icon

Prečo ženy nezahajujú vzťahy ako prvé?

slobodnyanonym
Včera o 18:18

Ahojte,
prečo ženy v 21.storočí nezačínajú prvé vzťah.
Ja som za zrovnoprávnenie pohlaví.
Nech majú ženy aj muži rovnaké práva všade vo svete.
Prečo nefunguje rovnosť pohlaví vo všetkom?
Prečo žena nenapíše prvá mužovi?
Prečo žena čaká na muža aj, keď sa jej chlap páči?
Prečo ženy nebalia chalanov?

Strana
z2
marhulka13
Včera o 18:23

@slobodnyanonym pretože by sa to môjmu manželovi asi nepáčilo 😁

anonym_a0bb74
Včera o 18:24

Predstav si, že žena občas aj napíše chlapovi prvá. A rovnoprávnosť neznamená, že žena a muž bude zrazu to isté. Toto sú také reči mužov s raneným egom. Lebo normálnemu chlapovi nebude vadiť, ak má za šéfku ženu ale stále ako gentleman podrží žene dvere. Lebo je to slušnosť. A slušnosť s rovnoprávnosťou nemizne. Mizne len u zatrpknutých chlapov.

a0
Včera o 18:25

@slobodnyanonym 🤔 chlapče, choď si vymeniť vložku a obliecť sukňu 🤦‍♀️. A na tvoje prečo “lebo muž ma byť alfasamec -lovec”

viestta
Včera o 18:27

Lebo nepotrebuju tutmakov, ktori nevedia citat jasne signaly, ktore vysielaju.

zuzanaete
Včera o 18:30

Lebo muzi a zeny su rozdielni. Nezamienaj si rovnopravnost s rovnakostou. Proste uz vo vsetkom chcu chlapi spohodlniet? A kedy zacnu muzi rodit deti? Ked sa uz ohanas, aby sme vsetko robili rovnako.

anonym_e0ad4b
Včera o 18:38

vieš čo, zrovnoprávnenie pohlaví nastane presne vtedy keď muž bude mat <>. Dovtedy … radšej jej napíš prvý

mandzula
Včera o 18:43

Narodila som sa ako zena, nechcem byt chlap, sme ako pohlavie ini a nic na tom menit nechcem, chcem chlapa lovca, nie slecinku cakajucu v kute.

anonym_1955f6
Včera o 18:43

@slobodnyanonym takého chlapa čo čaká kým ho žena zbalí by som si ani vážiť nevedela 😂
tampón si zvládneš vymeniť sám či aj s tým ti má žena pomôcť?

miselka257
Včera o 18:46

a predstav si, že niektoré ho začnú ako prvé 😂 hlavne teda oslovenie niektoré vezmú do vlastných rúk 😀

citronove_koliesko
Včera o 18:50

@slobodnyanonym zahajuju viac ako v minulosti, ale nepouzitelnych chlapov vynechavaju.

majlo1234
Včera o 19:08

Pretoze zena ponuka do vztahu mnohonasobne viac ako muz. Napriklad. Ale pacia sa mi aj ostatne odpovede

anonym_d41eb8
Včera o 19:17

@slobodnyanonym cim dalej tym viac musia zeny preberat role muzov, nakoniec budete pouzitelny len na plodenie.

reanda
Včera o 19:37

zobud sa, chlapce.. mame tu rovnopravnost.. zeny uz maju pravo chovat sa, ako chcu, nie, ako by sa muzom pacilo.. takze si prestan diktovat, ake zeny maju byt a pekne krasne pracuj s tym, ake su.. a ked sa ti nepaci, nechaj tak, nikto ta nenuti

anonym_f2ebf8
Včera o 19:38

Pretože zadumený chlap je hrozná vec... raz sa mi páčil jeden, ale aj keby som mu to otrieskala o hlavu, tak mu to nedopne. Také nesamostatné tupelo, ktoré iba sedí a kuká pokiaľ mu človek nepovie. Žiadna ženská nebude vo vzťahu s niekým, komu sa musí doprosovať.

Ublížil ti niekto? Hnevá ťa že sa ti ženy len tak nehádžu okolo krku keď vyjdeš von?
Vieš, rovnoprávnosť je o tom, že máme možnosť voliť a vlastniť majetok. Aby to nedopadlo ako v minulosti že nás otec predá niekomu ako dobytok a keď chlap odíde alebo umrie, aby sme nemuseli zdochnúť aj s deckom od hladu. Reálne rovnoprávnosť neexistuje a od žien sa čaká že budú zamestnané na plný úväzok a zároveň sa postarajú o deti, domácnosť a väčšinou aj o chlapa. Občas nájdeš domácnosť, kde to je 50:50, ale to je skôr vzácnosť. Rovnoprávnosť je o tom, aby žena neostala na ulici, keď sa chlap rozhodne že už nemá záujem a chce inú. Nie o tom, že sa tebe konkrétne so ženami nedarí. Neexistujeme na to, aby sme ti spievali ódy.

riky_rower
Včera o 19:38

Pokiaľ je žena Liberalka alebo Feministka tak by stim nemala mať problem 🙂👌 treba hľadať bližšie pri Bratislave.

renesance80
Včera o 19:42

@slobodnyanonym normalna nikdy ani nebude a ziadna rovnopravnost neexistuje tento svet je postaveny muzmi a je o muzoch ,

subartic
Včera o 19:45

@slobodnyanonym prečo muži nerodia ?

anonym_d20b67
Včera o 19:52

@slobodnyanonym Už si pochopil? To by sa ti naozaj páčilo, keby sa ti žena musela vtierať a baliť ťa? Prečo nevynosíš dieťa?

jogy1984
Včera o 19:56

@slobodnyanonym ono to má svoje výhody . Ak ťa chce žena o ktorú nemáš záujem nemusíš ju odmietať jednoducho len neurobíš prvy krok . Okrem toho ženy vedia dávať najavo záujem mnohými spôsobmi aj bez toho aby to povedali . Ale chápem čo tým myslíš . Ženy často nechápu že ak sa začnú meniť role muža a ženy v spoločnosti že sa nezmení len to čo sa im páči ale aj tie negatívne veci . A je dosť možné že časom naozaj budú ženy tie čo urobia prvý krok pretože niektorých krajinách sa to už deje . Tuším Škandinávii . Ak muž osloví ženu ako prvú berie sa to ako obťažovanie a preto žena začína vždy prvá . Aj ženy 45 + pokiaľ nie sú prvá liga si asi veľmi ťažko vystačia pri hľadaní partnera pasívnym prístupom .

anonym_d20b67
Včera o 20:02
@jogy1984

@slobodnyanonym ono to má svoje výhody . Ak ťa chce žena o ktorú nemáš záujem nemusíš ju odmietať jednoducho len neurobíš prvy krok . Okrem toho ženy vedia dávať najavo záujem mnohými spôsobmi aj bez toho aby to povedali . Ale chápem čo tým myslíš . Ženy často nechápu že ak sa začnú meniť role muža a ženy v spoločnosti že sa nezmení len to čo sa im páči ale aj tie negatívne veci . A je dosť možné že časom naozaj budú ženy tie čo urobia prvý krok pretože niektorých krajinách sa to už deje . Tuším Škandinávii . Ak muž osloví ženu ako prvú berie sa to ako obťažovanie a preto žena začína vždy prvá . Aj ženy 45 + pokiaľ nie sú prvá liga si asi veľmi ťažko vystačia pri hľadaní partnera pasívnym prístupom .

@jogy1984 Aká zmena rolí? Hádam nebudem čakať na chlapa, keď si viem vymeniť žiarovku aj sama. Že dnes pracujú aj ženy v manželstve, to je problém systému, že z jedného priemerného platu sa už nedá žiť. A inak základné biologické role zostávajú.

jogy1984
Včera o 20:03
@anonym_d20b67

@slobodnyanonym Už si pochopil? To by sa ti naozaj páčilo, keby sa ti žena musela vtierať a baliť ťa? Prečo nevynosíš dieťa?

@anonym_d20b67 😄 hej oveľa viac sexi je keď sa muž vtiera . Myslím že žena nemusí urobiť prvý krok ale ani byť pasívna .

anonym_d20b67
Včera o 20:05
@jogy1984

@anonym_d20b67 😄 hej oveľa viac sexi je keď sa muž vtiera . Myslím že žena nemusí urobiť prvý krok ale ani byť pasívna .

@jogy1984 Lenže tuto mládenec je panic po tridsiatke. Tam nebude problém s pasivitou žien. Ak má žena záujem, tak po prvom kroku chlapa si to on všimne. Nemusí sa vtierať.

riky_rower
Včera o 20:10
@jogy1984

@jogy1984 súhlas,ženy chceli rovnosť maju ju,a teraz qvila jak tu poniektoré. 🙄🙏

Zaujímavé jak tu podiektore hovoria o signáloch a že ich muži nevedia dešifrovať že daná ma o neho záujem... muži nemajú veštiacku guľu to za A a za B dnes ak sa muž pozrie na ženu alebo ju oslovi je krok od toho aby neskončil v base za sexuálne optazovanie ako je to už vo veľa západných krajinách, nečudo že veľa mužov nema chuť ani záujem tie vaše signáli dešifrovať.

enmery
Včera o 20:18
@riky_rower

@jogy1984 súhlas,ženy chceli rovnosť maju ju,a teraz qvila jak tu poniektoré. 🙄🙏

Zaujímavé jak tu podiektore hovoria o signáloch a že ich muži nevedia dešifrovať že daná ma o neho záujem... muži nemajú veštiacku guľu to za A a za B dnes ak sa muž pozrie na ženu alebo ju oslovi je krok od toho aby neskončil v base za sexuálne optazovanie ako je to už vo veľa západných krajinách, nečudo že veľa mužov nema chuť ani záujem tie vaše signáli dešifrovať.

@riky_rower Ty vieš, čo je feminizmus? Vznikol, preto, že ženy muklovi za bud žiadny alebo smiesny peniaz, bité doma, bez možnosti niečo so svojím životom urobiť, odisť, študovať rozviesť sa.Bojovalo sa o jednoduchú vec-aby sa na nich nazeralo ako na ľudí. Na detstke práce boli zneužívané deti akoby to boli veci. To, že dnes zneužívajú toto slovo prepnute osoby, za to feminizmus nemôže. Jeho podstata bola o niečom inom. Liberalizmus? Že taký z republiky by ti pritankoval za fotku v tejto póze a maske a vynadal a normálny človek vie, že tým nikoho neohrozuješ, neubližuješ a ide ďalej. Zase to slovo zneužili jednobunkovci. A dookola to posmešne omieľajú len rovnaké osoby. Že vás hanba nefacukeje vyjsť z maternice jednej ženy a potom ich celý život znevazovať a vysmievať sa.

viestta
Včera o 20:22
@riky_rower

@riky_rower chut desifrovat signaly nemate, ale chut vyplakavat nad svojim nestastnym osudom, tu mate.
Len tu na MK sa za poslednych par dni takych vyplakavacov zislo celkom pozehnane, Uz mam podozrenie, ze sa tu organizovane sustreduju a hladaju pochopenie (u tych zien, na ktore sa v kuse stazuju), lebo inde by ich skutocni chlapi vysmiali.

jogy1984
Včera o 20:24
@anonym_d20b67

@jogy1984 Aká zmena rolí? Hádam nebudem čakať na chlapa, keď si viem vymeniť žiarovku aj sama. Že dnes pracujú aj ženy v manželstve, to je problém systému, že z jedného priemerného platu sa už nedá žiť. A inak základné biologické role zostávajú.

@anonym_d20b67 role sa za posledné roky zmenili výrazne a oveľa rýchlejšie ako v minulosti . A práve tieto zmeny môžu byť pre ženy a mužov mätúce. Spoločnosť začala prehodnocovať, čo znamená byť „silným“ mužom alebo „dobrou“ ženou. Tých veci je strašne veľa keby som ich mal vypísať boli by sme tu do večera . Ale ako spomínaš angažovanie sa žien vedúcich funkciách bolo oveľa menej bežné .Muži už nie sú definovaní len svojou schopnosťou „priniesť domov výplatu“. Ich hodnota v spoločnosti sa začína merať aj inými kvalitami, ako je emocionálna inteligencia či angažovanosť v rodine. Nehovoriac o veciach že oslovenie cudzej ženy môže byť vnímané ako pokus o zoznámenie rovnako ako obťažovanie. Ja som raz kolegyňi pochválil šaty a bolo mi povedané že to hraničí sexuálnym obťažovaním a viem že nie som jediný kdo má podobnú skúsenosťi .Ono to potom môže byť naozaj ťažké Na jednej strane je tu veľký dôraz na osobný priestor , korektne až priam sterilné správanie voči ženám na druhej strane stále sa očakáva že muž bude aktívny urobí prvý krok bude ženy dobivat.

anonym_d20b67
Včera o 20:33
@jogy1984

@anonym_d20b67 role sa za posledné roky zmenili výrazne a oveľa rýchlejšie ako v minulosti . A práve tieto zmeny môžu byť pre ženy a mužov mätúce. Spoločnosť začala prehodnocovať, čo znamená byť „silným“ mužom alebo „dobrou“ ženou. Tých veci je strašne veľa keby som ich mal vypísať boli by sme tu do večera . Ale ako spomínaš angažovanie sa žien vedúcich funkciách bolo oveľa menej bežné .Muži už nie sú definovaní len svojou schopnosťou „priniesť domov výplatu“. Ich hodnota v spoločnosti sa začína merať aj inými kvalitami, ako je emocionálna inteligencia či angažovanosť v rodine. Nehovoriac o veciach že oslovenie cudzej ženy môže byť vnímané ako pokus o zoznámenie rovnako ako obťažovanie. Ja som raz kolegyňi pochválil šaty a bolo mi povedané že to hraničí sexuálnym obťažovaním a viem že nie som jediný kdo má podobnú skúsenosťi .Ono to potom môže byť naozaj ťažké Na jednej strane je tu veľký dôraz na osobný priestor , korektne až priam sterilné správanie voči ženám na druhej strane stále sa očakáva že muž bude aktívny urobí prvý krok bude ženy dobivat.

@jogy1984 Asi žiješ alebo pracuješ na nejakom mieste, kde sa to koncentruje, lebo v reálnom svete ma toto obchádza. Rovnako poznám príbehy prastarého otca a starať sa o vlastné deti bola norma, nielen doniesť peniaze na stôl. To sú vykreslené extrémy, že tradičné vs moderné.

jogy1984
Včera o 20:40
@anonym_d20b67

@jogy1984 Asi žiješ alebo pracuješ na nejakom mieste, kde sa to koncentruje, lebo v reálnom svete ma toto obchádza. Rovnako poznám príbehy prastarého otca a starať sa o vlastné deti bola norma, nielen doniesť peniaze na stôl. To sú vykreslené extrémy, že tradičné vs moderné.

@anonym_d20b67 toto ale nie su moje postrehy. Keď si zoberieme data sociológie, antropogie psychológia tak zistíme že spoločnosť sa za sto rokov zmenila viac ako hocikedy inokedy a prináša to svoje problémy.

viestta
Včera o 20:43
@jogy1984

@anonym_d20b67 toto ale nie su moje postrehy. Keď si zoberieme data sociológie, antropogie psychológia tak zistíme že spoločnosť sa za sto rokov zmenila viac ako hocikedy inokedy a prináša to svoje problémy.

@jogy1984 ale problemy sa neriesia vyplakavanim na MK😉

wolf_
Včera o 20:48

Zaujímavé komentáre. Ja neviem no. Ja tiež absolútne nemusím typ muža "vyplakávač" - plačkám ako to mám v tom randení ja chudák muž ťažké. Ale zároveň nevidím dôvod prečo by žena nemohla osloviť prvá, napísať prvá atď atď... Prečo by som ja ako žena mala len vysielať signály a čakať, či sa chytí? Prečo by som sa mala nechať akože dobíjať a baliť, len za to, že som žena? Za mňa to nie je primárne o pohlaví, ale o situácií, kontexte a povahe, osobnosti.

Strana
z2