Chirurgická extrakcia osmičky: Je bolest normálna?
Dobrý deň. Viem, ze tato téma sa tu spomína viac krát, ale akosi som nenasla odpoveď. Tie čo máte skúsenosť s chirurgic.extrakciou neprerezanej osmičky, aké ste mali hojenie ? Dnes je to 8.deň a stále mam pomerne neprijemne bolesti. Včera som sa bola ukázať u Dr. niečo prečistil a ozaj mi do ďalšieho dňa bolo oveľa lepšie. Dnes zase pociťujem bolesti v kosti sánky až predných zubov. Je to taka pulzujúca bolesť. Občas mam pocit takej divnej chute. Na pohlad vyzera rana uplne pekne, nie je opuch, teplota nic.. Len ta pachut a bolest. Je to v rámci hojenia, alebo sa mam obávať
horšieho? Idem aj zajtra ráno na kontrolu. Antibiotika som vybrala celé. Poraďte, ako sa to hojilo Vám, môže to byť ešte normálny proces ?
Mne sa vytvorila po chirurgickom odstránení osmičky a po odpuchnutí cca po troch dňoch v mieste zubu dierka do nosnej dutiny. Vznikol mi tam zápal, z ktorého som cítil (okrem bolesti) v ústach horkú chuť a pri predklone aj tekutinu a zápach v nose. Našťastie sa to zahojilo samé, iba som musel vybrať dvoje antibiotiká naraz.
@cutespider V nosovej dutine? To bolo po extrakcii hornej osmičky?
@cutespider V nosovej dutine? To bolo po extrakcii hornej osmičky?
@biibiana, áno, nebola vôbec prerezaná, ale mala korene dosť hlboko.
Tým som iba chcel povedať, že hnis má horkú chuť, ak je chuť skôr kovová, mala by to byť iba krv.
@biibiana, áno, nebola vôbec prerezaná, ale mala korene dosť hlboko.
Tým som iba chcel povedať, že hnis má horkú chuť, ak je chuť skôr kovová, mala by to byť iba krv.
@cutespider Práve to, že absolútne neviem špecifikovať tu chuť ☹ Proste niečo cítim, ale neviem čo.. Ale ďakujem za info.

Mne sa vytvorila po chirurgickom odstránení osmičky a po odpuchnutí cca po troch dňoch v mieste zubu dierka do nosnej dutiny. Vznikol mi tam zápal, z ktorého som cítil (okrem bolesti) v ústach horkú chuť a pri predklone aj tekutinu a zápach v nose. Našťastie sa to zahojilo samé, iba som musel vybrať dvoje antibiotiká naraz.