Nemožnosť otvorenia úst po trhaní osmičky
Ahojte , trhali ( skôr páčili ) mi osmičku 24.2. a asi o 2 dni som už mohla ústa otvoriť iba na 1 cm. Išla som na pohotovosť , tam mi zistili suché lôžko , no na koľko som neotvorila ústa tak mi ho nemohli ošetriť. Doktorka mi ranu iba opláchla dezinfekciou. Mala som tam aj zápal a dali mi atb. Zápal už ustupuje , lieky proti bolesti už neužívam a cvičím otváranie úst. Tiež si nahrievam teplými obkladmi , ale zatiaľ žiadna zmena. Máte s tým niekto skúsenosť ? Ďakujem
Mne síce v celkovej narkoze vysekavali všetky 4 osmičky (boli na leziaka a neprerezane) a tiež som to mala nejaký čas, že som nemohla poriadne otvoriť ústa. Nepamätám sa už koľko to trvalo ale možno aj pár týždňov. Ale keďže u teba to taký masívny zákrok nebol, myslím, že sa ti to vráti skôr do normálu. Len opatrne precvičuj otváranie úst.
Nemyslím si , že mi poškodili kĺb. To by som asi ústa neotvorila hneď alebo už v ten deň. Toto začalo o 2 dni a mala som veľmi silné bolesti. Pomohli mi až antibiotiká , ale ústa som od vtedy neotvorila ani o milimeter viac.
@11148 mne vysekavali 2 osmicky na chirurgii a veru nemala som taketo potiaze, isla by som k inemu lekarovi moze to byt vazne veru, drzim palce
Aj ja som mala.potiaz otvoriť ústa poriadne a postupne to prešlo. Nič som nemala poškodené. Ale trvalo to aj 2-3 týždne
@11148 mne kazal po extrakcii 8 , kde bol aj zapal nasilu natahovat sanku, aby som neskoncila takto... skus trochu , nie agresivne vlozit ruky do ust... a natiahovat postupne.. aj cez bolest
Nemyslím si , že mi poškodili kĺb. To by som asi ústa neotvorila hneď alebo už v ten deň. Toto začalo o 2 dni a mala som veľmi silné bolesti. Pomohli mi až antibiotiká , ale ústa som od vtedy neotvorila ani o milimeter viac.
@11148 ja som to mala podobne, treba pomaly rozcvicovat sanku, trosku aj nasilu, ked prejde opuch, pomaly sa sanka uvolni.
To prejde, nahrievala som infralampou.
Ďakujem Vám za rady , skúsim dať tomu teda ešte čas. Dúfam, že to povolí .
Mne trhali vcera. A presne na toto ma lekar upozornoval. Ze pocas dna niekolkokrat otvorit usta. Nemat ich stale zavrete. Vela rozpravat. Lebo sa moze stat, ze bude problem s otvorenim ust a potom trva kym to prejde…
Ale ked mi trhali pred rokom a pol spodnu, tak mi trafili 3klanny nerv a veru cast brady mam stale stropnutu, inak citlivu a velakrat pocitujem brnenie, stipanie, tahanie.
Drzim palce, aby ti to co najskor preslo ✊🏻

nemohli ti poskodit klb?!