icon

Chirurgická extrakcia osmičky: Je bolest normálna?

biibiana
9. apr 2026

Dobrý deň. Viem, ze tato téma sa tu spomína viac krát, ale akosi som nenasla odpoveď. Tie čo máte skúsenosť s chirurgic.extrakciou neprerezanej osmičky, aké ste mali hojenie ? Dnes je to 8.deň a stále mam pomerne neprijemne bolesti. Včera som sa bola ukázať u Dr. niečo prečistil a ozaj mi do ďalšieho dňa bolo oveľa lepšie. Dnes zase pociťujem bolesti v kosti sánky až predných zubov. Je to taka pulzujúca bolesť. Občas mam pocit takej divnej chute. Na pohlad vyzera rana uplne pekne, nie je opuch, teplota nic.. Len ta pachut a bolest. Je to v rámci hojenia, alebo sa mam obávať
horšieho? Idem aj zajtra ráno na kontrolu. Antibiotika som vybrala celé. Poraďte, ako sa to hojilo Vám, môže to byť ešte normálny proces ?

cutespider
9. apr 2026

Mne sa vytvorila po chirurgickom odstránení osmičky a po odpuchnutí cca po troch dňoch v mieste zubu dierka do nosnej dutiny. Vznikol mi tam zápal, z ktorého som cítil (okrem bolesti) v ústach horkú chuť a pri predklone aj tekutinu a zápach v nose. Našťastie sa to zahojilo samé, iba som musel vybrať dvoje antibiotiká naraz.

biibiana
autor
9. apr 2026
@cutespider

Mne sa vytvorila po chirurgickom odstránení osmičky a po odpuchnutí cca po troch dňoch v mieste zubu dierka do nosnej dutiny. Vznikol mi tam zápal, z ktorého som cítil (okrem bolesti) v ústach horkú chuť a pri predklone aj tekutinu a zápach v nose. Našťastie sa to zahojilo samé, iba som musel vybrať dvoje antibiotiká naraz.

@cutespider V nosovej dutine? To bolo po extrakcii hornej osmičky?

cutespider
9. apr 2026
@biibiana

@cutespider V nosovej dutine? To bolo po extrakcii hornej osmičky?

@biibiana, áno, nebola vôbec prerezaná, ale mala korene dosť hlboko.
Tým som iba chcel povedať, že hnis má horkú chuť, ak je chuť skôr kovová, mala by to byť iba krv.

biibiana
autor
9. apr 2026
@cutespider

@biibiana, áno, nebola vôbec prerezaná, ale mala korene dosť hlboko.
Tým som iba chcel povedať, že hnis má horkú chuť, ak je chuť skôr kovová, mala by to byť iba krv.

@cutespider Práve to, že absolútne neviem špecifikovať tu chuť ☹ Proste niečo cítim, ale neviem čo.. Ale ďakujem za info.