(3 fotky)
    nianai
    Správa bola zmenená    20. feb 2022    

    "Aj ja som sledoval hokej, ale okrem fanúšikovania som si veľa situácií bral pre seba ako kreatívec a vzdelávač. Možno preto, že som v detstve ochutnal z každého športu trošku, vidím veľké paralely medzi športom a vzdelávaním i kreativitou. Taký tréner je do veľkej miery učiteľom a učiteľ by mohol byť koučom svojich zverencov. Tu je napríklad názor hokejistu Tomáša Kopeckého na nášho trénera Craiga Ramsaya, ktorý priviedol naše mužstvo k tomuto úspechu: „Je to veľmi charizmatický a najmä férový tréner. Bol priamy a povedal vám do očí, ako to bolo. Vedel však nájsť vhodný spôsob komunikácie. Keď ste hrali dobre, tak vám to povedal, ale takým spôsobom, aby ste nelietali v oblakoch. Keď ste nemali deň, aj vtedy vám to povedal, ale nie tak, aby vás zhodil. Nie je to samozrejmosť, mal som s trénermi aj iné skúsenosti.“
    A ešte jeden detail o tomto mužovi: "V zábere kamier sa objaví Craig Ramsay. Muž, ktorého ošľahala viac ako tisícka odohraných a ďalšia tisícka odtrénovaných zápasov v NHL, sa pozrie k nebesám. Modlí sa.
    Tvrdý, skúsený chlapík nedáva najavo prehnané emócie. Po zápase o bronz však doľahne sila okamihu aj naňho. Po jeho lícach stekajú slzy."

    Zdroj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=492...
    (autor: Stanislav Benčat, foto: SME - Jozef Jakubčo)

    #slovensko #hokej #bronz #bronzovamedaila #beijing2022 #slovenskyhokej #craigramsay #trener #ucitel #motivator

    Ahojte. Včera sme boli vo Vysokých Tatrách na Popradskom plese.
    Bolo tam krásne. Z parkoviska je to ku chate na Popradskom plese asi 4 km, nám to s deťmi trvalo asi 2 hodinky. Parkovné sa platí 10eur.
    Chata na Popradskom plese bola z technických príčin zatvorená a fungovala iba chata vedľa, kde sa dalo občerstviť. Vystáli sme si tam síce radu, ale polievka nám chutila. O hlavnom jedle sa to nedalo povedať, bolo to hrozné a jasné aj ceny vysokohorské- za špagety bolognese takmer 9 eur a takto sa tam pohybovali ceny aj za iné jedlá. Človek ich chce podporiť, a oni to robia takto - predražené a nechutné.... . No čo už. Ja odporúčam si radšej zobrať lepenáčik z domu.
    Ale bolo tam nádherne. Hore sme si vyšľapali a dole sme sa viezli takmer celú cestu na sánkach a boboch. Bol to zážitok pre všetkých. 🙂

    Tak ak sa rozhodnete tam ísť, nezabudnite si zobrať sánky ;).
    Ak chcete tak aj tipy na ďalšie výlety si môžete pozrieť na www.facebook.com/navylety

    #tipnavylet #vylet #vyletysdetmi #popradskepleso #vysoketatry #tatry #hightatras #slovensko #slovakia #priroda #nature #zivotmamy

    (10 fotiek)

    🐳 Šútovské jazero 🐳
    ..
    .
    ⛅ Malebná scenéria zatopeného kameňolomu pripomínajúca staré westernové filmy. K tomu tyrkysová, chladnejšia, priezračná voda ➡️ to všetko nájdete v Malej Fatre ⛅
    ..
    .
    #automposlovensku#slovensko

    martinaon
    20. sep 2020    Čítané 298x

    Pobyt v hoteli počas Covid 19 Sept./2020

    Pobyt s deťmi v hoteli na Slovensku počas Covid 19.

    Aj vy nad tým rozmýšľate, zvažujete situáciu, a riešite? Aj by ste niekam išli, ale neviete. My sme zrušili väčší hotel na Podbanskom a vybrali sme si tento. Hlavne pre situáciu, ktorá momentálne je na Slovensku.

    Tak nakoniec po dlhšom zvažovaní, sme sa rozhodli si ísť na pár dní oddýchnuť do Hotela Salamandra **** v Štiavnických vrchoch.

    Hotel je pekný a okolo je krásna príroda s jazierkom plným rýb. V areáli je možnosť využiť množstvo športovísk a zábavných aktivít, ale myslím, že teraz mimo letnej sezóny, cez jeseň, fungujú len od piatku do nedele. Všetko nájdete pekne popísané na ich internetovej stránke.

    Pred objednaním pobytu som hľadala po rôznych stránkach, ako postupujú v hoteli v súčasnej situácii. Veľa som toho nenašla, tak Vám napíšem naše skúsenosti.

    Hneď pri vstupe do hotela musíte mať nasadené rúško a vo vnútri sa nachádza bezdotyková dezinfekcia.

    V priestoroch hotela, v reštaurácii je taktiež požadované, aby hostia mali rúška. Toto dodržiavalo asi 90% hostí. Avšak  tým 10% to bolo úplne jedno a správali sa akoby nič. A keď okolo Vás idú ich kašľajúce deti, asi by to nikomu nebolo jedno.

    No ale čo mi najviac vadilo v reštaurácii bolo to, že boli bufetové stoly aj na raňajky a večeru a každý si nakladal sám. To znamená, že okolo jedla sa premlel celý hotel. A nie, nebolo tam možné použiť nejaké jednorazové rukavice, len kto chcel si dal pri vstupe do reštaurácie dezinfekciu na ruky a čo som si všimla nerobila to asi polovica hostí. Taktiež ani jedlo nebolo nejak pod sklom alebo za sklom, ..... Proste všetko v bufetoch bolo ako keby ani Korona nebola.  S týmto sme mali najväčší problém. Tak sme chodili na raňajky a večere čo najskôr, aby sme sa vyhli čo najväčšiemu počtu  hostí, ktorí podľa značiek áut boli z celého Slovenska.

    Jedlo nám chutilo, vždy na večeru bolo aj jedno sladké jedlo, čomu sa potešili hlavne deti. Chyby sme samozrejme našli, napr. pripálená tarhoňa na večeru v prvý večer (už aj čierne guličky, to fakt?), alebo oschnuté a hrozne nakrájané dezerty/koláč na večeru, inak chuťovo ok.

    Izba bola dostatočne veľká, aj keď som sa bála, že v Štandard izbe nám bude tesno 2 dospelí a 2 deti, ale bolo to fajn. Kúpelňa bola taktiež veľká s množstvom vešiakov, čo fakt v niektorých hoteloch chýba. A taktiež boli v izbách sieťky na oknách, s tým sa stretávame pomenej....  Super. Jediné mínus, čo by som dala izbám, je to, že nemajú balkón, a z prvého poschodia nie je takmer žiadny výhľad.

    Sedenie vonku pred hotelom je tiež super, hlavne počas krásnych dní. Čistota však zaostávala, špinavé sedáky a stoly nepoumývané, toto by bolo tiež dobré trošku poriešiť. Niektoré boli fakt hrozné. Našli sme ešte oznam z jari o sedení len 2 osôb, nevyzerali až tak zaneprazdnení, žeby nebolo kedy odstrániť. Stoličky v reštaurácii a kreslá tiež na tom neboli lepšie. Od 4 hviezdičkového hotela čakáme trošku viac.

    Wellness centrum je menšie a pre detičky majú pekný detský kútik.  Hotel ako stvorený pre deti.

    Mnohé hotely hovoria ako tento rok trpia, ale prečo?  Podľa mňa sa dá aj teraz navštevovať hotely, keď sa dodržujú nariadené veci.  A my veľmi radi navštívime a podporíme tie Slovenské.

    Takže naša návšteva hotela tento rok vyzerala takto, aj keď s našimi vlastnými obmedzeniami: výťah sme nepoužívali, chodili sme po schodoch, na raňajky a večere sme chodili čo najskôr, nenavštevovali sme wellness (len na 1 hodinku počas večere bol manžel so staršou dcérou) a detský kútik sme taktiež nevyužili. Viac sme sedeli vonku a užívali si  okolie hotela.

    A výlety sme si urobili taktiež: Boli sme v Banskej Štiavnici, krásne mesto. Vyšľapali sme si to na Kalváriu, boli na Počúvadle – kde sme si požičali loďku a zastavili sme sa na rôznych tajchoch po ceste. Je to tam krásne a príroda je nádherná.

    Takže zvládli sme to, ale pokiaľ sa nebudeme vedieť cítiť v hoteli bezpečne, (čo nám žiaľ chýbalo) radšej si asi zatiaľ zvolíme ubytovanie mimo hotelov. Aspoň my to tak cítime.

    Môžete pozrieť aj našu stránku 

    www.facebook.com/navylety

    Tu pridávame naše výlety. 

    Nahrávam...

    morticia91
    4. mar 2020    Čítané 133x

    Hydra Végétal od Yves Rocher

    Skvelá trojka! Zbožňujem radu Hydra Végétal od Yves Rocher. Keďže počas zimných mesiacoch používam chcemický peeling, moja pleť ostala dosť vysušená. Dlhšiu dobu som hľadala kozmetiku po ktorej by moja pleť nebola vysušená, citlivá a nešúpala sa. Až nakoniec som ju našla. Pre mňa najlepší pomocník počas zimných mesiacoch. Nedám na túto radu dopustiť. Za mňa TOP! ❤️ Celú radu Hydra Végétal kúpite od Yves Rocher. #yvesrocherslovensko #slovensko #kozmetika #krem #gel #micelarnavoda #recenzia

    59 unikátnych drevených kostolíkov. 8 z nich aj v zozname UNESCO #slovensko nádherná #ludova_architektura #o2_soda : https://i.modrykonik.sk/soda_magazin

    150 ročná a stále aktuálna.....

    #slovensko #dejiny #poezia

    Jonáš Záborský: Slováci

    Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí?
    Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
    Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
    a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
    Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
    a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu.
    Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
    Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády!

    martinjasen
    5. mar 2013    Čítané 0x

    Označovanie príspevkov v skupinách

    Ak si chcete príspevky v skupinách zatriediť tak, aby ste rýchlo našli tie, ktoré vás práve zaujimajú, začnite s ich označovaním.

    Čo znamená označovať príspevky?

    Označiť príspevok znamená priradiť k nemu kľúčové slovo, ktoré vystihuje jeho kontext (to, o čom je). Predstavte si to ako zásuvky, kde si ukladáte veci podľa toho, že sú v niečom rovnaké. Tu sú bodičká, tam sú košielky, hentam svetríky.

    Pozrite sa na príklad zo skupiny Varíme zdravo a chutne nielen pre detičky (trošku ju pri tej príležitosti spropagujeme)

    Toto sú príspevky o polievkach - #polievka
    Toto sú príspevky o nátierkach - #natierka
    Toto sú príspevky, kde je špenát - #spenat

    Ako to vyzerá naživo si musíte pozrieť priamo v skupine.

    Ako označovať príspevky?

    Asi to už tušíte. Stačí, ak do samotného príspevku, alebo komentáru k príspevku, napíšete # (mriežku) a bez medzery kľúčové slovo.

    To sa po zverejnení zmení na označenie - klikatelnú linku. Ak na ňu kliknete, zobrazia sa vám všetky príspevky s danym označením.

    Kde označené príspevky nájdem?

    Zoznam označených príspevkov v skupine nájdeš v pravej časti pod členmi skupiny. Zobrazovať ich budeme od tých najčastejšie používaných. Zobrazíme vám aj počet, koľko príspevkov je s daným označením.

    Ako správne označovať príspevky

    • medzi # a kľúčovým slovom nemôže byť medzera (#polievka)
    • kľúčové slová píš v nominatíve jednotného čísla (slovo neskloňuj). Napr. polievka, nie polievky; špenát, nie špenátový; Košice, nie Košiciach
    • ak chceš viacslovné označenie, nevkladaj medzi slová medzeru napr. #banskabystrica

    Ako písať "#" (mriežku)

    Skratka ako napísať "#" je:

    Windows (SK klavesnica) - pravý Alt + X
    OS X (Mac) (SK klavesnica) - pravý Alt + 3

    Asmira Team