Ako riešiť zápal koreňa zuba a hnis?
Ahojte,
chcem sa opýtať, či mal niekto podobný problém, lebo sa dosť bojím.
Mám zápal koreňa zuba a zubár mi povedal, že tam je aj hnis. Zub mi nechal otvorený, aby hnis mohol odtekať, a zatiaľ ho nemôže uzavrieť, aby sa to nezhoršilo.
Zub ma veľmi nebolí. Neviem ani presne, či bolí pri zahryznutí, lebo na tej strane nejem – mám otvorený zub. A aj keď sa tam náhodou dostane potrava, necítim bolesť.
Nemám ani opuch.
Mám ale strach, že čo ak nevytečie všetok hnis.
Chcem sa spýtať:
Mal niekto takýto problém bez veľkej bolesti? Čo sa stane, ak nevytečie všetok hnis? Znamená to, že zub budú musieť vytrhnúť?
Dnes idem zubárovi a neskutočne sa bojím trhania zuba. V detstve som mal veľký hnisavý zápal, mal som teploty, zub ma stále veľmi bolel a injekcia nepomohla. Keď mi ten hnisavý zub trhali, poškodili pri tom vedľajší zub a museli vytrhnúť aj ten.
Strašne som kričal a odvtedy mám obrovský strach zo zubára a hlavne z trhania zuba. Bojím sa, že zažijem to isté znova.
Ďakujem za každú skúsenosť.
Ach jaj. Zase ty. Naco mas zubara, ktoremu neveris? Myslis, ze zeny na MK ti poradia lepsie ako zubar? Chod tam dnes a pytaj sa zubara.
Ja som bola na trhani, dokonca ako tehotna... a ti poviem, ze je to 1000x lepsi zazitok nez pocuvat 15 minut vrtanie kvoli kazu
Zub ti asi odumrel, preto necitis bolest. Bude treba spravit endodonciu - vycistit kanaliky a zub zatvorit. Druha moznost je trhanie. Ani v jednom pripade by to nemalo boliet, od toho je lokalna anesteza.
Zub ti asi odumrel, preto necitis bolest. Bude treba spravit endodonciu - vycistit kanaliky a zub zatvorit. Druha moznost je trhanie. Ani v jednom pripade by to nemalo boliet, od toho je lokalna anesteza.
@kp7333 áno mŕtvy zub mám, ale mňa pred týždňom začalo bolieť na preklepavanie trošku a hlavne dasno ma začalo bolieť.
Akonáhle otvoril dasno ma nebolí.
Ano nemalo by bolieť ked da anestézu ale vravím aj mam veľmi zlú skúsenosť v detstve takže preto sa neskutočne bojím trhania zuba..
Čistil mi kanáliky minule. Nechal otvorený zub aby hnis vytiekol. Lenže neviem aký je ďalší postup keby keby keby nevytecie všetok hnisu to som sa ho zabudol opýtať.
@kp7333 áno mŕtvy zub mám, ale mňa pred týždňom začalo bolieť na preklepavanie trošku a hlavne dasno ma začalo bolieť.
Ano nemalo by bolieť ked da anestézu ale vravím aj mam veľmi zlú skúsenosť v detstve takže preto sa neskutočne bojím trhania zuba..
Čistil mi kanáliky minule. Nechal otvorený zub aby hnis vytiekol. Lenže neviem aký je ďalší postup keby keby keby nevytecie všetok hnisu to som sa ho zabudol opýtať.
@anonym_autor dnes si bol u toho zubara? Mal si ist, ci sa zle pamatam?
@anonym_autor dnes si bol u toho zubara? Mal si ist, ci sa zle pamatam?
@viestta ešte len idem. Preto mám neskutočný strach
@anonym_autor uz som ti pisala, ze je to nic oproti 18 hodinovemu porodu, tak sa preboha vzmuz
@viestta ty chápeš ze som mal zlú skúsenosť v detstve??? Je to príjemné podla teba ked mi ide trhať zapálený zub a jak trhala poškodila vedľajši zub a aj ten vytrhla? Na tu bolesť sa neda zabudnúť. A mozes mi vravieť o pôrode nevravím ze to mate príjemné ale ked mam takúto zlú skúsenosť so zubárkou tak mam toho paniku.
@viestta ty chápeš ze som mal zlú skúsenosť v detstve??? Je to príjemné podla teba ked mi ide trhať zapálený zub a jak trhala poškodila vedľajši zub a aj ten vytrhla? Na tu bolesť sa neda zabudnúť. A mozes mi vravieť o pôrode nevravím ze to mate príjemné ale ked mam takúto zlú skúsenosť so zubárkou tak mam toho paniku.
@anonym_autor Uz tam chod. A premysli si dopredu otazky a vsetko sa spytaj.
@anonym_autor viem co to je, viem to porovnat. Zazila som jedno aj druhe. Preto ti hovorim aby si sa vzmuzil, lebo hnis na koreni nie je len lokalny problem, je to zapal, infekcia, z ktorej sa uvolnuju toxiny do tela a poskodzuju srdce, oblicky, ostatne organy. Tak to ries, skor ako bude neskoro.
@anonym_autor keby ti ho chcel trhat, tak by ti ho uz minule vytrhol. Ked ho otvoril, tak ho ide liecit. Dnes to pozrie, znovu vycisti a da liecivu vlozku. Ak sa to nezapali, tak ti na dalsie sedenie spravi korenovu vypln a zub zaplombuje.
@anonym_autor
Uz tu 2 tyzdne vypisujes to iste nikoho nepocuvas chod radsej k psychiatrovi ten ti ten zub vylieci ked ti buchne jeho kladivom po nom😅
Preboha tento chlap. To je otras
@doriiis Tento riesi dookola zub, dalsi riesi dookola predkozku a dalsi riesi dookola v kazdej teme jeho otras sexualny zivot so zenou. Co to tu za vzorky chlapov chodia 😀🤦♀️.

zase ty