Skúsenosti s liečbou zápalu koreňa a hnisu?
Ahojte, chcem sa opýtať, či mal niekto podobný problém.
Pred cca 3 mesiacmi som mal zápal nervu – čistili mi kanáliky, bol som tam asi 3x a nechal som okolo 250 €. Mal som pocit, akoby tam bol hnis, ale zubár mi to nepotvrdil.
Teraz mám znovu problém – zápal koreňa a už aj hnis (na druhom zube). Tiež som cítil akoby hnis pri čistení kanálikov a aj potvrdil lekar ze mam tam hnis.
Rozdiel je, že vtedy ma to veľmi bolelo a injekcia mi prvýkrát ani nezabrala možno aj preto lebo som mal zápal nervu. Teraz pri druhom zube injekcia zabrala, aj keď ide vraj o mŕtvy zub.
Zub mi teraz nechali otvorený, aby hnis mohol odtekať, a mám prísť v pondelok na pokračovanie liečby.
Chcem sa spýtať: – mali ste niekto podobnú skúsenosť? – je normálne, že injekcia zabrala aj pri „mŕtvom“ zube? – podarilo sa vám zub zachrániť?
Dosť sa bojím, ako to dopadne 😔
Ďakujem za každú odpoveď.
@anonym_autor smer zubar, RTG snimok. ano zub sa da vzdy zachranit, ale skryty zapal moze sadnut na ine organy
@anonym_185a13 bol som u zubára nechal otvorený. Teraz som sa zľakol poriadne. Čo mám teraz robit???
@anonym_autor smer zubar, RTG snimok. ano zub sa da vzdy zachranit, ale skryty zapal moze sadnut na ine organy
@anonym_185a13 nechal mi otvorený zub ale vrátim sa pondelok a da mi tam výplň. Strašne sa bojím ako to cele skončí
@anonym_185a13 bol som u zubára nechal otvorený. Teraz som sa zľakol poriadne. Čo mám teraz robit???
@anonym_autor tak hlavne ze ty to riesis, lekar ti dal atb? ja sa tazko vyjadrim, mne na zapal dali atb. drzim palce neboj dobre to dopadne ( ten skryty zapal som mala na mysli par mesiacov az roky.)
@anonym_autor tak hlavne ze ty to riesis, lekar ti dal atb? ja sa tazko vyjadrim, mne na zapal dali atb. drzim palce neboj dobre to dopadne ( ten skryty zapal som mala na mysli par mesiacov az roky.)
@anonym_185a13 nedal atb nechal otvorený zub, pondelok sa vrátim bude mi to robit 2-3x.
Crp mam v poriadku. Teraz som bol na odber krvi všetko v poriadku (preventívna prehliadka u obvodného).
Nemala si podobný problém? Alebo nevieš kto mal podobný problém a ako dopadol?
@anonym_185a13 nedal atb nechal otvorený zub, pondelok sa vrátim bude mi to robit 2-3x.
Crp mam v poriadku. Teraz som bol na odber krvi všetko v poriadku (preventívna prehliadka u obvodného).
Nemala si podobný problém? Alebo nevieš kto mal podobný problém a ako dopadol?
@anonym_autor mala som odbobny problem a dobre dopadlo. Hlavne sa ukludni, lekarka to riesi. to je velmi dolezite. Ona je odbornicka, ona ti poradi po prelieceni, dalsi postup
@anonym_autor mala som odbobny problem a dobre dopadlo. Hlavne sa ukludni, lekarka to riesi. to je velmi dolezite. Ona je odbornicka, ona ti poradi po prelieceni, dalsi postup
@anonym_185a13 čo si mala ty?
@anonym_185a13 čo si mala ty?
@anonym_autor zapal ties, vycistili nechali tam daku hmotu, a az kym zub nebol uplne prelieceny, nerobili endonenciu. Dali mi po vycisteni kanalikov len umrtvovaciu hmotu ale nie plombu cely procces trval asi 3 mesiace. ...az ked ziadna bolest , robili korenovu vypln a az potom zub regulerne zatvoril plombou , ale myslim ze som mala aj ATB ked siel hnis. No mne uz preliecili tolko zubov, ze presne popis tazko opisem
Zub sa zachraňuje s mikroskopom, ak ho zubár nemá, šanca na zachranu nie je veľká. Preto mas aj tie problemy, nemas to urobene dobre. Nastuduj si o tom ako ma byt správne urobene čistenie korenovych kanalikov. Týchto tem je tu neúrekom, co 2 dni, to tento problém. Nakoniec sa sami pacienti poucia na vlastnej chybe, ze verili zubárovi, ktory ich v pohode oklamal a stoji ich to znova nemalé peniaze, aby zub zachranili.
Zub sa zachraňuje s mikroskopom, ak ho zubár nemá, šanca na zachranu nie je veľká. Preto mas aj tie problemy, nemas to urobene dobre. Nastuduj si o tom ako ma byt správne urobene čistenie korenovych kanalikov. Týchto tem je tu neúrekom, co 2 dni, to tento problém. Nakoniec sa sami pacienti poucia na vlastnej chybe, ze verili zubárovi, ktory ich v pohode oklamal a stoji ich to znova nemalé peniaze, aby zub zachranili.
@anonym_5c3ae2 o peniaze sa nejedná, jedna sa o to aby zachránili zub.
@anonym_5c3ae2 o peniaze sa nejedná, jedna sa o to aby zachránili zub.
@anonym_autor tak hladaj zubára s mikroskopom