icon

Ako sa vyrovnať s absenciou zuba po extrakcii?

strojcekovac
14. feb 2026

Zdravim, budú mi extrahovať sedmičku zub, čiže posledný zub hore, resp predposledný ak máte zub múdrosti (osmicku).

Chcem sa spýtať tých, čo si tým prešli, či si zvykli na to nemat tam ten zub. Lebo ja keď si predstavim, že tam budem mať jednoducho medzeru a oproti budem mať zub. Strašný nezvyk ma chyta. A celkovo taký nekomfort.

Dakujem

anonym_5209a3
14. feb 2026

Mám vytrhnuté asi 4, vôbec som to neriešila, sedmičku nebudeš ani vnímať, že ju nemáš.

anonym_48ec93
14. feb 2026

@strojcekovac Zvaz implantat

anonym_ec59a8
14. feb 2026

Si ešte asi mladý človek, pretože časom prídu v živote také rany , že chýbajúci zub je úplná maličkosť.
Píšeš ako by ti odstránili časť tela a si bral následne chemoterapiu.

ivik4
14. feb 2026

To naozaj myslis vazne? Este by som chapala keby mas prist o predny zub a musis cakat dlhsie na novy. Ale toto naozaj prehanas extremne, suhlasim s komentom vyssie

minenkaa
14. feb 2026

@strojcekovac a keď prides o predný zub alebo o šesť zubov
Existuju náhrady

gemerka17
14. feb 2026

Dovos odstránenia je aký? Sedmicka je stolička, je to zub dôležitý. Dole by mala mať určite pár. Implantát je tiez možnosť. Avšak treba si premyslieť, ci je potrebne ho odstrániť.

koniarova
14. feb 2026

Implantát zvážiť.

feri123456
20. feb 2026

@strojcekovac kedze ide o hornu sedmicku, tak vzhľadom na postavenie zubov spodná by mala artikulovať s hornou sestkou dostatocne na to, aby to nerobilo problém. Na implantát by som sa v tomto prípade vykaslal. Ak by sa tahala dolna a horna by bola na mieste bola by to ina debata, tam by sa dal zvazit. Detto keby uz slo o sestku.
Taktiez by ma zaujimal dovod extrakcie