Lekárovi sa bojím oznámiť, že som nešla na umelé prerušenie tehotenstva

3. okt 2022

Ahojte, ani neviem ako začať, ale hľadám niekoho kto bol na tom podobne ako ja. Mám 32 rokov a 2 deti ( 9 a pol, 1 rok a 3 mesiace). Nedávno som zistila že som opäť tehotná, ani nevieme ako lebo sme vždy používali kondóm a pravdepodobne sa stalo že pri niektorom raze asi praskol alebo bol poškodený a nevšimli sme si to. Antikoncepciu som zatiaľ nebrala nakoľko som malého kojila do roka a dvoch mesiacov, a práve v ten deň keď mi lekár oznámil že som tehotná som k nemu išla si dať vypísať tabletky ( teliesko nemôžem mať nakoľko moje telo veľmi zle reaguje na cudzie predmety v tele a lekár povedal že by to bolo riziko ). Bol to pre mňa neskutočný šok nakoľko sme sa vždy, podotýkam vždy chránili. Revala som ako malá, že už ďalšie dieťa nechcem. Rozoberali sme to z manželom z každej strany a nakoniec sme sa zhodli na prerušení tehotenstva. Išla som teda po 3 dňoch k lekárovi s tým že chcem tehotenstvo prerušiť. Vypísal mi všetky potrebné papiere a poslal ma na všetky potrebné vyšetrenia pred zákrokom. Celý ten čas som bola rozhodnutá že to je najlepšie riešenie až do toho rána kedy som mala ísť do pokladne a dopredu vyplatiť za zákrok. Vtedy mi manžel povedal že aby sme ešte išli domov, aby sme si to ešte premysleli, že sme zvládli dve deti a že zvládneme aj tretie ( máme vlastný celkom veľký dom, dokážeme si aj slušne ušetriť, vzťah máme harmonický, manžel mi pri oboch deťoch popri práci pomáha , vždy sme si navzájom oporou) , že on nedokáže žiť s tým že by sme to malé dali preč, že to nedokáže nakoľko bolo splodene z lásky . A vtedy sa to zlomilo aj vo mne, nedokázala by som žiť s tým že dvom deťom som život dala a tomu tretiemu vzala. No a teraz sa bojím ísť za gynekológom a povedať mu že ja som na zákrok nešla, bojím sa ako zareaguje keďže som najprv pobehala všetky vyšetrenia a potom si to rozmyslela. Je tu nejaká žienka ktorá to mala rovnako? Ako reagoval doktor na to že ste si to rozmysleli?

pribinak
3. okt 2022

Normálny lekár zo nebude nijako komentovať.

michellemary
3. okt 2022

Určite sa poteší, ver, že žiadnemu lekárovi nie je príjemné vykonať UPT...

a_alexandra_a
3. okt 2022

Kvôli tomu, čo si pomyslí lekár by si išla na potrat? To si snáď robíš srandu? Nech si myslí čo chce, on je tam od toho, aby ti pomohol, nech sa rozhodneš akokoľvek. Ste si s manželom oporou, cítite to rovnako, váž si to a na to, čo si pomyslí lekár sa vykašli.
Veľmi vám držím palce, nech všetko dobre dopadne 🍀

svokrinjazykmonika
3. okt 2022

Napríklad môj doktor by bol rád. ☺️ Ak bude mať blbé reči tak jedným uchom dnu, druhým von. On vaše dieťa vychovávať nebude ale je to vaše rozhodnutie. Neblázni, reakcia doktora ťa vôbec nemusí trápiť. Rozhodnutie je na tebe s mužom a som rada aj za vás, ako ste sa zodpovedne rozhodli. Určite to zvládnete.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domca1408
3. okt 2022

ako pokiaľ je to normálny človek tak ti určite zablahoželá a vypíše ti tehotenskú knižku a pokiaľ by fakt skúsil mať nejaké pindy, že mal s tým už papierovačky a tak...isto by som hladala v momente iného doktora!

amiaja
3. okt 2022

Lekar ti nema co vycitat. Rozmysliet si to mozes aj 10 minut pred zakrokom a nikto ti nic nemoze.
Dobre ste sa rozhodli, drzim palce🍀

nique
3. okt 2022

Spravili ste tazke, ale najlepsie rozhodnutie vo svojom zivote. Mas skveleho manzela. Podrzal vasu rodinu v tej najspravnejsej chvili. Nazor lekara Ti moze byt ukradnuty. Ale som si ista, ze ho potesis.

terezia323
3. okt 2022

My sa na ambulancii vždy potešíme, keď príde žena, že si to rozmyslela 😊

veverickav
3. okt 2022

ja len ze..... drzim vam palce.... babatko budete lubit, ono bude lubit vas... nech vam robi radost ❤

tifi2324
3. okt 2022

V prvom rade gratulujem....... Myslím ze lekár bude rád......ja som tiež rada ze ste si dieťatko rozhodli nechať hlavne ak je manželstvo harmonické......aj my máme po 7 rokoch malú princeznú....... tiež som sa bála tretieho dieťatka a teraz si to bez nej ani nevieme predstaviť....... deti majú prekrásny vzťah a nás z manželom to ešte viac zblížilo 😉

erika707
3. okt 2022

Najlepšie najrozhodnutie ❤️,podľa mňa nebude absolutne nič vyčitať 😊.

autor
3. okt 2022

@a_alexandra_a ja som nikde nenapísala že kvôli tomu by som išla, ja som písala len že mám obavy ako teraz zareaguje. Určite nie som trafená aby som kvôli jeho názoru urobila niečo čo nechcem. Len som chcela vedieť či sa s tým niekto stretol a ako potom ten lekár reagoval.

jaond19
3. okt 2022

Zelam ti vela zdravia a krasne tehotenstvo. Podobnu situaciu s tretim dietatkom som v septembri min. roku riesila aj ja (2 mesacna pauza medzi dvomi telieskami sa predlzila ovela viac 🙂 teraz sa nad tym uz len pousmejem, ale zazila som pocity zufalstva, strachu, obáv.... zvladli sme to ako rodina. Teraz mam 4 mesacne zlaticko za ktore sme vsetci moc vdacni 🙂 vela stastia prajem

autor
3. okt 2022

@domca1408 no však on si za tie papierovačky nechal zaplatiť 120 euro

svetlonos
3. okt 2022

Ahoj, ja Bohu vdaka skusenosti nemam a ani neodsudzujem nikoho, kto sa pte prestusrnie rozhodne. Ale pro tvojom prispevku mi normalne az sluy vysli a to ta ani nepoznam 🥲 Blahozelam vam a prajem len to najlepsie. A ako bonus - kamaratka chceli s muzom tiez len dve a otehotnela s tretim. Muz rozculeny a posielal ju na prerusenie. Ona nesla. To male je nakoniec zo vsetkych troch na toho otca najviac naviazane a on bol pomerne rychlo stastny, ze zena ho nepocuvala 🙂. Krasny den aj cely zivot prajem celej vasej rodine.

simca06022011
3. okt 2022

Nijak nezareaguje, max pogratuluje a bide riesit.tehotenstvo dalej. Si myslis, ze si prva?

autor
3. okt 2022

Ďakujem Vám za podporu, my už teraz vieme že sme spravili správne rozhodnutie 😊

matullienka
3. okt 2022

Určite ti nebude za to robiť výčitky. Úrcite ste sa rozhodli správne.

dominikamacakova
3. okt 2022

Určite nie si jediná. Myslíš si, že si to ešte žiadna žena nerozmyslela? 🙃 On sa stretol možno už so stovkami takých žien

katarinka89
3. okt 2022

Nepovie ti nič a v duchu sa poteší

kp7333
3. okt 2022

lekar bude len rad, ze si si to rozmyslela. si mlada, tretie dieta v pohode zvladnes. aj najstarsi surodenec uz pomoze, tak smelo do toho. drzim palce.

h2
3. okt 2022

Prosím vás, nie len autorka, ale všetky ženy, ktoré sem kedy písali, že sa boja lekára, že im za niečo vynadá: prečo by to robil?! A hlavne v tomto prípade. Nepovie ti nič. Alebo aspoň nič zlé. Máš plné právo sa rozhodnúť kedykoľvek. Prestaňme sa už konečne báť lekárov. Sú tu pre nás. Aby nám pomohli.

eternity24
3. okt 2022

Ja som mala podobnú situáciu, na interupciu som mala ist presný dátum neviem a hodina bola 13:00. Tiež som mala všetko hotove, papiere a tak. Rovnako to bolo utrpenie aj u mňa každý deň myslieť na to, že dám dieťa preč. Cele dni som revala a nemohla jesť. Lekárovi ktorý mal zákrok vykonať som volala s plačom v ten deň o 12:00, že sa ospravedlňujem, ale neprídem, ze to nemôžem spraviť. Bol veľmi milý a mala som z neho pocit, že ho to dokonca potešilo. Uklodnim ma, povzbudil a zaželal mi všetko dobre. Potom som volala aj mojej gyn, že teda tu interupciu ruším a ta to tiez privítala pozitívne. Objednala ma na druhý deň k nej a hneď vypísala tehotenskú knižku. Doteraz keď tam prídem obe, aj sestricka aj doktorka sa živo zaujímajú o moji dcerku a pýtajú sa na ňu. Nemáte sa čoho báť, rozhodnutie ste spravili nakoniec správne. Teste sa z toho ako sa ja teším z moje dcérky. Každý deň dakujem panu Bohu, že som na interupciu nešla .

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujziana44
3. okt 2022

Prečo prosím ťa riešiš to, čo si pomyslí tvoj lekár? Veď urob, čo uznáš za vhodné. Jasné, že by som nešla na potrat len kvôli tomu, lebo veď čo si pomyslí doktor. Je to tvoje telo, tvoje dieťa, tvoje zdravie. Urobíš najlepšie rozhodnutie vo svojom živote, ak si dieťatko necháš. Život po cielenom potrate nie je jednoduchý...

adara777
3. okt 2022

No, to snáď nemyslíš vážne túto otázku, čo si pomyslí lekar. Po prvé tvoje rozhodnutie, lekára prd do toho. A po druhé normálny lekár sa aj poteší, že si si to rozmyslela.

michellemary
3. okt 2022

@deti95060810 ja len poznámočku: to, že ty si porodila 4 dievčatá, je z biologického hľadiska "chyba" tvojho muža...

januska12323
3. okt 2022

Za papierovacky dostal zaplatené tak neviem prečo by mu malo vadiť, že si tam nešla. Preňho je to aj lepšie veď zarobil za to a ešte zarobí aj za to keď ťa bude tehotnú ošetrovať.

0silvia0
3. okt 2022

@deti95060810 ten tvoj muz akoby nebol ucastny vasho spolocneho plodenia🤷‍♀️, ty si otehotnela, ty rodis dievcata a on co?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre