icon

Skúsenosti s Lexaurinom pred zubným zákrokom

lunalux
10. feb 2026

Ahojte, mam predpísaný lexaurin kvôli extrakcii zuba+ mam tetaniu. Obvodná mi ho predpísala no problém je ten, že sa bojím užiť aj tento liek. Bojím sa, že budem nan závislá (aj keď ho uzijem len raz), že ma bude lákať si ho dať znova, že budem mat z toho nejaké halucinácie alebo sa budem cítiť nereálna, že po vypršaní účinku to bude ešte horšie… ake máte skúsenosti ? Mam sa čoho bat ? Uľaví sa mi ak si ho dam pred zubárom ?

anonym_704c08
10. feb 2026

@lunalux máš si dať liek proti bolesti tipujem, nie ho ist fetovat na zachody do klubu.... Bože aj na čokoláde vieš byť závislá. Skús sa ukľudniť

anonym_7f7961
10. feb 2026
@anonym_704c08

@lunalux máš si dať liek proti bolesti tipujem, nie ho ist fetovat na zachody do klubu.... Bože aj na čokoláde vieš byť závislá. Skús sa ukľudniť

@anonym_704c08 autorka by si mala dat na upokojenie lexaurin, hihi

anonym_e55344
10. feb 2026

@lunalux Z pár dní brania Lexaurinu sa nevytvorí závislosť, pokiaľ to vedome nechceš.

To si máš dať pred zákrokom, alebo po zákroku. Pred zákrokom pochopím, ale po zákroku, ak ťa bolia zuby, tak treba niečo na bolesť, nie na ukľudnenie (napr. Flector). Zo zadania nie je jasné, či už si po zákroku alebo sa len chystáš.

A z jednej - dvoch tabletiek Lexaurinu žiadne halucinácie mať nebudeš. To nie je LSD, ale liek.

koniarova
10. feb 2026

Z jedného, dvoch Lexaurinov sa ti určite nič nestane.

rozculena
10. feb 2026

@lunalux v pohode si to daj,po 1 ti nič nebude

anonym_eaf29c
10. feb 2026

@lunalux odpoviem vecne a z vlastnych skusenosti, tiez mi dr.dala lexaurin kvoli strachu u zubara a strachu z lietania, vraj len na krajne situacie. Prvy rok som sa ho bala uzit. Neskor cistou nahodou som sa poradila so znamou psychiatrickou a ta ma ukludnila, ze z par tabletiek zavislost nevznika. Odvtedy sa mi strasne ulavilo. Tj zakroky, vysetrenia uz zvladam vcelku OK-vzdy s lexaurinom, mimo toho tie tbl.neuzivam. Nemam ziadnu potrebu. Zavislost vznika mozno ak by si to uzivala denne po dobu minimalne 2-3 tyzdnov, nie iba ako jednorazovy liek. Uzijes, upokojis sa, nezatazis telo zbytocnym stresom, potom sa vyspis (lebo zaroven liek utlmuje), a uz ani nebudes vediet ze si nieco uzila. Vyprcha z tela pomerne rychlo.

anonym_4d4531
10. feb 2026

skús si dať dnes na noc. Vyskúšaj 1/2 tabl. Max. budeš spať ako bábo.
Potom pred zákrokom asi 2 hod. si daj znova dávku - všetko bude úplne Ok.
závislosž vzniká keď sa berie min. mesiac dennodenne.