Mám povedať rodičom, že idem na prvé rande?
Povedali by ste mame, ze idete na rande ? Mam 20 a cez víkend ma čaká rande no velmi premýšľam ci ist s pravdou von a povedať o tom mame. Ide o to, ze velmi jej to hovoriť nechcem lebo viem, ze bude mat blbé reči a pripomienky samé otázky a viem, ze by mi to len pravdepodobne znechutila a išla by som tam s pocitom viny. No neviem na druhej strane ci naopak by som nebola pokojnejšia , ze o tom vie nech nemusím klamať. Je to moje prve rande a neviem ako sa k tomu postaviť. A plus rodicia vzdy chceli všetko vedieť kam idem s kym idem a podobne. Proste doma ťažko nieco utajiť.
Este zijes s rodicmi? Preco by si mala mat pocit viny? A preco by mama mala mat blbe poznamky?
@anonym_autor predtan hovoeit do podrobna, a zacni idem von s kamaratmi alrbo znamymi a nemusis nikoho klamat. Ja som to tak robil, len som oznamila idem von a bodka
@anonym_autor nie, nepovedala by som jej kde a s kým idem a ani by som nemala pocit viny.
Takto.. Mame nemusíš hovoriť nič ale aspoň niekomu blízkemu daj vedieť kam ideš. Zvlášť keď sa ideš s tým človekom stretnúť prvýkrát
Este zijes s rodicmi? Preco by si mala mat pocit viny? A preco by mama mala mat blbe poznamky?
@crazy_cat_lady že ešte ..čo už mala mať našetrené na byť čo stojí minimálne 120 000 ?
@crazy_cat_lady že ešte ..čo už mala mať našetrené na byť čo stojí minimálne 120 000 ?
@anonym_42baca normalna otazka, ci este zije s rodicmi, alebo sama..netreba za tym nic ine hladat
@anonym_42baca normalna otazka, ci este zije s rodicmi, alebo sama..netreba za tym nic ine hladat
@crazy_cat_lady píše že doma ťažko niečo utajiť takže určite zije s nimi
Pokial to je niekto z tvojho okolia a poznaju ho spoluziaci, kamosi..niekto.. asi by som ani nevravela. Moja mama v tomto tiez vedela takto prehnane reagovat ked som niekam isla. Ale az to je niekto cudzi zo zoznamky alebo teda o tom cloveku nic nevies informuj niekoho s kym a kam ides.
@anonym_autor Ja by som to nevešala na nos. To sa oplatí oznámiť medzi rečou keď by vám to vyšlo, ak teda s rodičmi vychádzaš.
Preboha, si dospelá, to sa naozaj nevieš ani vysr...bez toho, aby si sa o tom neporadila na internete?
Mávala som to podobne a nevravela som nič kým to nebolo vážne
@anonym_42baca kludne moze zit na intraku alebo v podnajme. Ja mam 35 v 20tke som zila v podnajme, teraz zijem vo vlastnej domacnosti a stale to u rodicov nazyvam podvedome "doma", aj ked tam 16 rokov nezijem...
K otazke. Plne chapem, moja mama je rovnaka. Zaobalila by som to, ze idem von s kamosmi, a keby sa pytala kam, tak by som asi aj povedala realne kam - prejst sa, najest alebo do kina.. Ale ak ho nepoznas, dohodni s kamoskou, aby Ti obcas brnkla a daj jej udaje, kam a s kym ides, kludne s nou aj zdielaj polohu...
Si dospela, nerobis nic zle, nie je dovod k vycitkam. Bolo by vhodne konecne dospiet.. V tomto veku boli este nedavno bezne zeny matkami.
fyzicky máš 20 rokov, ale mentálne zjavne nie. Snaž sa čím skôr mentálne dospieť do svojho fyzického veku - nauč sa rozhodovať o tom, čo chceš a ako žiješ, vo svojom veku už musíš vedieť sama vyhodnotiť situáciu a nepýtať sa cudzích žien, či sa máš ešte stále chovať ako malé dievčatko alebo nie. Pracuj na tom dosť usilovne, podľa toho, čo píšeš, si na svoj vek hodne detinská a príliš "poslušná dcérenka", začni byť dospelejšia, je najvyšší čas. To neznamená klamať rodičom, ale keď vieš, že mama bude reagovať nepríjemne, tak jej to proste nepovedz, nie je to taká životne dôležitá udalosť, že by o nej musela vedieť. A prečo chceš mať nejaké výčitky svedomia?
Nemáš 15 ale 20 a naozaj sa rodičom nemusíš spovedať s každou maličkosťou. Ani nerozumiem prečo by mali nejak extra reagovať.
Idem von, prídem o dve hodiny, ahojte.
Idem von a pridem neviem kedy.Konec,bodka.A nie jej to vesat na nos,vesaj jej to,ked budete spolu dlhsie,ze jej ho budes chciet predstavit ako tvojho priatela.
@anonym_autor mne by dcéra povedala, často mi hovorí vec, ktoré ani nechcem vedieť.. 🤦😆
zalezi, ides na rande so zenou alebo chlapom? alebo transkou?
Keď som mala 20 žila som sama a mala som manžela a dieťa 😀. Určite som sa mami nepýtala či môžem ísť na rande 😀😀😀.
@anonym_autor pokiaľ ideš s tou osobou iba na verejné miesto, tak by som jej nič nehovorila. Môžeš jej to povedať potom,ako to prebiehalo a pod. Záleží aký máte vzťah. No, vzhľadom k tomu že už som matka a mám tiež dcéru. Bola by som rada,keby si sa mi zdôverila čo práve prežíva
Keď som mala 20 žila som sama a mala som manžela a dieťa 😀. Určite som sa mami nepýtala či môžem ísť na rande 😀😀😀.
@anonym_8abc38 Neviem, či je dobré sa smiať. Každý to má inak. Každý začína v inom veku. Ja som sa, žiaľ, ešte na rande nedostal a to mám už viac ako 35.
@anonym_autor Aspoň by som niečo naznačila rodičom, najmä ak to bude rande s cudzím človekom
@anonym_8abc38 Neviem, či je dobré sa smiať. Každý to má inak. Každý začína v inom veku. Ja som sa, žiaľ, ešte na rande nedostal a to mám už viac ako 35.
@anonym_4826a7 nebol to “výsmech”. Skôr mi prišlo vtipne že proste moja priorita po škole bola osamostatniť sa. V lete po maturite som odišla od rodičov. A aj keby som neotehotnela tak by som určite nemala potrebu rodičom hovoriť že idem na rande. A odišla som od rodičov a preto aby som nemusela počúvať “kým bývaš pod mojou strechou “ …
Si dospelá,čize nemusíš....ale na druhej strane....to fakt ani rodičom nevieš povedať takúto vec?to čo za vzťahy máte?
Teraz je moderný výraz "toxický",čiže každý,kto sa hocičo spýta,či poznamená,či nedajbože má iný názor ako ja je automaticky toxický človek.,takže rodičia sú jednoznačne všetci toxicki
Inak,výborná vec,nerieši nič s blízkymi a radšej sa riaďte s AI a s forami,o chvíľu skončíte ako zakaznici-pacienti u mňa v ordinácii😆
@anonym_autor 20 rokov je normálny vek na vzťah.
Prečo by ti to mama mala zakazovať ?
To, či to máš hovoriť mame musíš zvážiť sama.
Ja nepoznám tvoju mamu, ak má také divné názory že nemáš chodiť na rande, tak by som jej to nehovorila. Moja mama by to zobrala v pohode.
Keď je to len prvé rande tak by som nič nehovorila lebo je ešte prvé.
Nehovorila by som nic presne pre tie blbé reči🙄 a kebyze sa dozvie ze idem s niekym cudzím hádam by ma aj nepustila. A ostatní čilo píšu že daj o tom niekomu vedieť - hádam sa s tým človekom nejde stretnúť na nejakom opustenom mieste ale snáď idú medzi ľudí, na kávu...

V 20tke naozaj nemusíš mame všetko vesat na nos. Môžeš mat nejaké malé tajomstvo.