icon

Domáci kompostér na balkón

Dnes o 18:28

Čaute baby, oplatí sa kúpiť a využívať domáci kompostér do bytu? Že by som ju dala na balkón? Máte to aj vy? Vďaka

anonym_641817
Dnes o 18:35

Na balkon odporucam kupit taky s drticom aby to nesmrdelo.

aurelia2000
Dnes o 18:40

Ja napríklad nechcem mať na balkóne komposter. Za každým činžiakom je kontajner na bioodpad a na záhrade mám obrovský komposter. Na balkóne mám kvetinky a kreslo.
Voľakedy, keď neboli tie kontajnery pri činžiaku, tak som nosila bio odpad na záhradu, ani to už nerobím.

autor
Dnes o 18:41
@anonym_641817

Na balkon odporucam kupit taky s drticom aby to nesmrdelo.

@anonym_641817 haha 😂 cena ma dostala. A aký je rozdiel medzi klasickým a elektrickým?

autor
Dnes o 18:43
@aurelia2000

Ja napríklad nechcem mať na balkóne komposter. Za každým činžiakom je kontajner na bioodpad a na záhrade mám obrovský komposter. Na balkóne mám kvetinky a kreslo.
Voľakedy, keď neboli tie kontajnery pri činžiaku, tak som nosila bio odpad na záhradu, ani to už nerobím.

@aurelia2000 hej aj my tu máme bio odpad, ale už ma nebaví furt tie sáčky míňať a ja myslela že keby bude kompostér nebude treba každý deň brať bio odpad ale trepnem raz do týždňa či raz do dvoch týždňov

anonym_641817
Dnes o 18:46
@anonym_autor

@anonym_641817 haha 😂 cena ma dostala. A aký je rozdiel medzi klasickým a elektrickým?

@anonym_autor Klasický využíva prírodné procesy (rozklad mikróbmi, dážďovky) a trvá mesiace, elektrický vysuší a rozdrví za niekoľko hodín.
No poďľa mňa to bude smrdieť na balkóne.

aurelia2000
Dnes o 18:47
@anonym_autor

@aurelia2000 hej aj my tu máme bio odpad, ale už ma nebaví furt tie sáčky míňať a ja myslela že keby bude kompostér nebude treba každý deň brať bio odpad ale trepnem raz do týždňa či raz do dvoch týždňov

@anonym_autor Veď to záleží od teba, čo sa ti chce. Ja keď otvorím komposter na záhrade a vidím to hejno mušiek a vnutri dážďovky, ja toto na balkóne nechcem. A či je nejaké riešenie bez mušiek - uvidíme, čo kočky napíšu.

aurelia2000
Dnes o 18:50
@anonym_641817

@anonym_autor Klasický využíva prírodné procesy (rozklad mikróbmi, dážďovky) a trvá mesiace, elektrický vysuší a rozdrví za niekoľko hodín.

@anonym_641817 Elektrický už existuje? Zas ďalšia spotreba energie, čo už je potom eko? A predpokladám, že ten krám sa po záruke pokazí a kopa plastu pôjde zase do kontajnera.

autor
Dnes o 18:50
@anonym_641817

@anonym_641817 tak za tú cenu radšej budem vyhadzovať 😂 ale ďakujem za vysvetlenie

autor
Dnes o 18:51
@aurelia2000

@anonym_autor Veď to záleží od teba, čo sa ti chce. Ja keď otvorím komposter na záhrade a vidím to hejno mušiek a vnutri dážďovky, ja toto na balkóne nechcem. A či je nejaké riešenie bez mušiek - uvidíme, čo kočky napíšu.

@aurelia2000 tak si to tuším ešte rozmyslím 😂 na mušky a hávede som vôbec nemyslela 🙈🤦‍♀️

viestta
Dnes o 19:11
@anonym_autor

@anonym_autor nepotrebujes s drvicom, staci vermikomposter s dazdovkami alebo taky co funguje na bakteriach

autor
Dnes o 19:17
@viestta

@anonym_autor nepotrebujes s drvicom, staci vermikomposter s dazdovkami alebo taky co funguje na bakteriach

@viestta ďakujem za radu, zajtra naštudujem

anonym_641817
Dnes o 20:18
@aurelia2000

@anonym_641817 Elektrický už existuje? Zas ďalšia spotreba energie, čo už je potom eko? A predpokladám, že ten krám sa po záruke pokazí a kopa plastu pôjde zase do kontajnera.

@aurelia2000 to netuším. Nemám ho 😁. Len viem že už aj také sú. A keby bývam v bute možno by som nad tým pouvažovala.
Ja by som si na balkón nič bio čo sa rozkladá nedávala. Ani s dážďovkami. Ale to je už len moja preferencia.

vlasica19
Dnes o 21:57

Ja mam doma komposter vnutri v byte, elektricky a je to parada.