Ako by ste reagovali, keby chlap mešká na rande?
Ahojte, ako by ste reagovali, keby chlap mešká na rande? Stretli sme sa 2x a 2x meškal :D ..
Prvýkrát to bolo tak, ze ja som uz bola na mieste a on mi iba volal, že vyráža z domu, že ho nieco zdrzalo (nepredvidatelna povinnost), cize som tam na neho cakala 30 minut. Mna ale najviac nastvalo to, ze on mi ani neoznamil, ze bude meskat (vedel to uz minimálne 30 minut pred stretkom), ale on mi dal vedieť až v čase, kedy uz sme sa mali stretnúť, ze len vyraza z domu a bude meskat...
Druhýkrát to bolo tak, ze 40 minut pred stretkom napísal, že príde v rozmedzi 17:00 - 17:15 (boli sme dohodnuti na 17:00), ale ja uz som akurát vyrážala z domu, čiže mne to bolo už na nič táto informácia a išla som na miesto stretnutia. Nakoniec teda prišiel 17:25 (cize som tam opat na neho cakala 25 minut).. tu uz nemal nepredvidatelnu povinnost a zle si vyratal čas a ine aktivity..
Poznam chronických meškačov, ktorí sú inak super ľudia a rada si na nich pockam, resp. už som si zvykla a tiež sa tomu časovo prisposobim 😂 na rande by ma to mrzelo asi viac ako u kamošky, ale stále záleží ako to potom cele prebiehalo a aké je to celkovo
Ja mám kamarátku ktorá asi nikdy v živote nepríde nikam načas. Smejeme sa jej že ona zmešká aj svoju smrť. S ňou keď som dohodnutá o 14.00 na kávu viem, že 14.30 tam i tak budem prvá 😁
Su proste na tomto svete chronicki meskaci. Mam takych v mojom okoli. Su to aj manzelia a otcovia a je to otrasne nieco - ja by som s nimi existovat nedokazala (ale mnohi dokazu).
Reagovala by som priamo a vecne hneď po druhom stretnutí. Povedala by som mu, že meškanie mi vadí, nie preto, že by sa to občas nemohlo stať, ale preto, že mi nedá včas vedieť a ja tam potom zbytočne čakám. Jasne by som dodala, že si vážim svoj čas a očakávam, že ak sa dohodneme na konkrétny čas, buď ho dodrží, alebo dá vedieť skôr, než vyrazím z domu. Ak by sa to zopakovalo aj tretíkrát, brala by som to ako signál, že rešpekt k môjmu času preňho nie je priorita, a ďalšie stretnutia by som už neiniciovala.
Nenavidim ked na seba niekto necha pravidelne cakat 😤 a aj spomalencov. Ja som zas az moc rychla.
Ironia je, ze prave moji najblizsi patria k tym co stale meskaju 😵💫
Bud nepridem na presny cas ani ja lebo viem ze zbytocne alebo poviem cas o trochu skor nez som povodne chcela .
Ale teda na prve stretka by meskat fakt nemal. Normalne by som mu povedala o tom ze Ta to nahnevalo
@anonym_autor presne takéto rande som mala aj ja. Dohodli sme sa na nejaký čas, vždy meškal 30min ale stalo sa aj hodinu a pól. No akože sme sa napr v ten den dohodli že sa stretneme o 17:00 tak mozmo hodku predtým mi napísal zw bdue meskat, niekedy to dopredu oznámil niekedy nie, keď sme sa mali stretnúť tak chvíľu predtým oznámil že nude meskat a ja som vždy sedela doma na posteli už oblečená nachystana a on nikde. Dala som mu šancu aj keď väčšinou meškal. Niečo má na ňom dostalo, ale meškanie mu ostalo doteraz. Raz nemeskal, v deň ked má požiadal o ruku tak nemesekal, dohodli sme sa že príde o 19:00 a on prišiel 18:58, alw ja som mu pohrozila ak nepríde na čas tak nemusí chodiť vôbec. Tiež má to štve. Občas mám aj pochybnosti či stihne prísť k pôrodu svojho dieťaťa.
Autorka v tvojom prípade ak mu dáš šancu tak ako ja, tak na meškanie si zvykni 😂
@anonym_autor Zase veľa robí aj ako sa dohadujete. Ak nestíha neviete sa dohodnúť neskôr napríklad na 18tu? Alebo cez pracovné dni si len zavolať večer a byť spolu cez víkendy?
@anonym_autor na toto mam najvacsie nervy.... na niekoho cakat... a je to jedno , kto to je... proste pre mna su to ludia mimo... ja chodim vsade skor, uz len z ucty k tomu druhemu, nevadi mi byt niekde skor... za mna je to neuctive.. a pokial teda vie , ze s tym ma problem, tak mam za to, ze ked ma byt niekde na 17,00 mal by sa vo vlastnom zaujme chystat na 16,30 aby teda do 17,00 dorazil... ale zase... ak je to muz snov, a toto je jeho jediny problem, vzdy sa to da prekusnut tym, ze zamerne naplanujes jemu iny cas ako sebe a stretnete sa v spravnom case...
@anonym_autor mala by som pochybnosti o jeho pouzitelnosti do zivota. Nespolahlivost je pre mna no go
Potrpim si na presnost. Toto by mi urobil ken raz. Keby mi volal druhy krat, ze bude meskat, ani by som sa neunuvala vykrocit z domu. Neznasam nespolahlivych ludi. Vacsinou su nespolahlivi vo viacerych veciach.
@anonym_autor no nič odteraz by som ani raz nesla na rande načas a vždy by som došla o polhodinu neskôr. A vybavené.
Veď toto ma trápi, že či je spoľahlivý a zodpovedný..
Tie stretnutia boli cez víkend, kedy mal relatívne kľud a mohol si čas naplánovať cely den tak, aby to stihal. A príde mi to, že nemá za prioritu prísť načas na stretnutie a toto meškanie nepovažuje asi za nejaký problém, keď sa to nesnaží eliminovať.
Ešte dodám, že ten druhýkrát sme boli pôvodne dohodnutí na 16, ale posunuli sme to na tu 17, nech pekne stihame a aj tak nestihal 😂..
@anonym_autor No bude to typ chronickeho meskaca, je uz na tebe, ci mu das sancu aj tak. Nemusi to byt inac zly chlap. Ja mam jednu kamosku, ktora tiez vzdy meska a polhodina je take minimum. Uz aj 2 hodiny som raz na nu cakala. Nie je ani ignorantka, ani pomala, len sa nejako nevie zorganizovat, vzdy si to zle vyrata, zacne este pred odchodom nieco robit, lebo sa jej zda, ze casu este dost, taka chaoticka proste. A rodina mojho muza zo strany svokra je cela taka. Najhorsie je, ked je nejaka spolocna akcia, lebo kym sa vsetci zorganizuju a objavia, tak to tiez byvaju meskania radovo v hodinach. Mna z toho sice ide porazit, ale zaroven ich mam velmi rada.
Ja nemám rada keď ľudia meškajú na dohodnuté stretnutie a nemajú ani toľko chochmesu že budú meškať, áno moze sa stať 5-10 ale nie polhodinu .
Ak mu chcela dať ešte šancu správ to tak že výraz ty v čase keď budeš mať byť už na mieste ako bude reagovať .
Tie stretnutia boli cez víkend, kedy mal relatívne kľud a mohol si čas naplánovať cely den tak, aby to stihal. A príde mi to, že nemá za prioritu prísť načas na stretnutie a toto meškanie nepovažuje asi za nejaký problém, keď sa to nesnaží eliminovať.
Ešte dodám, že ten druhýkrát sme boli pôvodne dohodnutí na 16, ale posunuli sme to na tu 17, nech pekne stihame a aj tak nestihal 😂..
@anonym_autor pre mňa by bol absolútne nespoľahlivý
Raz jeden chalan neprisiel na rande so mnou, lebo zaspal. A bol to jeden z dovodov (nehovorim, ze jediny), preco som sa s nim rozisla. Toto uz je velmi podobne, ved majme nejaky respekt k casu toho druheho. Ale tak dobre, ten druhykrat vravel, ze si to zle rozvrhol, tak uvidis, ci bude meskat aj tretikrat..
@anonym_autor Okrem toho že meškal 2x z dvoch stretnutí čo teda určite nerobí dobrý dojem tak stretnutie prebiehalo ako ?
Si divná ja by som ho nečakala viac ako 20 minút ...a bolo by to posledné stretko keby zas Mešká..o niečom to svedčí
Ja ti poviem takto - mám takého človeka v rodine, čo veľmi často mešká, ťažko sa na ňu spoľahnúť. Aj keď máme spolu vybavovať niečo dôležité, netuším či a kedy príde. Ako človeka ju mám rada, ale vytvára mi v živote veľmi veľa stresu, takže dobrovoľne by som do vzťahu s takým nespoľahlivým človekom nešla. Samozrejme, môže mať iné kvality, je však na tebe, či ti budú stáť za to.
@anonym_autor samozrejme to nemusí by tvoj prípad, ale ľudia s poruchami konkrétne s narcistickou meškajú. Testujú si, či si vhodná obeť. Jednak ani nepociťujú žiaden rešpekt a úctu voči času, dôvere, rozvrhu druhej osoby, dávajú tým na vedomie, ak keď podvedome, že sú niečo viac a majú právo meškať a ten ponížený, podriadený má povinnosť ich čakať. Skús ty, bez ospravedlnenia si dokráčať o 30 minút neskôr. Určite ho roztrhne od zlosti, ale keďže bude chcieť urobiť dojem, tak na teba nevybuchne hneď, ale svoju dávku pasivno- agresívnej odplaty si nenechá ujsť. Samozrejme môže ísť len o v podstate dobrého človeka, ktorý mešká. Ale teda, ja som sa stretla s tým, že takýto meškatelia nemajú rešpekt a úctu voči druhým ľudom a boli tam pridružené aj ďalšie defekty svedčiace o zlom charaktere danej osoby. Obzvlášť, ak to robí opakovane a necíti vinu, či zodpovednosť za svoje chovanie a dopad na druhú stranu.
Záleží, či Tebe to vadí alebo to dokážeš prehliadať. Ja by som nedokázala, mňa toto neskutočne vytáča na niekoho čakať. Ani kamošku by som takú maťnemohla, nieto chlapa … Keby ako píšeš ja čakám niekde na káve a on mi zavolá, že ešte len vyráža s istotou mu poviem, že už ani nemusí. Vlastne tak skončil aj môj posledný vzťah. Posledné načom sme sa pohádali bolo, že zase na neho musím niekde čakať … a presne to čo tu bolo napísané - neznášam spomalenosť. Ja som mala vyprážané rezne a umytú kuchyňu, kým on ošúpal 4 zemiaky …
@anonym_autor jednoducho sú ľudia, ktorí ako keby nedokázali prísť načas.
@anonym_autor samozrejme to nemusí by tvoj prípad, ale ľudia s poruchami konkrétne s narcistickou meškajú. Testujú si, či si vhodná obeť. Jednak ani nepociťujú žiaden rešpekt a úctu voči času, dôvere, rozvrhu druhej osoby, dávajú tým na vedomie, ak keď podvedome, že sú niečo viac a majú právo meškať a ten ponížený, podriadený má povinnosť ich čakať. Skús ty, bez ospravedlnenia si dokráčať o 30 minút neskôr. Určite ho roztrhne od zlosti, ale keďže bude chcieť urobiť dojem, tak na teba nevybuchne hneď, ale svoju dávku pasivno- agresívnej odplaty si nenechá ujsť. Samozrejme môže ísť len o v podstate dobrého človeka, ktorý mešká. Ale teda, ja som sa stretla s tým, že takýto meškatelia nemajú rešpekt a úctu voči druhým ľudom a boli tam pridružené aj ďalšie defekty svedčiace o zlom charaktere danej osoby. Obzvlášť, ak to robí opakovane a necíti vinu, či zodpovednosť za svoje chovanie a dopad na druhú stranu.
@anonym_13b82a presne, môj bývalý toto robil a bol čistý narcista. On aj keď prišiel neskoro, čudoval sa čo riešim … alebo sme sa mali stretnúť a ešte potreboval v ten deň ísť do obchodu, tak mi napísal idem ešte do obchodu, počkaj ma a ja už som bola na mieste … Aj keď kľudne mohol ísť po schôdzke, alebo sme mohli ísť spolu ..
@anonym_autor Toto by ma nebavilo, uz nie... Skoro dva roky som chodila s clovekom, ktory meskaval aj hodinu, tak som meskavala aj ja. Vdaka nemu som ale mala v praci vela nadrobenych hodin 😅👍🏼. Nakoniec som sa s nim rozisla ( boli tam aj ine dovody) . A aj v ten den, kedy som mu to chcela oznamit ( zvazovala.som.dst mu sancu estez ak pride vcas). Meskal.. hodinu a este mi volal, ze ci nepridem ja k nemu. No nie. Ked konecne prisiel, sli sme von a po asi pol hodine orechadzky, kd eon stale recnil a ja som bola ticho, som mu to oznamila. Uz som mala.po krk vsetkeho, vratane toho jeho vecneho meskania.
ja som bola za mladi notorický neskorochodič, aj tomu, na ktorom mi najviac záležalo, som chodila na rande (občas) neskoro, a on si ma napriek tomu zobral
Mňa by to urazilo. Tak on sa chce stretnut a este pride neskoro? Este dodaj, že si si musela sama platit utratu a to by bol vrchol.
Raz som sa dohodla, že sa s jednym stretnem. Meškal 20minut lebo tak mu siel spoj, potom ma zobral do podniku kde sa viac bavil s casnickou ako so mnou, áno ucet zaplatil. urazilo ma že sa bavil viac s ňou ako so mnou ale najma to, ze on vedel že ten spoj mu dojde o tych 20min neskôr ako sa máme stretnut. tak mohol povedat aby sme sa stretli o tých 20min neskôr lebo v takom čase tam vie dorazit. A nie ma tam nechat cakat na neho ako na spasu.
Môj manzel meskava a naučil sa že má volat ak bude meškať ale na rande vzdy dosiel nacas.
Tak musí sa postarať najskôr o manželku.
Do tretice všetko dobré, poslednú šancu by som mu dala ale ak by sa to opakovalo, kašľala by som na neho. Takým výrazným meškaním len ukazuje že na tebe nezáleží. Najmä ak na neho čakáš niekde vonku.. chápem že sú chronickí meskaci, avsak ak majú o niekoho vážny záujem tak sa snáď o to viac prekonajú keď idú na prvé stretnutia. Ak nie, ukážu tým len to že im na tom až tak nezáleží.

Nabuduce nechod presne, ale pridi neskor.