Mám 40 rokov a zvažujem strojček na zuby
Viem neskoro som sa rozhýbala a začala riešiť seba. Vždy bolo niečo prednejsie, rodičia, potom byvanie, deti a teraz mám už 40 rokov. A konečne čas aj na seba.
Začala som obvolavat doktorov a všade majú poradovník niekde aj 2-3 roky dopredu. Zapísať som sa zapísala no neviem či už v takom vyššom veku či by to malo význam riešiť to.
Podľa mňa to nemá význam riešiť .... Je to len estetická záležitosť. Ja by som nebola ochotná nosiť strojček na zuby, predsalen to samo o sebe zavadza a obnáša so sebou isté obmedzenia a tiež je to škaredé, keď teda človek nemá priesvitné gumičky na tom 😀 .
samozrejme ze to ma vyznam. Nejde len o krasu ale aj o zdravie - ked su zuby rovne, je spravny skus, nie su problemy so sankou, s travenim, zuby vydrzia dlhsie ked sa nebudu navzajom vytlacat a nebudu sa nespravnym zuvanim o seba odierat.
Podľa mňa to nemá význam riešiť .... Je to len estetická záležitosť. Ja by som nebola ochotná nosiť strojček na zuby, predsalen to samo o sebe zavadza a obnáša so sebou isté obmedzenia a tiež je to škaredé, keď teda človek nemá priesvitné gumičky na tom 😀 .
@anonym_013e5a tak to teda rozhodne nie je pravda, ze je to len esteticka zalezitost. Ked su zuby krive tak nedosadaju v tych ustach spravne. Jeden z prikladov je, ze mozu jednoduchsie "vydrat" sanku a na starobu s tym budu velke problemy. Ano samozrejme obmedzenia to prinasa ale tie obmedzenia su predsa len docasne. A ze je to skarede ? No rozhodne je to skor toho,ze sa clovek o seba stara. Skaredy je neudrziavany krivy chrup. Ked sa pekna zena usmeje a zuby ma ako upir tak asi to tiez nie je idealne, ze ?
Poznam babu, co isla do toho cca v 35r
Ked som ju po case stretla, bola velmi pekna, az som sa jej opytala, ci ma nejake vylepsenia. Povedala, ze ma vyrovnane zuby . Neskutocna zmena.
.
mala som 41+ keď som mala strojček - a rozhodne to nebola estetická záležitosť, išlo o záchranu skloviny…
@anonym_autor nerozmýšľajú a rieš,skus lekara aj v inom okrese ,ja som chodila na strojček 35 km a k chirurgovi 70 km ,všetko sa dá zvládnuť
@anonym_autor ja mam neviditeľný už 2 roky a to mam 38, vôbec neľutujem, možno len to, ze som nešla do toho skôr.
@anonym_autor kedysi vraveli doktori, že strojček len v mladom veku, dnes to tak nie je, ja som mala v mladosti, po 40 sa to opäť vrátilo, tam kde som bola
@anonym_autor nerozmýšľajú a rieš,skus lekara aj v inom okrese ,ja som chodila na strojček 35 km a k chirurgovi 70 km ,všetko sa dá zvládnuť
@minenkaa Ja som od ZM, pýtala som sa v meste aj v okolí a všade sú dlhé poradovníky. Neviem kde ešte skúsiť
Strojcek som si dala v 42 rokoch a nelutujem.
@anonym_autor mna odradza len to, ze mi treba vytrhnut 2 zuby. Ale vzdy ked vidim svoje fotky kde sa usmievam ma to mrzi..
@anonym_autor mna odradza len to, ze mi treba vytrhnut 2 zuby. Ale vzdy ked vidim svoje fotky kde sa usmievam ma to mrzi..
@anonym_7229a8 tak si ich daj vytrhnúť ,vekom sa ti zuby budú krivky viac a viac
@anonym_013e5a fuha riadne zastaralý prístup. Ja som si dala po.30tke a vôbec neľutujem. Smelo.do toho. Ale nejaké dlhé cakacie doby uvadzas teda... skúsila by som v inom meste
@anonym_autor ja som zacala riešiť zubný strojček v 38 rokoch, nehanbila som sa za to,ale za moje zuby a teraz to neľutujem a konečne sa usmievam
Kde ste chodili vy na strojček do akého mesta do ktorej kliniky?
@anonym_013e5a fuha riadne zastaralý prístup. Ja som si dala po.30tke a vôbec neľutujem. Smelo.do toho. Ale nejaké dlhé cakacie doby uvadzas teda... skúsila by som v inom meste
@smilingwoman Asi veľa dospelých rieši zuby keď sú také dlhé čakacky.

Urcite chod. Ja mam 32 a stale lutujem ze som nesla, cim viac to odsuvam...