Zubné implantáty - skúsenosti a stravovanie počas procesu
Dobrý večer chcem sa opýtať ohľadom zubných implantátoch zvažujem o nich ked ze mam dost zničené svoje zuby strašne. Chcem za hlavne opýtať ako ste fungovali pocas celého procesu alebo ako to nazvať od trhanich zub az po urobene komplet hotové zúbky. Mňa dosť desí to ze ked mi horné cele zuby vytrhnu po stupne po dvoch zuboch tak ako sa stravovať. Dosť ste po chudli ked ste nemohli jest ako ste jedavali ?
Ja som si dala robiť zatiaľ dva zubné implantáty dole, robili mi ich včera. Zuby som tam už nemala, ďasno bol zahojené, kosť nebolo treba dorábať. Čiže som absolvoval RTG a dentálnu hygienu 110 eur a včera mi vložili dva implantáty spolu v sume 1650 eur - bol tam kontrolný RTG, vhojovací valček, antibiotiká a lieky proti bolesti. O týždeň idem na kontrolu, kde bude robený ďalší RTG 50 eur. Kontrola ďalšia, ak bude všetko v poriadku bude o mesiac s ďalším RTG 50 eur. Následne budem chodiť každý mesiac na kontrolu. Keď sa všeto zrastie ako má a telo mi implantár prijíme, tak následne urobíme odtlačky 60 eur, vhojovací valček 100 eur a vyrobia sa korunky - budem mať 3 zirkónové korunky v sume 600 eur, teda dohromady 1800 eur. Toto celé, ak všetko bude prebiehať v poriadku, by mohlo prebehnúť do 4 mesiacov, čiže v lete mám korunky. Dnes druhý deň po implantácii mám opuch, bolesť, našťastie rana mi nekrváca a zatiaľ som nemala teplotu. Aktuálne po zavedení mám jesť tehutú a kašovitú stravu - zatiaľ teda výživa, jogurt, vlažný vývar, krupica apd.

@anonym_autor som na tom podobne a zatiaľ to riesim, čiže neviem ti napísať k implantátom zatiaľ nič. Ale co sa týka trhania, prečo len po 2 si chces dať? Ja som išla na to inak najskor jedna polka vrch, vytiahnute stehou cca za 7 dni a dobre zahojenie mesiac a vtedy som dala druhu polku. Tak isto pojdem spodok. Presne som si povedala ja nebudem jest kasicky alebo co keby naraz vrch spravili. A takto pojdem aj spodok. Zatial ma to vobec neobmedzuje že su vytrhane, normalne pozujem, sice nie tak dokladne ako ked su zuby, ale nestazujem si 🙈 aj tak sa ti musi všetko super zahojiť, aby ti mohli robiť implantaty, neviem teraz 4-6mesiacov, tak dako mi zubarka vravela. Hlavu hore, neschudnes z toho isto, teda ak nechces 😅