icon

Mám ísť na rande s chalanom z diaľky?

4. jan 2026

Ahojte chcela by som sa opýtať, mám 29 rokov a nemám frajera(mala som v minulosti ale nevyšlo to). Problém je, že už som dlho single a pred cca 2rokmi som si začala písať s jedným chalanom, ale nešlo o hľadanie vzťahu len mi pomáhal s PC a takéto veci ohľadom PC. No po cca pol roku alebo 3/4 mi napísal či sa nechcem stretnúť na jednej strane mi to zalichotilo lebo vedel o mojich zdravotných problémoch aj to že kvôli ním nepracujem a bývam s rodičmi. Ale bolo to v období kedy som sa rozhodla ísť na vš(chodím každý piatok a sobotu). Nechcem rozvádzať o aké problémy ide, ale do školy chodím s maminou(nie nesedí vedľa mňa v lavici). Ale keď som ho odmietla(lebo škola pre mňa bola vtedy priorita) tak na prvý raz že okay a keď sa opýtal o cca 2 mesiace a ja som znovu odmietla, tak si ma zablokoval na facebooku. Po cca roku mi napísal na whatsapp s tým ako sa mám atď. Neodpisovala som hneď až keď bolo správ viac som odpísala s tým, že som sa opýtala prečo si ma blokol na facebooku. No napísal že mu ukradli účet a že si musel založiť nový atď ale žiadosť mi z nového neposlal. Povedal prepáč. Pochválil sa že už býva vo vlastnom a nezabudol sa opýtať či už niekoho mám. Keď som odpovedal nie, tak či sa nechcem stretnúť atď. Svoju situáciu aj vzťah s rodičmi som mu vysvetlila predtým 2 alebo 3x a znova sa opýtal či sa starám o rodičov ešte(ale 2 alebo 3x som už povedala predtým že to je naopak a že rodičia nie sú nemohúci). Povedal že by niekoho už chcel a znovu či ma baví byť stále sama a či sa nechcem stretnúť. Povedala som že mám skúškove a že môžeme niekedy po januári. Tak že mi napíše potom. Problém je aj v tom že nie sme z rovnakého mesta ja bývam na dedine a páči sa mi tu nie len kvôli rodičom ale strávila som tu cca 2/3 života. Mám tu rodinu a v neďalekom meste cca 15min mám zvyšok rodiny. Pre mňa je moja rodina dôležitá, je pravda že tu pre chorého človeka je menej práce a som nezamestnaná(aspoň mám ID) a kvôli mojím problémom ma nechcú zamestnať(áno nadrapovať sa v obchode s tovarom mi je problém, to len keď sa niekto opýta), takže bývam u rodičov ale pomáham, prispievam na domácnosť a nie je to ten typ mama hotel, ktorý v dnešnej dobe ľudia radi používajú keď niekto nebýva sám ale s rodičmi. No a on je cca 100km odo mňa. Už ma pozval že sa môžem k nemu presťahovať. Ale možno vám to príde blbé alebo nemoderné ale ja nechcem s niekým bývať pred svadbou. A ja som realista a nevidím v tom vzťahu budúcnosť kvôli tej diaľke. Ja nemám auto on má, ale nemôžem od neho žiadať aby za mnou stále dochádzal. Cez týždeň je v práci a cez víkend ja v škole. A tej školy sa nemienim vzdať. Je pre mňa dôležitá. A pochybujem že by sa kvôli mne presťahoval. A áno nepresťahovala by som sa za ním do mesta ani po svadbe, keďže ja chcem bývať tu kde mám rodinu a on ju má zase tam. A nie sme vo filme aby sa vzdal práce vlastného bytu a rodiny/kamarátov a aby to skončilo happy endingom. Na to som až príliš realista. Preto neviem či keď mi napíše sa mám stretnúť s ním, alebo nie. Na jednej strane si poviem akceptuje moje choroby a nevadí mu to a mám 29 rokov, tak či by som nemala s ním byť, ale na druhej strane si poviem a či niekto bude ešte po ňom, alebo či mám skúsiť zoznamky a nejako sa skúsiť tam zoznámiť 😀 s tým že hľadať si niekoho vo svojom okolí iba....
Asi to príde niektorým úbohé tento príspevok, ale naozaj by som chcela vašu radu.
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_94c38a
4. jan 2026

Nie, nemas ist na rande. S nikym.

anonym_2833af
4. jan 2026

Nemá to zmysel a diaľka je len bodka za celou úvahou. On absolútne netuší, do čoho by išiel a ty si zasa na vzťah absolútne nevhodná z viacerých dôvodov - najmä zdravotných.

domkakvet
4. jan 2026

@anonym_autor za stretnutie s nim nic nedas, mozete sa stretnut ako kamarati a budes vidiet, aj ked malo o nom pises, ale nejako mi nevonia.

terezia74
4. jan 2026

@anonym_autor už len klamstvo že mu ukradli účet a on ťa mal rok na háku. Nešla by som

januska12323
4. jan 2026

Vôbec sa nepoznáte a on si ťa chce nasťahovať do domu? Ty zas nikam nechceš ísť plus máš problémy a silou mocou by si s ním bola? Ani jeden by ste neboli šťastný. Ty začni rozmýšľať ako dospelá a rovno mu povedz, že môžete byť maximálne kamaráti.

anonym_eaf054
4. jan 2026

Chceš navždy ostať doma pri rodičoch? Nechceš sa zamilovať, osamostatniť? Nie s ním... všeobecne...

enmery
4. jan 2026

Nemusíte to hneď brat ako rande, môžete sa stretnúť len ako známy a pokecať pri káve.

Inak ja si nemyslím, že chori ľudia teraz nemajú právo na lásku.

lentakyterapeut
4. jan 2026

Nechce sa mi to cele citat je tonechutne dlhe. Rob veci ako ich citis. Ak ho chces vidiet chod ked nechces nechod. Ale bud sama rozhodna a pozeraj ma svoje potreby.

autor
4. jan 2026
@anonym_eaf054

Chceš navždy ostať doma pri rodičoch? Nechceš sa zamilovať, osamostatniť? Nie s ním... všeobecne...

@anonym_eaf054 jasne že chcem, ale osamostatniť sa znamená odsťahovať sa 100km ďalej. To pokiaľ sa človek neodstahuje do druhého mesta tak osamostatnený nie je....

anonym_f6f880
4. jan 2026

A o aké zdravotné problémy ide? Môj pocit je,že na 29 rokov máš iba milión výhovoriek a nechceš zmeniť svoj doterajší život.Môj priateľ s ktorým som 3 roky žil v zahraničí a nikdy nemal problém za mnou dochádzať.Laska hory prenáša sa hovorí.Skús niečo zmeniť aj ty lebo bude z teba stará dievka.

autor
4. jan 2026
@januska12323

Vôbec sa nepoznáte a on si ťa chce nasťahovať do domu? Ty zas nikam nechceš ísť plus máš problémy a silou mocou by si s ním bola? Ani jeden by ste neboli šťastný. Ty začni rozmýšľať ako dospelá a rovno mu povedz, že môžete byť maximálne kamaráti.

@januska12323 to on mi navrhol že budem to mať bližšie do školy a diaľka nebude problém vo vzťahu...

anonym_f6f880
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_eaf054 jasne že chcem, ale osamostatniť sa znamená odsťahovať sa 100km ďalej. To pokiaľ sa človek neodstahuje do druhého mesta tak osamostatnený nie je....

@anonym_autor a dokedy chceš byť pri rodičoch a rodine? Akože keď sa odstahuješ od nich ďalej zrúti sa ti svet?Ľudia žijú aj horšie a veľa krát žijú na konci sveta alebo v zahraničí ďaleko od rodiny.Si trošku obmedzená a to ťa brzdí sa posunúť ďalej v živote.Zmeň svoje myslenie.

anonym_831843
4. jan 2026
@anonym_autor

@januska12323 to on mi navrhol že budem to mať bližšie do školy a diaľka nebude problém vo vzťahu...

@anonym_autor možno máš len ružové okuliare veď ste sa nikdy nevideli. Pricetny človek si nenaštartuje k sebe len tak niekoho.

morpheuss
4. jan 2026

Ešte ste sa ani nestretli a už navrhuje, že k nemu pôjdeš bývať? Absurdné...
Tiež je blbosť, že mu hackli účet... proste si ťa zablokoval zo zlosti, že si mu dala košom. Podľa mňa sa z neho časom vykľuje manipulátor... indície na to už sú...

autor
4. jan 2026
@anonym_831843

@anonym_autor možno máš len ružové okuliare veď ste sa nikdy nevideli. Pricetny človek si nenaštartuje k sebe len tak niekoho.

@anonym_831843 nemam ružové okuliare. Navrhol mi to hneď potom čo mi oznámil že býva vo vlastnom. A mňa to riadne prekvapilo a nie pozitivne. Skôr mi to prišlo že chce niekoho s kým sa bude deliť o splácanie hypotéky.
Keď s niekým človek býva je normalne že idú 50 na 50 ale neprišlo mi práve OK hneď toto navrhnúť niekomu koho človek ešte nestretol

motylik2559
4. jan 2026

@anonym_autor Myslim si,ze aj ludia s urcitymi zdravotnymi obmedzeniami maju pravo na lasku. Kazdopadne, ked ti je skola priorita, co je fajn, tak si za ten cas nezacinaj s nikym alebo ked aj, tak s niekym, koho by si mala blizsie "po ruke" v ramci stretavania. Len zas trosku nechapem a aky zdravotny problem ide, lebo ked pises,ze mamina chodi s tebou do skoly, ...to by potom chodila s tebou aj na rande? Lebo tak si chlapa nenajdes🤔 Si dost upnuta na rodinu, to moze byt tiez zadrhel do buduceho vztahu, lebo aj ked si mozno v nejakych veciach samostatna, tak ani ked to je opacne-ze chlap neprestrihol pupocnu snuru s matkou zeny pri takom nevydrzia vo velkej miere, cize na toto si davaj pozor, aby potom ten chlap to tak nevnimal, ze si neprestrihla pupocnu snuru s matkou (rodinou). Byvali kadejake pripady, napr.nedavno,ze baba davala na nazor svojich rodicov, ktorí ju manipulovali a chudaka priatela si ani nezastala - lebo rodina, a to tiez byvala s rodicmi... Davaj si pozor, aby si nebola obdobny typ zeny, lebo tak ako sa date dokopy, tak moze tvoj chlap dopadnut ako buduci byvaly. Toto su veci, ktore si musis aj ty sama v sebe upratat, ak teda raz chces fungujuci vztah a nelipnut na rodine ako na svätostanok. Vztah prinasa urcite "obete", ktore robia obaja, aby vedeli najst urcitu strednu cestu v ramci komprimisov, a v prvom rade komunikacia tych dvoch partnerov vo vztahu a nie do toho zapajat celu rodinu ako keby bol clovek nesvojpravny a rodina mala hlavne slovo-tak to nefunguje. Hlavne slovo by mala byt vasa dohoda a rodinu postavit pred hotovu vec ci sa im to paci, ci nie. Oni musia ratat s tym,ze kazde dieta raz vyleti za svojim stastim z hniezda a byt pripadne nablizku vtedy, ak by sa vztah nevydaril a prijali ta ked ostanes sama. Na vztahu treba pracovat. Ty si uvedom,ze mas urcite zdravotne obmedzenia, o to tazsie niekoho stretnes, kto ta prijme s nimi a ked sa tak uz stane, tak nemozes si len ty urcovat podmienky ostat v tej dedine, kde byvas. To si si uz kludne mohla najst nejakeho Jana z vasej dediny a neriesit tohto z netu (predpokladam,ze sa v dedine poznate susedovci aspon na 50%).

anonym_831843
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_831843 nemam ružové okuliare. Navrhol mi to hneď potom čo mi oznámil že býva vo vlastnom. A mňa to riadne prekvapilo a nie pozitivne. Skôr mi to prišlo že chce niekoho s kým sa bude deliť o splácanie hypotéky.
Keď s niekým človek býva je normalne že idú 50 na 50 ale neprišlo mi práve OK hneď toto navrhnúť niekomu koho človek ešte nestretol

@anonym_autor rada by som videla jeho vyraz tvare keby si sa tam objavila s kuframi. Zij si svoj život a v tomto prípade si nerob zbytočne nádeje. Keby si mu mala platiť polku hypo asi ti z id veľa neostane tak 50:50 by to ťažko vyslo.

mimachicha
4. jan 2026

Ja hlavne mam z toho celeho pocit, ze on sa ti vlastne ani tak nepaci, skor by si si s nim zacala iba preto, ze sa bojis ze dalsi napadnik uz nebude a zostanes do konca zivota sama. Prides mi az extremne naviazana na rodinu. Hlavne mas na svoje strane privela “ale” (skola, zdravotne problemy, nemas auto…)a neviem ci sa najde taky chlap co sa ti bude chciet kompletne prisposobit. Je nejaka sanca pre teba, ze by si bola schopna zit sama alebo budes dlhodobo potrebovat pomoc rodicov?

autor
4. jan 2026
@anonym_831843

@anonym_autor rada by som videla jeho vyraz tvare keby si sa tam objavila s kuframi. Zij si svoj život a v tomto prípade si nerob zbytočne nádeje. Keby si mu mala platiť polku hypo asi ti z id veľa neostane tak 50:50 by to ťažko vyslo.

@anonym_831843 nerobím si nadeje, viem že v dnešnej dobe je IN bývať s partnerom pred svadbou. Ale v tomto som asi staromódna a bývať s niekym pred svadbou nechcem.

autor
4. jan 2026
@mimachicha

Ja hlavne mam z toho celeho pocit, ze on sa ti vlastne ani tak nepaci, skor by si si s nim zacala iba preto, ze sa bojis ze dalsi napadnik uz nebude a zostanes do konca zivota sama. Prides mi az extremne naviazana na rodinu. Hlavne mas na svoje strane privela “ale” (skola, zdravotne problemy, nemas auto…)a neviem ci sa najde taky chlap co sa ti bude chciet kompletne prisposobit. Je nejaka sanca pre teba, ze by si bola schopna zit sama alebo budes dlhodobo potrebovat pomoc rodicov?

@mimachicha áno môžem bývať sama aj v budúcnosti s chlapom len proste sa mi páči na mieste kde som vyrastala(nemyslím byt s rodičmi). Len z finančných dôvodov by to bola teraz samovražda.

jblheart
4. jan 2026

@anonym_autor Z toho celého som len pochopil že máš veľa dôvodov prečo s ním neísť von a jediný dôvod za je, že nechceš byť sama a sa bojíš toho že v budúcnosti už nikoho nestretnes. Akú perspektívu by taký vzťah aj mal do budúcnosti?

mimachicha
4. jan 2026
@anonym_autor

@mimachicha áno môžem bývať sama aj v budúcnosti s chlapom len proste sa mi páči na mieste kde som vyrastala(nemyslím byt s rodičmi). Len z finančných dôvodov by to bola teraz samovražda.

@anonym_autor tak to je super. 🙂Tak ja byt tebou, teraz by som sa sustredila na svoje zdravie, na dokoncenie skoly a na setrenie penazi. A cakala na vztah “prave orechove”. On mi trochu pride taky neodbytny zufalec….🤔

autor
4. jan 2026
@mimachicha

@anonym_autor tak to je super. 🙂Tak ja byt tebou, teraz by som sa sustredila na svoje zdravie, na dokoncenie skoly a na setrenie penazi. A cakala na vztah “prave orechove”. On mi trochu pride taky neodbytny zufalec….🤔

@mimachicha ja si peniaze šetrím je pravda že mi škola berie veľa času aj financií ale nie vsetko. A nikdy som nebola typ ktorý rozhadzuje peniaze za blbosti.

olimuc
4. jan 2026

Na „rande“ so slusnosti mozes ist .., ale nema to ziaden hlbsi vyznam. On ta vola k sebe, aby mal presonal na vsetky sluzby a niekoho od seba zavisleho …venuj sa skole, zamestnaj sa a osamostatni … niekoho pasujuceho najdes … tento je nejaky zufaly …

zmrzlinka8
4. jan 2026
@anonym_2833af

Nemá to zmysel a diaľka je len bodka za celou úvahou. On absolútne netuší, do čoho by išiel a ty si zasa na vzťah absolútne nevhodná z viacerých dôvodov - najmä zdravotných.

@anonym_2833af nemyslím si, že človek so zdravotnými problémami je nevhodný na vzťah, to čo je za myslenie?
Horšie je to, že sa este nevideli nestretli a už ju pozýva k sebe bývať.
Autorka, hľadaj si partnera, ale tento je nevhodný.

eva8
4. jan 2026

Stretni sa s nim. Aspon budes na cistom a trochu si vyvetras mysel. Aj mne sa zda, ze hlada len spolubyvajuceho na splacanie hypoteky. Ak bude chciet vztah, bude ta balit intenzivnejsie. Aj tak by som sa s nim stretla, trochu odisla z jednotvarneho kolobehu zivota

anonym_a7ef53
4. jan 2026

načo sa stretávať. nevyhovuje ti a bodka.
my sme sa s ex nevedeli dohodnúť kde budeme bývať po svadbe. Nakoniec ma prehovoril k bývať k ním. Všetko mi tam vadilo, nič mi nebolo dobré, aj tak vzťah išiel do kytek. rozviedli sme sa.
každý si založil rodinu a býva kde aj predtým chcel.
Takže to nie je len tak že si zvykneš.

zelenina1
4. jan 2026

Ja neviem. Mna by si odmietla iba raz 🙂 Bolo by mi proti srsti "dobijat ta", resp. po urcitej dobe ti vypisovat a opat ta k sebe volat. Takyto "simp-ovia" to robia ostatnym chlapom len tazsie. Aj priemerna ci vyslovene podpriemerna baba si pri takomto pristupe zacne mysliet, ze ma "na viac", a ked hoc spravi zle rozhodnutie, zivot ju za to nijak nevytresta - vzdy sa najde typek co o nu stoji iba preto, ze ma vaginu. Vysledkom je, ze nam tu vyrasta generacia zzenstilych tragickych incelov a slobodnych zien cakajucich na 190cm vysokeho Itckara sportovca. Ta sak, ked mam denne 10 vyznani lasky od nimandov, raz musi prist den, ked sa ozve ITckar fesak 🙂 Obe mnoziny tychto ludi ziju mimo reality. Uz mam reci jak Andrew Tate ty vole.

zelenina1
4. jan 2026

@anonym_autor Jo. Este odpoved na tvoju otrazku 🙂 Tento clovek by nebol perspektivny partner, ani keby byval na tej istej ulici.

anonym_d4731f
4. jan 2026

dievča zlaté, ešte ste sa ani raz nestretli a obaja riešite sťahovanie, ty už aj svadbu. neblázni aspoň ty. on tiež nebude celkom pri vedomí, že navrhuje sťahovanie úplne cudzej osobe. stretnutie je v pohode, však nejak sa socializovať treba, ale neber to ako rande. iba obyčajné stretnutie.

Strana
z2