Pretrvávajúca bolesť po extrakcii dolnej osmičky
Dobry den, prosim o rady, pomoc. Som 13 dni po extrakcii dolnej osmicky. Nekomplikovanej ale zubarka povedala ze korene boli dost hlboke. Prve dva dni boli v poriadku, treti prisli mierne bolesti. Brala som antibiotika a aj flektor. Vsetko pekne zaberalo. Na nejaky 10tx den som mala pocit ze je to trochu lepsie. Bolesti neboli intenzivne, ani vystrelujuce do ucha ani nic take. Ale skratka neutichajuce. Na 10ty den vecer som ochorela, len nejake nachladnutie ale s nim sa mi vratili znova pravidelne bolesti. Je to tupa bolest, ale skratka nepretrzita. Reaguje aj na obycajny paralen, do 5 minut bolest prejde ale za 3-4 hodiny je spat. Flektor mi vydrzi aj 12 hodin s tym problem nie je. Ale proste uz 13 ty den to stale pobolieva. Som z toho uz unavena, vycerpana…volala som zubarke aj druhemu zubarovi a obaja vravia ze 2 tyzdne po dolnej osmicke je este kratky cas, ze to musim este pretrpiet pokial nie je horucka, opuch, zapach z ust atd. nic z toho nie je ale preco to tak dlho trva :( mne uz napadaju take scenare…suche lozko, infekcia, zapal okostnice…ale reakcia na lieky je dobra…co uz mam s tym robit :( je tam velka diera. prikladam fotku ako to teraz vyzera..
@klodky ja som bola dať osmičku dolu v stredu von, bolesť žiadna, síce držala ako kliešť,ale všetko ok, vo štvrtok som jedla všetko.... mňa napadá, či tam niečo nezostalo ulomené, lebo aj mne povedal, dobre že ste ho chceli von, pozrite na ten koreň, ako sa točí, keby sa mi to zlomilo bol by problém
@klodky ja som bola dať osmičku dolu v stredu von, bolesť žiadna, síce držala ako kliešť,ale všetko ok, vo štvrtok som jedla všetko.... mňa napadá, či tam niečo nezostalo ulomené, lebo aj mne povedal, dobre že ste ho chceli von, pozrite na ten koreň, ako sa točí, keby sa mi to zlomilo bol by problém
@ivicatolic nemyslim zeby nieco ostalo, pretoze vysiel pekne v jednom kuse. sice sa jeden kusok korena odlomil, ale vybrala ho dodatocne a pekne si tie kusky k sebe spojila. tiez si myslim ze keby tam nieco nechala tak by bola bolest asi neunosna a asi by som to mala aj zapalene. to ja nemam
Je to normálna rana. Proste choroba tomu nepomohla a môže podporiť bolesť. Normálne pekná nezapalena rana po trhani

Ja som mala týždeň bolesť keby som mala zápaľ hrdla, potom už menej bolelo ale 2-3 týždne bolo citlivé.