icon

Mám 40 rokov a zvažujem strojček na zuby

10. feb 2026

Viem neskoro som sa rozhýbala a začala riešiť seba. Vždy bolo niečo prednejsie, rodičia, potom byvanie, deti a teraz mám už 40 rokov. A konečne čas aj na seba.
Začala som obvolavat doktorov a všade majú poradovník niekde aj 2-3 roky dopredu. Zapísať som sa zapísala no neviem či už v takom vyššom veku či by to malo význam riešiť to.

anonym_e269ad
10. feb 2026

Urcite chod. Ja mam 32 a stale lutujem ze som nesla, cim viac to odsuvam...

anonym_013e5a
10. feb 2026

Podľa mňa to nemá význam riešiť .... Je to len estetická záležitosť. Ja by som nebola ochotná nosiť strojček na zuby, predsalen to samo o sebe zavadza a obnáša so sebou isté obmedzenia a tiež je to škaredé, keď teda človek nemá priesvitné gumičky na tom 😀 .

zuzikak
10. feb 2026

samozrejme ze to ma vyznam. Nejde len o krasu ale aj o zdravie - ked su zuby rovne, je spravny skus, nie su problemy so sankou, s travenim, zuby vydrzia dlhsie ked sa nebudu navzajom vytlacat a nebudu sa nespravnym zuvanim o seba odierat.

zuzikak
10. feb 2026
@anonym_013e5a

Podľa mňa to nemá význam riešiť .... Je to len estetická záležitosť. Ja by som nebola ochotná nosiť strojček na zuby, predsalen to samo o sebe zavadza a obnáša so sebou isté obmedzenia a tiež je to škaredé, keď teda človek nemá priesvitné gumičky na tom 😀 .

@anonym_013e5a tak to teda rozhodne nie je pravda, ze je to len esteticka zalezitost. Ked su zuby krive tak nedosadaju v tych ustach spravne. Jeden z prikladov je, ze mozu jednoduchsie "vydrat" sanku a na starobu s tym budu velke problemy. Ano samozrejme obmedzenia to prinasa ale tie obmedzenia su predsa len docasne. A ze je to skarede ? No rozhodne je to skor toho,ze sa clovek o seba stara. Skaredy je neudrziavany krivy chrup. Ked sa pekna zena usmeje a zuby ma ako upir tak asi to tiez nie je idealne, ze ?

anonym_12e447
10. feb 2026

Poznam babu, co isla do toho cca v 35r
Ked som ju po case stretla, bola velmi pekna, az som sa jej opytala, ci ma nejake vylepsenia. Povedala, ze ma vyrovnane zuby . Neskutocna zmena.
.

biba_18
10. feb 2026

mala som 41+ keď som mala strojček - a rozhodne to nebola estetická záležitosť, išlo o záchranu skloviny…

martinka13
10. feb 2026

Mala som 41 ked som začala liečbu. Neľutujem

minenkaa
10. feb 2026

@anonym_autor nerozmýšľajú a rieš,skus lekara aj v inom okrese ,ja som chodila na strojček 35 km a k chirurgovi 70 km ,všetko sa dá zvládnuť

luciad7
10. feb 2026

@anonym_autor ja mam neviditeľný už 2 roky a to mam 38, vôbec neľutujem, možno len to, ze som nešla do toho skôr.

ivicatolic
10. feb 2026

@anonym_autor kedysi vraveli doktori, že strojček len v mladom veku, dnes to tak nie je, ja som mala v mladosti, po 40 sa to opäť vrátilo, tam kde som bola

autor
10. feb 2026
@minenkaa

@anonym_autor nerozmýšľajú a rieš,skus lekara aj v inom okrese ,ja som chodila na strojček 35 km a k chirurgovi 70 km ,všetko sa dá zvládnuť

@minenkaa Ja som od ZM, pýtala som sa v meste aj v okolí a všade sú dlhé poradovníky. Neviem kde ešte skúsiť

anonym_e71355
11. feb 2026

Strojcek som si dala v 42 rokoch a nelutujem.

anonym_7229a8
11. feb 2026

@anonym_autor mna odradza len to, ze mi treba vytrhnut 2 zuby. Ale vzdy ked vidim svoje fotky kde sa usmievam ma to mrzi..

minenkaa
11. feb 2026
@anonym_7229a8

@anonym_autor mna odradza len to, ze mi treba vytrhnut 2 zuby. Ale vzdy ked vidim svoje fotky kde sa usmievam ma to mrzi..

@anonym_7229a8 tak si ich daj vytrhnúť ,vekom sa ti zuby budú krivky viac a viac

smilingwoman
11. feb 2026
@anonym_013e5a

@anonym_013e5a fuha riadne zastaralý prístup. Ja som si dala po.30tke a vôbec neľutujem. Smelo.do toho. Ale nejaké dlhé cakacie doby uvadzas teda... skúsila by som v inom meste

nairobi
11. feb 2026

@anonym_autor ja som zacala riešiť zubný strojček v 38 rokoch, nehanbila som sa za to,ale za moje zuby a teraz to neľutujem a konečne sa usmievam

autor
11. feb 2026

Kde ste chodili vy na strojček do akého mesta do ktorej kliniky?

autor
11. feb 2026
@smilingwoman

@anonym_013e5a fuha riadne zastaralý prístup. Ja som si dala po.30tke a vôbec neľutujem. Smelo.do toho. Ale nejaké dlhé cakacie doby uvadzas teda... skúsila by som v inom meste

@smilingwoman Asi veľa dospelých rieši zuby keď sú také dlhé čakacky.