Prečo sa mi nedarí nájsť partnera na vzťah?
Ahojte.. neviem, či som prekliata ale jednoducho si neviem nájsť normálneho partnera na vážny vzťah.. Mám 25 rokov, som vysokoškolsky vzdelaná, myslím si, že mám aj v hlave, o svoj vzhľad sa starám, snažím sa obliekať žensky, teraz som si aj zmenila šatník ponakupovala veci, jednoducho starám sa o seba aj z vonka.. Okrem iného aj aktívne športujem a jednoducho neviem natrafiť na muža tak o 3-4 roky staršieho (aj väčší vekový rozdiel môže byť ale nie zas o 15-20), ktorý by bol na tom podobne. Muži sa o mňa zaujímajú ale väčšinou sú to výrazne starší muži, rozvedení, ženáči, o ktorých nemám záujem, alebo kadejakí "čudáci" keď to mám tak nazvať alebo chcú sex a nemajú záujem o vážny vzťah, alebo sú čerstvo po rozchode alebo v tom stále niečo je a už som z toho smutná. Ja som dosť optimista ale človek keď sa zakaždým sklame, je to dosť frustrujúce... Etapy typu zameraj sa na seba mám za sebou, bola som takto 3 roky a už cítim, že by som chcela nejakého parťáka.. Len pre info, nie som jedna z tých, ktorá čaká princa na bielom koni ale obyčajného, milého, empatického a aby tam boli nejaké sympatie a mám pocit, že ako to znie jednoducho tak tak ťažké to je..
Mozno sa ti to nebude pacit, ale je to tak, vzdy treba vziat do uvahy aj to, ze si partnera nemusis najst, nie kazdy ma to stastie, to ale znamena, ze sa musis naucit zit spokojne aj sama so sebou a ak by partner prisiel, mal by byt uz len tou ceresnickou k dokonalosti.
Mimochodom, to, co muzov pritahuje sa malokedy da presne slovami opisat, nie vzdy je to vyzor, povaha, inteligencia, niekedy je to prave nieco ako energia, ktoru vyzarujes, a tu pozitivne ovplyvnis jedine tym, ze sa naucis byt spokojna aj sama so sebou, nie zufala bez partnera.
Napriek tomu drzim palce a verim, ze sa ti coskoro podari ho najst.
Nájdeš,keď prestaneš hľadať...
@anonym_autor skus krestansku zoznamku. Alebo zoznamku, neviem ako sa to presne vola, ale nazivo sa stretnu viaceri v kaviarni napr.a potom sa kazdy s kazdym par minut rozprava a potom si vyberu niekoho s kym by sa chceli blizsie zoznamit
No moja ja mám 32 a stále čakám ze možno sa nejaky objaví ale čím idú roky ďalej tým menšie šance sú. Dobrí muži v našom veku sú už určite zabrani. Ja by som si dokázala predstaviť aj staršieho ale už by fakt musel byť zrelý a na úrovni žiaden dilino ktorého treba živiť a vie len plakať ako malo zarobí. Bola som silná dlho a starala som sa o seba sama veľmi dlho. Je čas aby si ma aj chlap trosku rozmaznal to asi chce každá žena. Nechcem nijaké gucci kabelky za tisíce eur to nie. Ale aby aj mňa muž pozval na večeru bez toho aby mi to vytkol aby podaroval kvety len tak lebo ľúbi. Aby mi doprial nejaké prekvapenie lebo si ma váži. Ja zase po princovi túžim.. Co si budeme. Odmalička to mam takto dane
Kde som sa v 25tke zoznamovala s mužmi a naozaj v tom veku som o nich nemala núdzu. V práci, v našom obľúbenom podniku, kde sme chodili piatky a soboty, kamoši mojich kamošov, kamoši mojich súrodencov, v kostole dvaja týpkovia, na diskotéke, na koncerte, na festivale, na stanovačke, na dovolenke, v obchode, vo fitku, v MHD.
@anonym_autor v dnešnej dobe nikto nechce vztah? Naco ved staci ak vyjdem von a poobzeram sa okolo seba na Slovensku nieje ziadnyschopny chlap? Naco ho potrebujes? Chces deti?
@anonym_autor a kde sa po nich obzeras? Chodievaj s kamosmi, kamoskami von...
@anonym_autor obyčajný, milý, empatický 🤣. Jooooooj veď ty chceš strašne veľa po chlapovi a ešte aby bol slobodný a voľný. Sa trošku vráť do reality. Že vraj čudáci🥴, no tak vitaj v realite.
@anonym_autor jednou z príčin v dnešnej dobe vidím aj to, že na hľadanie, spoznávanie sa a vzťahy jednoducho nemáme čas. Ani s kamoškou sa často nevieme skoordinovať, nájsť časové prieniky na spoločné aktivity. Ak sú časovo obsadené ešte aj takmer všetky víkendy povinnosťami, kurzami, vzdelávaním, širšou rodinou, domácimi miláčikmi...
@anonym_autor ako ti je fajne že máš 25 🙂 a máš aj stále dosť času. Hlavne s kľudom a dávaj pozor aby si si našla dobrého chlapa. Neber to tak že už musíš mať teraz vzťah len preto že to tak cítiš že chceš. Naozaj sa venuj sebe a užívaj si to. Neupinaj sa tak na to že chceš vzťah. Škoda že mne to takto nemal kto povedať keď som bola v tvojom veku a mala som rovnaké myšlienky 🙂
Ťažký rozchod v 28 rokoch, asi 3 roky som bola sama, už som sa normálne aj zamierila s tým že navždy už ostanem sama a nikto sa pre mňa nenájde lenže na druhej strane som mala svoje koníčky a vedela som tráviť čas sama so sebou bez problémov takže som to nebrala až ako takú katastrofu, cvičila som atď.. no a raz som išla skúsiť kresťanskú zoznamku. Nebolo to úplne jednoduché, bolo tam veľa zvláštnych mužov s ktorými som nemala o čom + aj zúfalci ktorý má neskutočne od prvej správy presviedčali ba priam nútili do stretnutia. A potom mi napísal môj budúci manžel 🙂 slušný chlap, lekár ,bolo aj z písania vidieť že má v hlave upratané. Potom sme sa stretli , zaiskrilo to medzi nami a teraz už máme kúpený byt, na ďalší mesiac sa chceme vziať a čakáme bábätko 🙂 teraz mam 32, spoznali sme sa na konci roka 2024.
Takže vzhľadom na to ako som dopadla ja si dovolím tvrdiť že máš ešte kľudne nejakých 6 rokov čas kým nájdeš toho pravého :D ale nie.. prajem ti to samozrejme, ale podľa mňa máš fakt ešte dosť času aby si si vybrala kvalitného muža do života 🙂
Vzdy ak niekto napise, ze nemoze najst tak je 1.prilis pasivna a introvertna sedi v kute a caka, kto ju zazrakom objavi alebo 2.prilis vyberava, privelke ocakavania a rube ovela vyssie nez vypada. Chod medzi ludi, usmievaj sa, hovor s nimi. Zvysok je o stasti a nahode.
@anonym_autor ja som v tvojom veku a tiež si neviem nikoho nájsť. Skúšal som zoznamky ale strašná bieda, nikdy viac. Po roku som ich vymazal, buď tam boli alkoholičky, feťačky alelebo jednoduchšie ženy. Tiež mi starší kamaráti radili že sa mám venovať sám sebe a aj to robím a stále nič. Normálne má to už nebaví. Tiež mi chýba už nejaká spoločnosť. Dokonca na zoznámkach som musel znížiť nároky na dievča 🤦♂️ viem, bieda. Ináč odkiaľ si ?
No moja ja mám 32 a stále čakám ze možno sa nejaky objaví ale čím idú roky ďalej tým menšie šance sú. Dobrí muži v našom veku sú už určite zabrani. Ja by som si dokázala predstaviť aj staršieho ale už by fakt musel byť zrelý a na úrovni žiaden dilino ktorého treba živiť a vie len plakať ako malo zarobí. Bola som silná dlho a starala som sa o seba sama veľmi dlho. Je čas aby si ma aj chlap trosku rozmaznal to asi chce každá žena. Nechcem nijaké gucci kabelky za tisíce eur to nie. Ale aby aj mňa muž pozval na večeru bez toho aby mi to vytkol aby podaroval kvety len tak lebo ľúbi. Aby mi doprial nejaké prekvapenie lebo si ma váži. Ja zase po princovi túžim.. Co si budeme. Odmalička to mam takto dane
@anonym_dee317 mladší by ti nevadil ?
@anonym_autor Nemyslím si, že si prekliata alebo len nemáš šťastie, ale skôr by som sa zamyslela nad jednou vecou... ak človek opakovane naráža na rovnaký typ mužov (citovo nedostupní, po rozchode, ženatí alebo takí, čo nechcú vzťah), často to nie je len náhoda, ale určitý vzorec.
Píšem to aj z vlastnej skúsenosti, lebo som si kedysi uvedomila, že ma priťahoval presne ten typ mužov, ktorí neboli pripravení na vzťah. Navonok vyzerali zaujímavo alebo mali niečo, čo ma pritiahlo, ale vnútri mali nedoriešené veci. Až keď som sa viac zamyslela nad tým, prečo ma priťahuje práve taký typ, začalo sa to meniť.
Niekedy to môže súvisieť s tým, čo považujeme za „iskru“....že nás priťahujú ľudia, ktorí sú emocionálne komplikovaní alebo menej dostupní, zatiaľ čo stabilní a pripravení muži môžu pôsobiť menej vzrušujúco na prvý pohľad. Ale práve tí bývajú často vhodnejší na dlhodobý vzťah.
Možno by som sa teda neskôr skúsila zamyslieť nie nad tým, prečo takí muži neexistujú, ale prečo práve takých stretávaš alebo si ich púšťaš bližšie. Niekedy je odpoveď hlbšia, než sa zdá.🙂 keď zlomíš vzorec, tak ťa zázračne začnú priťahovať aj iní muži. Vždy je to aj o našom nastavení, vyliečení. Nikdy nerandiť, keď nemám sebavedomie, nemám doriešené staré traumy, nemám jasne stanovené hranice a štandardy, nie som dostatočne otvorená láske. Pretože uzavretá žena bude vždy priťahovať uzavretých mužov. A poradím ti, v začiatkoch hneď komunikovať čo hľadáš a ako si to predstavuješ. Všímam si, že veľa žien hrá nejaké hry na nedostupné, boja sa otvorenosti, nechcú sa pred mužom otvoriť, boja sa, že sa zľakne atď. Ale tým, že sa žena bojí postaviť sa za seba a otvorene nekomunikuje, čo vlastne chce a ako si to predstavuje, vie si takto pritiahnuť traumatizovaných mužov, ktorí hľadajú odmerané a vyhýbavé ženy. A keď sa žena časom otvorí, tak zdrhnú, pretože toto oni už nechcú 🙂
@anonym_autor v dnešnej dobe nikto nechce vztah? Naco ved staci ak vyjdem von a poobzeram sa okolo seba na Slovensku nieje ziadnyschopny chlap? Naco ho potrebujes? Chces deti?
@klotildabazarik ano chcem deti
Hlavne treba fakt aktívne hľadať. A nepočúvať reči čo tu aj niektoré píšu, že netreba hľadať a to príde samo. Nepríde. Nič samo nepríde. Ja keby som aktívne nehľadal, tak nenájdem...
@anonym_autor necakaj nehladaj neries … riesis to pises sem je citit zo spravy ze po tom tuzis… vsetko vypusti prave vtedy to pride je to tak
Hlavne treba fakt aktívne hľadať. A nepočúvať reči čo tu aj niektoré píšu, že netreba hľadať a to príde samo. Nepríde. Nič samo nepríde. Ja keby som aktívne nehľadal, tak nenájdem...
@anonym_6eb201 pride… ja som nikdy nehladala nechcela prave naopak po prvom 11 rocnom nevydarenom vztahu som nechcela nehladala zial prislo to do 3 mesiacov a vhupla som znova do 7 r vztahu opat bez dobreho konca… zas som tuzila po slobode samote nehladala neplakala bola stastna a zas prisiel clovek ale konecne aspon ok…
Na výmene šatníka nezáleží, problém je v inom. Si VŠ vzdelaná a nie si hlúpa, ako tie, čo si rýchlo nájdu partnera a čo potom? Tým, že máš v hlave o niečo viac, vieš dobre zvážiť nielen pozitíva, ale aj negatíva a to je dobre. Máš iba 25, kam sa ženieš? Na dobrý vzťah treba pomaly, ale isto. Si na dobrej ceste vybrať si vhodného partnera. Len pozor na starších viac ako 3 - 4 roky, ženatých,... Neskôr dokážu byť chorobne žiarlivý. Buď trpezlivá, aj princ na bielom koni príde.
Ja mám brata. Bude mať 40 a tiež stále hľadá normálnu, inteligentnú ženu..ale asi to už vzdal

obycajneho necchce v skutocnosti nikto ( ani ty) bud uprimna.Kazdy musi mat nieo cim sa odlisi od masy