Ťažko nadväzujem vzťahy. Ako si nájsť nových priateľov?
Ahojte,
v poslednom čase mám pocit, že potrebujem do života nové kamarátstva, no nikdy som veľmi nevedela nadväzovať nové vzťahy. Mám kamarátky, ktoré mám stále rada a vyrastali sme spolu, ale nechcem byť na nich závislá. Aj ony majú kamarátstva mimo mňa a trávia viac času s inými ľuďmi, čo im samozrejme nevyčítam.
Často mám však pocit, že som len „vedľajšia kamarátka“. Aj keď ma vedia vypočuť a podporiť, väčšinou som ja tá, ktorá je hlavný iniciátor kontaktu. Preto by som si chcela nájsť aj iné kamarátky – niečo nové.
Som skôr tichší a nenápadný typ, pôsobím možno nezaujato, no veľmi by som bola rada, keby som stretla niekoho, kto je na tom podobne a rozumieme si.
Mali ste to niekedy podobne? Ako ste to riešili?
@persephonexo začala som sa sústrediť na samu seba a je to lepšie. Posuvam sa, darí sa mi, nepotrebujem k tomu nikoho. Venujem sa škole, práci, rodine.
@anonym_e48a50 To pomáha aj mne, ale napriek tomu by som chcela skúsiť tvoriť nové kamarátstva ajkeď som dlho na tom trvala, že nepotrebujem nikoho atď. A nemám čo stratiť cítim sa dobre aj sama so sebou.
To musí prísť asi len nejak prirodzene. Napríklad "núteným" dlhodobejším stretávaním sa kvôli niečomu. Na takomto mieste máš čas sa s tými druhými oťukať, nadviazať otvorenejšiu debatu... No a potom už len záleží na tom, či budete mať obaja záujem ten vzťah udržiavať aj ďalej. S pribúdajúcim vekom sa kamarátstva na večnosť budujú už ťažšie. Ľudia majú svoje životy, skúsenosti, nemajú potrebu nadväzovať už až tak ešte niečo nové.
Priateľstva vznikajú spoločnými zážitkami. Preto mávame dobre priateľstva zo škôl. Nájdi si aktivitu čo ta baví a nájdi podobnú skupinu. Tam budú tvoji priatelia.

@persephonexo začala som sa sústrediť na samu seba a je to lepšie. Posuvam sa, darí sa mi, nepotrebujem k tomu nikoho. Venujem sa škole, práci, rodine.