icon

Ako správne triediť obaly s označením C-pap?

1. mar 2026

Ahojte, obaly z pudingu, prášku do pečenie a podobne s označením C-pap sa triedi do plastu ? Červený kontajner nemáme, iba zelený, žltý a modrý. A komunal a bio.

aalt
1. mar 2026

Tetrapak u nas do plastu (plasty, plechovky, tetrapak a podobne), ale casto zalezi od toho, kto to zbera. Maslove davame do komunalneho.

viestta
1. mar 2026

pozri si VZN o triedeni odpadu u vas, tam je to napisane ako co triedit. Obaly z masla do komunalu asi vsade

rozculena
1. mar 2026
@viestta

pozri si VZN o triedeni odpadu u vas, tam je to napisane ako co triedit. Obaly z masla do komunalu asi vsade

@aalt
@viestta
sáčok od pudingu som nikde nevidela definovaný,že kam sa má dávať

viestta
1. mar 2026
@rozculena

@aalt
@viestta

@rozculena su dva druhy, ten cisto plastovy je jasny, ten co je papier s plastom davam do kumunalu. U nas aj tak ide vsetko do spalovne, takze aj ked nbude recyklovany bude aspon energeticky vyuzity

aalt
1. mar 2026
@rozculena

@aalt
@viestta

@rozculena sak pozriem na kod. Ak je C-PAP tak plasty. Ak PAP tak papier, ak nebodaj nejaky iba plastovy tak tiez plasty. Aspon teda u nas. Ako som pisal v predoslom prispevku. U nas C-PAP ma ist do plastov ak nie je mastny. Ak je mastny ide do komunalneho. podobne kartony. Ak su ciste, tak papier, ak zamastene tak komunal.

biba_18
1. mar 2026

v košiciach je c/pap v plastoch. u vás musíš pozrieť na stranke obce, može byť tiež v plastoch ale aj v komunale 🤷‍♀️

autor
1. mar 2026

Ďakujem všetkým