Bolestivý zub pri zahryznutí
Ahojte. Možno sa tu nájde niekto kto má podobnú skúsenosť. Pred dvomi mesiacmi mi začali bolesti pravej hornej strany tváre. Po vyšetreniach bolo usúdené, že je to problém z TMK a toho nočného škrípania. V tom čase som mala pocit, že ma raz bolí jeden zub raz iný. Dostala som nočný chránič a botox a tá celková bolesť prešla avšak stále som cítila bolesť pri zahryznutí na tvrdé na niektorom zube. Rtg, skúška vitality, všetko ok. Zuby nebolia na studené na teplé, len horný očný zub je bolestivý na tvrdé zahryznutie. Je to zub čo mám aj najviac zbrúsený a nerovný od škrípania. Už si neviem rady. Všade čitam, že to móže byť podráždené vazivo. Chránič mám 2 a pol týždňa, myslíte že je šanca že to prejde?
@denjelka závisí od zhryzu a postavenia dolného zuba. Keď pridáte foto budem múdrejší. Zub je riadne "zhryzený" môže byť odhalený dentín a ten je citlivý. Ale to, že je citlivý na tuhé zahryznutie skôr ako na studenú stravu značí skôr preťaženie. Dlahu noste poctivo
@denjelka závisí od zhryzu a postavenia dolného zuba. Keď pridáte foto budem múdrejší. Zub je riadne "zhryzený" môže byť odhalený dentín a ten je citlivý. Ale to, že je citlivý na tuhé zahryznutie skôr ako na studenú stravu značí skôr preťaženie. Dlahu noste poctivo
@feri123456 dakujem za odpoved. Nie neboli na studene ani teple, vyslovene len na tvrdy tlak ( korka, tvrde jedlo) pri umyvani ani na poklep nereaguje...

Čas ukáže. Ak je to problém v tom zube a bolí pri záhryze,tak ti to nedá pokoj a bolesť ťa časom donúti ísť k lekárovi .Možno ho bude treba otvoriť a preliečiť
Ale logicky,keď je namáhaný,že je na ňho tlak pri škrípaní,možno by ho mohol zubár viac zbrúsiť a vyradiť zo zhryzu,aby na ňho nebol tlak.
Celé sa mi to však nezdá. Skúsila by som iného lekára bez toho,aby si brala hneď kartu.