icon

Ako prebieha rekonvalescencia po zubných implantátoch?

Dnes o 13:41

Ahojte, začiatkom marca si idem dať robiť dva zubné implantáty (dole, vzadu). Deň predtým idem na dentálku a na druhý deň dopoludnia na zákrok. Vraj mi dajú potom ATB a nejaké lieky proti bolesti. Chcem sa opýtať vás, ktorí ste na tom boli, aká je rekonvalescenia? Keď anestézia vyprchá je veľká bolesť? Tá bolesť trvá aj pár dní? Je taká, že ju viete tlmiť tabletkou? Moja otázka znie, či si myslíte, že budem vedieť na druhý deň fungovať. Pracujem prevažne ústami a hovorím, čiže potrebujem vedieť, či budem opuchnutá, či budem vedieť rozprávať, a či tá bolesť bude taká, že dá sa, alebo vôbec nie. Je tu niekto taký, komu telo neprijalo ten implantát a mal komplikácie? Ďakujem.

biba_18
Dnes o 13:50

mne vravel doktor že atb dostanem 2 dni dopredu ... zvyšok sa spýtam doma muža ... mi povedal že sa nemám čo báť keď som zvažovala, on má tiež 2...

autor
Dnes o 13:53
@biba_18

mne vravel doktor že atb dostanem 2 dni dopredu ... zvyšok sa spýtam doma muža ... mi povedal že sa nemám čo báť keď som zvažovala, on má tiež 2...

@biba_18 no mne vraj dajú až v ten deň a budem ich brať tri dni. Ale spýtam sa, keďže idem dopredu na dentálku deň predtým.

babushkaem
Dnes o 13:54

ja som mala ten den este flector ale potom uz nic, nie je to take strasne ako to znie. tiez som mala atb. druhy den som uz normalne fungovala, opuch nebol ziadny.
a ano mala som aj komplikacie, ale tie sa ta asi tykat nebudu

janka1011
Dnes o 14:46

@anonym_autor nerozumiem tým atb, to akože len tak preventívne? Veď to je úplne zbytočné, na atb musí byť dôvod. Z osobnej skúsenosti poviem, že je to úplne v pohode zákrok, bolo to rýchle a bezbolestné. Trhanie potrápi isto viac. Bolesť po odznení anestézy sa dá utlmiť bežnými analgetikami, ja som na druhý deň išla normálne do práce a to som pracovala vo výrobe. Fakt sa neni čoho báť, žiadne obmedzenia nie sú.

autor
Dnes o 14:51
@janka1011

@anonym_autor nerozumiem tým atb, to akože len tak preventívne? Veď to je úplne zbytočné, na atb musí byť dôvod. Z osobnej skúsenosti poviem, že je to úplne v pohode zákrok, bolo to rýchle a bezbolestné. Trhanie potrápi isto viac. Bolesť po odznení anestézy sa dá utlmiť bežnými analgetikami, ja som na druhý deň išla normálne do práce a to som pracovala vo výrobe. Fakt sa neni čoho báť, žiadne obmedzenia nie sú.

@janka1011 implantácia je chirurgický zákrok, kde sa vrtá do kosti, vzniká otvorená rana. Ústna dutina je plná baktérií, aj pri dokonalej hygiene, infekcia v okolí implantátu môže viesť k zlyhaniu hojenia alebo k strate implantátu (periimplantitída). Antibiotiká majú znížiť riziko bakteriálnej infekcie v prvých dňoch hojenia a podporiť správne zrastenie implantátu s kosťou + chrániť pacienta pri vyššom riziku ako je oslabená imunita, zápaly apd.

janka1011
Dnes o 15:46
@anonym_autor

@janka1011 implantácia je chirurgický zákrok, kde sa vrtá do kosti, vzniká otvorená rana. Ústna dutina je plná baktérií, aj pri dokonalej hygiene, infekcia v okolí implantátu môže viesť k zlyhaniu hojenia alebo k strate implantátu (periimplantitída). Antibiotiká majú znížiť riziko bakteriálnej infekcie v prvých dňoch hojenia a podporiť správne zrastenie implantátu s kosťou + chrániť pacienta pri vyššom riziku ako je oslabená imunita, zápaly apd.

@anonym_autor viem, čo je implantácia, prešla som si tým. Žiadne atb som nemala. Viem o tom, že niektorí zubári ich predpisujú, často zbytočne. Rana je zašitá a ústa stačí vyplachovať corsodylom alebo niečím podobným.

anonym_d0d3ee
Dnes o 16:48

Mám 8 implantov robených naraz - žiadne antibiotiká sa nekonali 🙂

anonym_d7e0af
Dnes o 20:33

@anonym_autor robíš z toho zbytočne stres. Ja som potrebovala tabletku od bolesti len po príchode domov ako mi prestala účinkovať injekcia, viac už potom nie. A ATB som nemala, pekne sa mi to všetko zahojilo bez problémov.

anonym_d8bb40
Dnes o 20:45

@anonym_autor Ja som mala opuch, ale kvoli tomu, ze mi robil augmentaciu kosti. Pri prvom (bez zasahu tohto typu do kosti) som nemala opuch.

anonym_d5153f
Dnes o 20:49
@anonym_d0d3ee

Mám 8 implantov robených naraz - žiadne antibiotiká sa nekonali 🙂

@anonym_d0d3ee Možno zabudli? Keď som bola po 1 z operácií, zabudli mi dať lieky na riedenie krvi, chvalabohu, že sa nič nestalo 🙈