icon

Najlepšie lepidlo na zubnú náhradu

1. feb 2026

Pekný den. S akým lepidlom na prilepenie zubnej náhrady ste spokojne? Coregga nedrží vôbec. Ešte nejaké jedno z lekárne taktiež nie. Odporučte mi prosím niečo s cim ste spokojne, aby som mohla postupne skúšať. Všetko sa začne odlepovat po pár hodinách. Dakujem krásne

anonym_8f2f22
1. feb 2026

@anonym_autor aký druh máš? Taký vyberateľný ako mala babka? Lebo ona nepoužívala nič. Mama je už na dôchodku a má fixnú zubnú náhradu

parvinka0001
1. feb 2026

Mama používa coregu .ale každému inak pasuje niekomu vydrží celý niekomu nie .záleží aj od zubnej náhrady

katesocka
1. feb 2026

Používam Coregu, ale dávam si po celej dĺžke protézy, nie iba na kúskoch ako píšu na obale.

autor
1. feb 2026
@parvinka0001

Mama používa coregu .ale každému inak pasuje niekomu vydrží celý niekomu nie .záleží aj od zubnej náhrady

@katesocka
@parvinka0001 dakujem skúsim dat na celú dĺžku.. lebo aj z coregi je veľa druhov.

petulda333
1. feb 2026

Tato fialova,ale ja uz 2r nelepim

autor
1. feb 2026
@petulda333

Tato fialova,ale ja uz 2r nelepim

@petulda333 dakujem. No teraz som hovorila s mamou..lebo veľké jej mene som písala 😅😁 hovori, ze vrchná jej drzi aj bez lepidlá ale so spodnou je problém. Ona ma celu aj spodnú, nie len pár zubov a toto jej nedrží. Ale pošlem jej tu co radis, možno ju nemala ale inú mala. Dakujem 😊

anonym_47b7ea
1. feb 2026

Blend a dent je silny corega je slaba.

anonym_cb30da
1. feb 2026

Pouzivam aj aj,je jedno aka corega,tiez davam po dlzke aj do stredu a tych 12hod.vydrzi.

anonym_cb30da
1. feb 2026
@anonym_autor

@petulda333 dakujem. No teraz som hovorila s mamou..lebo veľké jej mene som písala 😅😁 hovori, ze vrchná jej drzi aj bez lepidlá ale so spodnou je problém. Ona ma celu aj spodnú, nie len pár zubov a toto jej nedrží. Ale pošlem jej tu co radis, možno ju nemala ale inú mala. Dakujem 😊

@anonym_autor jaj tak,no spodna proteza pokial nema aspon 2zuby svoje,jej drzat nebude.Toto mi hovoril aj zubar,mam protezu vrchnu a s coregou drzi,inak mi lieta ale spodna drzat nebude,je to taky paradox,preto mi povedal,ze ak niekedy budem riesit aj spodne zuby tak sa mi pokusi aspon 2zuby zachranit,aby proteza mala ako drzat.

katesocka
1. feb 2026
@anonym_autor

@katesocka
@parvinka0001 dakujem skúsim dat na celú dĺžku.. lebo aj z coregi je veľa druhov.

@anonym_autor ja napríklad používam túto bez príchute, tá fialová vyššie spomenutá mi nedržala 🙈
https://www.drmax.sk/corega-bez-prichuti-xl-70g...

anonym_820686
1. feb 2026

Dobrá protéza by mala držať. Otec si dával lepidlo, až z toho dostal taký zápal čreva, že sa mu z toho rozvinul akútny a neskôr chronický zápal, ulcerózna kolitída a skončil na niekoľko týždňov so strašným krvácaním v nemocnici, odvtedy ma problémy, diagnóza zostala a je to už množstvo rokov. Dal si potom urobiť druhú protézu a tá drží roky bez problémov a bez lepenia, svoje zuby ju nedržia. Nikdy by som si nedávala lepidlo, je to hrozná chemikália a všetko to ide do zažívacieho traktu.

autor
1. feb 2026
@anonym_820686

Dobrá protéza by mala držať. Otec si dával lepidlo, až z toho dostal taký zápal čreva, že sa mu z toho rozvinul akútny a neskôr chronický zápal, ulcerózna kolitída a skončil na niekoľko týždňov so strašným krvácaním v nemocnici, odvtedy ma problémy, diagnóza zostala a je to už množstvo rokov. Dal si potom urobiť druhú protézu a tá drží roky bez problémov a bez lepenia, svoje zuby ju nedržia. Nikdy by som si nedávala lepidlo, je to hrozná chemikália a všetko to ide do zažívacieho traktu.

@anonym_820686 však toto presne..vie to aj mama preto sa snazi zvyknúť si, uz bola asi 4x na prispôsobeni atd..predtým mala len hornú tu si nelepí ako aj teraz ale spodné zuby jej už museli vytrvať takže musí mať aj dole..ale ma známu a tej drží aj spodná bez lepidla a zas ďalšiu co jej nedrží.. nuž je to ťažké velmi..aj ona si musí zvyknúť na to..je to len pár týždňov zatiaľ.. takže verím, ze časom to nejako zapadne..každé z brúsenie a prispôsobenie je lepšie a lepšie.. tak uvidíme..

autor
1. feb 2026
@anonym_cb30da

@anonym_autor jaj tak,no spodna proteza pokial nema aspon 2zuby svoje,jej drzat nebude.Toto mi hovoril aj zubar,mam protezu vrchnu a s coregou drzi,inak mi lieta ale spodna drzat nebude,je to taky paradox,preto mi povedal,ze ak niekedy budem riesit aj spodne zuby tak sa mi pokusi aspon 2zuby zachranit,aby proteza mala ako drzat.

@anonym_cb30da drzim palce..no ako píšem vyššie od človeka k človeku sa to líši.. na veľa faktoroch záleží.. ma kamaráta a on ma hore a bez lepidlá dokáže normálne odhryzat z jablka..a všetko ten istý zubar robil..takže ťažko je to..

autor
1. feb 2026
@anonym_47b7ea

Blend a dent je silny corega je slaba.

@anonym_47b7ea poviem jej nech skúsi aj to..dakujem

anonym_3e7909
3. feb 2026

corega extra silná bez príchute. bohužiaľ ak nemá žiadne zuby naspodku v banke, spodná nebude nikdy tak dobre držať ako vrchná. sú tam svaly jazyk, nie je podnebie ako hore.

katesocka
3. feb 2026
@anonym_3e7909

corega extra silná bez príchute. bohužiaľ ak nemá žiadne zuby naspodku v banke, spodná nebude nikdy tak dobre držať ako vrchná. sú tam svaly jazyk, nie je podnebie ako hore.

@anonym_3e7909 ja nemám dole žiadne zuby vlastné, s tou coregou čo spomínaš mi drží protéza dobre

anonym_3e7909
4. feb 2026
@katesocka

@anonym_3e7909 ja nemám dole žiadne zuby vlastné, s tou coregou čo spomínaš mi drží protéza dobre

@katesocka tak to je super. Urcite vela spravi aj vyska kosti, ktoru mas a na ktoru sa prisava proteza. U starsich ludi bohuzial casto vyska kosti ustupuje, je plytsia, cize proteza uz tak dobre nedrzi. Potom je riesenim proteza na implantatoch