icon

Má zmysel sa emočne naviazať bez kontaktu?

dominik2795
Dnes o 08:09

Ahojte,
chcel by som sa podeliť o skúsenosť a zároveň sa opýtať na váš pohľad. Asi 3 mesiace som si písal s jednou ženou. Prakticky sme si denne zdieľali život, boli sme spolu aj na pár športových aktivitách a pôsobilo to, že sme na dobrej ceste. Obaja sme však boli po rozchode, takže sme to nechceli unáhliť a nechávali veciam prirodzený priebeh. Zrazu mi ale napísala, že sa po dlhšom čase stretla s kamarátom, s ktorým si veľmi sadli, a že hoci som podľa nej dobrý a milý chalan, tak to jednoducho takto cíti. Veľmi ju to vraj mrzí. Medzi nami bola vzdialenosť cca 2 hodiny cesty, takže jej to ani nemám nejako za zlé, sám som vnímal, že by to časom mohlo byť náročné. Lenže ten každodenný blízky kontakt cez správy to akoby „zaslepil“.
Teraz cítim určitú prázdnotu. Hoci medzi nami nebolo nič fyzicky intímne, jej záujem o môj život, správy, zdieľanie bežných vecí ma dosť napĺňali a videl som v tom perspektívu do budúcna.
Bol som aj na pár rande kde síce komunikácia bola fajn ale nebol tam taký ten zápal ako s tou známosťou o ktorej som písal. Má podľa vás zmysel riešiť vzťah alebo zoznamovanie na diaľku, alebo to skôr či neskôr často dopadne podobne?
Zoznamky aj dosť spájajú ľudí z diaľky, asi vedia prečo…
Samozrejme viem, že existuje aj možnosť spoznávať ľudí v bežnom živote, ale priznávam, že s tým mám trochu problém.
Zvažujem aj návštevu terapeuta. Nemyslím si, že by som bol „nenormálny“, skôr mám pocit, že som dosť empatický typ a nie vždy si viem dobre nastaviť hranice a chrániť sám seba.

Budem rád za každý názor alebo skúsenosť.
Vďaka.

anonym_ee45ca
Dnes o 08:13

@dominik2795 mne to tiez vzdy takto dopadlo. Namotam sa cez spravy a potom nic z toho. Uz hladam len v blizkom okoli. Stretnut sa co najskor, pisat len minimalne - kedy, kde sa stretneme a dost. Idealne vobec nehladat cez zoznamky, ale zoznamovat sa cez kamaratov, kolegov atd.

anonym_3ca41f
Dnes o 08:32

@dominik2795 tlacis na pílu. A co tak byť sám? A začať mat rad samého seba? V tom je najväčšia hodnota a šťastie. Slabí ľudia chodia zo vzťahu do vzťahu..a robia stále tie isté chyby že nevydržia byt sami a hľadať hodnotu v sebe.

mogaa
Dnes o 08:50

to písanie je síce fajn, ale skôr pre zábavu, lebo ťa to baví....ale namotáš sa na predstavu o tom človeku, nie reálne na toho človeka....napísať sa môže všeličo, si zober že o čom sa máš baviť s človekom ktorého nepoznáš a len si píšete? jasne že o ňom a preto mu aj dávaš otázky ako sa mal, čo robil a aké to bolo....ak spomenie blízkych tak sa pýtaš aj na nich....ale reálny kontakt je o inom - vidíš tam emócie, ako ten človek zareaguje ako sa zatvári....a to je realita.....aj v reále ti vie povedať čokolvek ale vidíš tú emóciu a aj vieš vycítiť či to bolo povdané len tak alebo ten záujem bol ozajstný (taký ten tretí zmysel).....ale je aj pravda že veľa vecí povieš skôr tým že ich vieš napísať, ale nevieš ich povedať tomu človeku od očí....nebola jednoducho tá pravá a ano vzťah na diaľku ak daného človeka nepoznáš , nemá veľkú budúcnosť, práve preto že toho človeka naozaj spoznáš až pri stretnutiach a rozhovoroch....a niekedy nespoznáš človeka ani po rokoch....

dominik2795
autor
Dnes o 08:57
@anonym_3ca41f

@dominik2795 tlacis na pílu. A co tak byť sám? A začať mat rad samého seba? V tom je najväčšia hodnota a šťastie. Slabí ľudia chodia zo vzťahu do vzťahu..a robia stále tie isté chyby že nevydržia byt sami a hľadať hodnotu v sebe.

@anonym_3ca41f v predošlom vzťahu som sa už dlhšie cítil sám a teraz som pol roka defakto úplne sám. Vlastne som ani taký ten klasický vzťah na dennej báze nemal. Bolo to len dochádzanie, prespávanie a teraz vlastne tak túžim po takom tom reálnom vzťahu. Môj život sa ale netočí len okolo zoznamiek práveže ho mám dosť aktívny.

anonym_166e7d
Dnes o 08:59

Hladaj dalej, niekoho z okolia. Pisanie nie je vztah.