icon

Prečo sa muži nad 35 rokov zrazu predstavujú inak?

8. jan 2026

Ahojte, neviem, čo sa stalo mužom po 35tke, ale zrazu sa začali predstavovať divne. Ja som Katarína. Nie som ani Kate, ani Katrin, ani Kitty, som Katka alebo Katarína. Alebo Kata, Kaťa, čokoľvek. A tak sa aj predstavujem. V poslednom čase natrafím na mužov, čo sa predstavujú divne. Ahoj, ja som Tom. Ok, čiže ty si Tom? Nie Tomáš? Hej, on je Tom. Potom včera mi písal 42 ročný nabúchanec z posilky, že je Chris. Ozaj Chris? Nakoniec z neho vyšlo, že je Kristián. Tak fajn, si Kristián, nie Chris. Písal mi Mark. Vek 38r. Mark? Naozaj. Nie, samozrejme je Marek. Žiadny Mark. Dokelu čo sa to deje? A to nie sú žiadne deti, ani pubertaci, to by mali byť už zrelý muži, čo majú mať deti. To keď sa ich budú pýtať, ako sa volá ich ocko povie Chris Novák a Mark Horváth?

Akože chápem, že keď vám rodičia dali meno Chris, Mark, Paul, Tom, že sa tak budete volať.
Ale keď vám dali meno Kristián, Marek, Pavol a Tomáš, prečo si to potvoríte?
Ja len taký malý neškodný povzdych.

Strana
z3
pr85
8. jan 2026

@anonym_autor ten Mark Horváth by bol ešte uveriteľný, lebo ak by to bol Maďar, tak by sa volal Horváth Mark.

autor
8. jan 2026
@pr85

@anonym_autor ten Mark Horváth by bol ešte uveriteľný, lebo ak by to bol Maďar, tak by sa volal Horváth Mark.

@pr85 to bola odpoveď na otázku, prečo sa dospelí zrelí muži takto predstavujú? Ešte som nestretla Zuzanu, Janku, Evu a Luciu, aby sa predstavovali Suzi, Jane, Ava a Lucy.

pr85
8. jan 2026
@anonym_autor

@pr85 to bola odpoveď na otázku, prečo sa dospelí zrelí muži takto predstavujú? Ešte som nestretla Zuzanu, Janku, Evu a Luciu, aby sa predstavovali Suzi, Jane, Ava a Lucy.

@anonym_autor nie, netuším prečo sa tak muži, ktorých stretáva predstavujú. Ja by som sa nikdy takto nepredstavoval. Vždy len plným meno v slovenskej (ale moje meno znie rovnako aj v angličtine, nemčine aj maďarčine) verzii.

pr85
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A možno je profesionálna deformácia z práce v korporáte. Všetci tam v medzinárodných team-och komunikujú v angličtine, tak možno preto si prispôsobili mena na anglickú verziu. Ináč netuším.

anonym_b58b64
8. jan 2026

Akože na ulici sa ti tak predstavujú? Či online?

autor
8. jan 2026
@anonym_b58b64

Akože na ulici sa ti tak predstavujú? Či online?

@anonym_b58b64 tak na ulici nie, ale ked sa niekde zoznamime, alebo online. Nnepracuju v korporatoch, teda aspon neviem.

anonym_63876e
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_b58b64 tak na ulici nie, ale ked sa niekde zoznamime, alebo online. Nnepracuju v korporatoch, teda aspon neviem.

@anonym_autor zmen bublinu v ktorej sa pohybujes... ja pracujem v zahranicnom korporate a taketo sedlaciny nezazivam... aj do posilky chodim a tiez su tam vsetci napodiv normalni...

doriiis
8. jan 2026

Tak mozno sa chcú zoznámiť aj so ženami iných národností ako slovensky. A takým ruskam, ukrajinkam, vietnamkam, nemkám, atď sa ľahšie vyslovuje Mark a Chris ako Marek a Kristián.

anonym_4c4490
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor lebo tinder je totalne cely trapny … a staci ze pises ze nabuchanec z posilky / tak co cakas 😀
Chlap ktory v 38 rokoch jedine co vie ukazovat su jeho svaly tak mas odpovex

autor
8. jan 2026
@doriiis

Tak mozno sa chcú zoznámiť aj so ženami iných národností ako slovensky. A takým ruskam, ukrajinkam, vietnamkam, nemkám, atď sa ľahšie vyslovuje Mark a Chris ako Marek a Kristián.

@doriiis predstaví sa mne, slovenke, v podniku s kamarátmi. Že je Mark? Wtf?

autor
8. jan 2026
@anonym_4c4490

@anonym_autor lebo tinder je totalne cely trapny … a staci ze pises ze nabuchanec z posilky / tak co cakas 😀
Chlap ktory v 38 rokoch jedine co vie ukazovat su jeho svaly tak mas odpovex

@anonym_4c4490 nie som na tindri, ale Ok 🙂

done
8. jan 2026

@anonym_autor Myslim, ze ti muzi sa vidia v americkych filmoch a serialoch, chcu sa podobat na svoje idoly z ameriky a tak si menia mena aby si zvysili sebavedomie a boli zaujimavi.

anonym_04863a
8. jan 2026

Asi stretavas divnych muzov na divnych miestach. V zivote sa mi to co opisujes nestalo.

unicornlady
8. jan 2026

Ešte Tomáš skrátene na Tom, chápem, že možno ho tak volajú.
Ako keď je Leonard- Leo atd...

autumn1
8. jan 2026

Podľa mňa tvoj pohľad nato je divný. Podľa pravidiel spoločenskej etikety máš rešpektovať to, ako sa ti niekto predstaví a tak ho oslovovať keď sa ti predstaví Daniel tak je to Daniel, keby ti niekto povedal hoc aj že je Bob tak je to Bob bez ohľadu aké má meno v dokladoch aj keby sa volal Filip. Takže ja na tom nič divné nevidím okrem toho, že vyslovene odmietaš rešpektovať to, ako sa ti niekto predstaví a ako bonus paradoxne vyžaduješ aby ťa niekto oslovaval ako chceš ty a nijak inak pri neformálnej konverzácii keby išlo o úradné veci tak vtedy súhlasím, je divné ak do kolonky "krstné meno" dá prezývku. Ale toto čo popisuješ sa deje naprieč všetkým generáciám a pohlaviam. Niekto jednoducho má rád svoju prezývku, niekto celé meno.

autor
8. jan 2026
@unicornlady

Ešte Tomáš skrátene na Tom, chápem, že možno ho tak volajú.
Ako keď je Leonard- Leo atd...

@unicornlady muži okolo 40r sa nevolaju Leonard, to az nasa generacia davala detom tie mena Leonard, Filip, Oliver, Laura, Nina apd. Tu nenajdes ani vela Jakubov. Vacsina Jakubov ma max 30r teraz. V mojom okoli s to Peter, Pavol, Jozef, Miroslav, Juraj, Martin, Matej, Matus, Roman, Marek,

marsmykkok
8. jan 2026
@anonym_autor

@unicornlady muži okolo 40r sa nevolaju Leonard, to az nasa generacia davala detom tie mena Leonard, Filip, Oliver, Laura, Nina apd. Tu nenajdes ani vela Jakubov. Vacsina Jakubov ma max 30r teraz. V mojom okoli s to Peter, Pavol, Jozef, Miroslav, Juraj, Martin, Matej, Matus, Roman, Marek,

@anonym_autor A nie je to jedno? Podľa mňa sa predstavia tak ako ich volá okolie a ako sa im to páči a chcú aby si ich tak oslovovala aj ty. Napríklad napísať "ahoj ja som Miroslav" alebo "ahoj ja som Rastislav" znie moc formálne a lepšie znie ahoj ja som Miro/Rasťo.

o__o
8. jan 2026

Ja zas nechapem, co ti na tom vadi.. ja som maria a od zakladnej ma volali mary (mery), aj na strednej, aj na vyske som sa tak predstavovala spoluziakom, teraz poviem "ja som maria, ale volajte ma mary".. mam presne kolegu, ktoreho volame chris 🙂 kamarata tomasa, ktory je tom.. mne to vôbec nevadi.. ale ty si taka otrava: "ahoj, ja som mark" "naozaj si mark" "ano" "naozaj? NAOZAJ??" "no, som marek" "tak vidis 💪" 😁

anonym_5cab83
8. jan 2026

@anonym_autor no lebo aj ja mám syna Mareka, a od narodenia je pre nás Marko a tak sa aj predstavuje. V dokladoch má Marek ale on je Marko pre každého. Čo ťa trápi meno, kým ti nepovie, že ho máš volať Zlatko, tak to rešpektuj.

autor
8. jan 2026
@anonym_5cab83

@anonym_autor no lebo aj ja mám syna Mareka, a od narodenia je pre nás Marko a tak sa aj predstavuje. V dokladoch má Marek ale on je Marko pre každého. Čo ťa trápi meno, kým ti nepovie, že ho máš volať Zlatko, tak to rešpektuj.

@anonym_5cab83 mám kamaráta Zlatka inak. Ja volám ľudí tak ako sa normálne volajú Marek, Rasťo Jožo, Fero, Maťo. Nevolám ich nejakými anglickými verziami. Ani prezývky nepoužívam. jasne, na ZŠ sme sa volali všetci všelijako, ale dnes sme už dospelí ľudia, máme skoro dospelé deti, čiže sa voláme normálne. A inak mám tiež kopec Márii okolo seba a všetky voláme Maja, Majka, jednu dokonca Mária, lebo to tak chce. Ani jedna nie je Mary, keby bola, volala by som ju normálne po slovensky.

anonym_c9829f
8. jan 2026

Mal som priatelku a volala sa Nikola. Na zaciatku mi povedala, aby som jej hovoril v pohode Nikol/Nika. Kedže patrim k ludom, co su nauceny volat niekoho normalne, tak som ju volal Nikolka a tak ju volali aj moje deti. Ako som si vsimol, v mojom okoli som bol jediny, co ju tak oslovoval...

anonym_04863a
8. jan 2026

Riesis hluposti, fakt. Mam 45 a odjakziva ma volaju Ketrin, v obcianskom mam Katarina.

zuzanka.zuzu
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_5cab83 mám kamaráta Zlatka inak. Ja volám ľudí tak ako sa normálne volajú Marek, Rasťo Jožo, Fero, Maťo. Nevolám ich nejakými anglickými verziami. Ani prezývky nepoužívam. jasne, na ZŠ sme sa volali všetci všelijako, ale dnes sme už dospelí ľudia, máme skoro dospelé deti, čiže sa voláme normálne. A inak mám tiež kopec Márii okolo seba a všetky voláme Maja, Majka, jednu dokonca Mária, lebo to tak chce. Ani jedna nie je Mary, keby bola, volala by som ju normálne po slovensky.

@anonym_autor "Ani jedna nie je Mary, keby bola, volala by som ju normálne po slovensky." jaj aha tak tu je ten problém... TY ich predsa nebudeš volať ako oni chcú, ešte to tak 😂😂😂

cyberk
8. jan 2026

necudo, ze si sama :D ja sa tiez predstavujem anglickou verziou, paci sa mi to tak viac, ani by ma nenapadlo, ze to nejaky suchar bude riesit :D

ivicatolic
8. jan 2026

@anonym_autor ja sa iba smejem, objavili Ameriku...😆😆😆

autor
8. jan 2026
@cyberk

necudo, ze si sama :D ja sa tiez predstavujem anglickou verziou, paci sa mi to tak viac, ani by ma nenapadlo, ze to nejaky suchar bude riesit :D

@cyberk ako kto vravi, ze som sama? Teraz som sa celkom stratila... predstavi sa mi v podniku, ked sedime s kamosmi na oslave, predstavi sa typek, ze je Mark. vazne Mark? Co som v NY? Inak zila som v USA dva roky, ale vsetci ma volali Katarina, nie Kate. Ja za to nemozem, ze mi cez FB posle nejaky Chris svoje fotky z fitka... asi je to tym, ze nemam na FB, ze som vydata, ak by som to mala, poslal by mi to? Mozno aj tak ano.

samo789
8. jan 2026

tesi ma. volaj ma Samo

marsmykkok
8. jan 2026
@anonym_autor

@cyberk ako kto vravi, ze som sama? Teraz som sa celkom stratila... predstavi sa mi v podniku, ked sedime s kamosmi na oslave, predstavi sa typek, ze je Mark. vazne Mark? Co som v NY? Inak zila som v USA dva roky, ale vsetci ma volali Katarina, nie Kate. Ja za to nemozem, ze mi cez FB posle nejaky Chris svoje fotky z fitka... asi je to tym, ze nemam na FB, ze som vydata, ak by som to mala, poslal by mi to? Mozno aj tak ano.

@anonym_autor A vysvetlíš mi prečo máš potrebu vedieť oficiálne meno v občianskom alebo prečo ťa irituje ak niekto používa skratku čo znie anglicky a dupľom ak si dokonca v tom USA žila? Máš nejaké mindráky z USA alebo čo?

maranta_leuconeura
8. jan 2026

Preco mas potrebu kazdeho volat oficialne a nerespektujes, ake oslovenie preferuje dany clovek? Ked ta stretnem a budes mat na sebe v ten den podla mojho vkusu skaredy sveter, zacnem ta volat Skaredy sveter a necham ti to, aj ked ho uz iny den nebudes mat a bude ti to neprijemne, lebo vsetci ta volaju Katka, nie Skaredy sveter. Asi s tym nebudes ok, vsak...
Z tvojej strany nula respektu. Mozno ta muzi oslovuju, ale necudujem sa, ze to skonci vzdy len pri predstaveni.

anonym_690c81
8. jan 2026

Mať tvoje problémy 🙄

Strana
z3