nejake crty ale tie ma kazdy jeden clovek, kedy to nieje patologické.Pri narcizme musi splnat takmer vsetky body.Narcis potrebuje publikum a pozornosť, tvoj leží radsej doma.S pravym narcistom by si nevydrzala 9 rokov a nebolo by ti do smiechu, bola by teba davno troska

prdeelka
21. sep 2025

Ale pochopila si keď mu budeš ustupovať bude to stále horšie. Drž sa jedného pravidla: Koľko mu dovolíš -tolko si dovolí

zlotka
21. sep 2025

Ja som sa od takého čo mi komentoval robotu s gauča hore pupkom, odsťahovala. A teraz mi vyčíta že som ho hodila do vody 😅,nuž musí sa naučiť plávať. Nebudem chodiť okolo lenivca ,ktorý doma ani krížom slamku nepredloží ,ale u svokry bude makať ako vol. A mám kľud 😉

viera012345
21. sep 2025

@torysheer Môj nebohý otec, ale aj nebohý manžel mali vo zvyku plánovať práce,pri ktorých potrebovali pomoc rodiny,s predstihom a vopred sa dohodli s tými, ktorých sa to týkalo... napr.ked sme robili postrek stromov, vopred nám povedal otec, že bude potrebovať pomoc/s mamkou sa dohodol,nam-dceram oznámil,ze dievčatá, keď cez víkend nebude pršať alebo fúkať, robíme postrek/Manžel tiež vedel,ze aj ja mám svoje pracovné plány a keď chce pomoc, musím vedieť,ze kedy, čo,na ako dlho sa bude robiť

anonym_a571b8
21. sep 2025

@torysheer preco si mu nepovedala slovo NIE....vlastne preco ho nekopnes do riti ?

viera012345
21. sep 2025
@torysheer

@anonym_6ad219 lebo som sprostá? Súhlasím. Prídem teraz domov on vo vani....relax

@torysheer ...treba mu vypustiť vodu vo vani 😀

martin96321
21. sep 2025

@torysheer Moja mama sa sprava presne tak. Ked si zmyslela,okamzite,hned teraz,uzaj treba urobit co povedala,lebo koniec sveta........Otec len dole hlava a radsej bol ticho. Ale ked sa jej nechcelo,tak zrazu nic nebolo nutné. Zalezi len na Tebe ako sa podvolíš

torysheer
autor
21. sep 2025
@martin96321

@torysheer Moja mama sa sprava presne tak. Ked si zmyslela,okamzite,hned teraz,uzaj treba urobit co povedala,lebo koniec sveta........Otec len dole hlava a radsej bol ticho. Ale ked sa jej nechcelo,tak zrazu nic nebolo nutné. Zalezi len na Tebe ako sa podvolíš

@martin96321 áno, presne tak to aj i nás vyzerá. Keď sa mu nechce či pozerá telku, tak si mám sadnúť ku nemu a pozerať s ním. Keď chcem ísť niečo robiť, tak je hneď,,tu si sadni a sed". Ale aj tak upratujem radšej keď nie je doma, aby mi do toho nekybicoval

torysheer
autor
21. sep 2025
@anonym_13146f

Vobec z toho popisu nemusi byt narcis.Moze to byt len blbec.Moze mat nejake crty ale tie ma kazdy jeden clovek, kedy to nieje patologické.Pri narcizme musi splnat takmer vsetky body.Narcis potrebuje publikum a pozornosť, tvoj leží radsej doma.S pravym narcistom by si nevydrzala 9 rokov a nebolo by ti do smiechu, bola by teba davno troska

@anonym_13146f ale on to potrebuje, vždy keď sme niekde na verejnosti. Pracujeme v tom istom zamestnaní (na odlišných pozíciách), a tam to vidím denne. A teraz na tej svadbe...predvádzal sa ako bonvivan. Potom si trochu vypil (je takmer abstinent) a vtedy býva strašne milý a pozorný na mňa

torysheer
autor
21. sep 2025
@zlotka

Ja som sa od takého čo mi komentoval robotu s gauča hore pupkom, odsťahovala. A teraz mi vyčíta že som ho hodila do vody 😅,nuž musí sa naučiť plávať. Nebudem chodiť okolo lenivca ,ktorý doma ani krížom slamku nepredloží ,ale u svokry bude makať ako vol. A mám kľud 😉

@zlotka zase lenivec určite nie je, vie porobiť takmer všetko, v záhrade, doma nám vyrobil nábytok, vie opraviť všetko čo sa pokazí sám, vrátane auta, počítačov.... keď sa mu teda chce. Asi z toho ale pramení pocit vlastnej dokonalosti, že vie VŠETKO najlepšie len on sám, a všetci ostatní to robia zle. Skôr mi teda vadí to komandovanie, všetci musia kmitat ako on piska

martin96321
22. sep 2025
@torysheer

@martin96321 áno, presne tak to aj i nás vyzerá. Keď sa mu nechce či pozerá telku, tak si mám sadnúť ku nemu a pozerať s ním. Keď chcem ísť niečo robiť, tak je hneď,,tu si sadni a sed". Ale aj tak upratujem radšej keď nie je doma, aby mi do toho nekybicoval

@torysheer Nastastie som to uťal ked som dospel. Ked uz aj vyskakovala v sobotu o tretej poobede,ze este toro,este toto,tak som zo vsetkym hodil a povedal ze mam aj svoj zivot a nie srat sa na zahrade,alebo okolo domu. A naockoval som babku,ze v sobotu po tretej je uz liturgicky nedela,tak uz ani babka nerobila,lebo sa bala ze zhresi. A proti babke si mama nedovolila pindat.

sova7
26. sep 2025

A tebe vážne nedoslo prečo si takúto robotu odložil presne na takyto čas? Nárocky. Ty si možno myslíš že s ním dokážeš vychádzať ale on s tebou nacvicuje ako jemu vyhovuje. Jediný účel toho bol skodoradostne zničiť všetko čo si si na tu svadbu chystala aby si dobre vyzerala. Pocit moci a zábava s toho ako sa snažis zachrániť svoju výzor pred svadbou. Psychopati toto robia radi. Môj otec keď zistil čo nás teší to znicil. Psa kvety keď už nebolo čo ničil mňa lebo tym mamu naj zasiahol. Myslím že sa skvele zabavil. A keď on tebe zavelil a ty okamžite ideš a robíš kto s kým cvičí? Hm? Keď si žena myslí že na nejakého psychopata už vyzrela a má sposoby ako na to aby to fungovalo je to iba iluzia. Pánom situácie je vždy psychopat a kým jemu to vyhovuje dáva ti pocit že ho máš pod kontrolou. Ale je to manipulácia a takéto vzťahy vždy toho kto poruchu nemá vysávajú

Strana
z2