Porucha imunity u 1,5 ročného dievčatka

jarus_galbi
11. jún 2017

Ahojte maminy, hladala som v ostatnych diskusiach podobny problem, no na ziadny som nenasla odpoved resp. podobne skusenosti.
Mam dve deti, jednu 4rocnu dcerku, zdravu ako rybicka, prakticky nekojenu. Druha ma rok a pol, bola kojena skoro do roka a dvoch mesiacov, zo zdrav dovodov som to musela ukoncit. Byva neustale chora, od deviateho mesiaca cca do roka mala dva krat zapal stredneho ucha na oboch uskach, z toho jeden komplikovany. Hned po dobrati atb dostala zase chripku. Riesila som to s pediatrickou, urobili sme krvny rozbor, bola anemicka a nemala obranyschopnost. Nasadili sme zelezo, a ribomunyl. Zelezo sa upravilo, ribomunyl vyrazne pomohol, 5 mesiacov nebola chora, testy mame naplanovane na buduci tyzden, ci sa aj obranyschopnost zvysila. Minuly tyzden sme sa vratili z nemocnice, mala vazny zapal priedusniciek, bola v zlom stave, dovod uviedli pneumokoka, bola som z toho rozcarovana, kde to mohla chytit. Obe vychovavam rovnako, chodim s nimi von doobeda, poobede, prakticky vzdy ked sa da, jedia vela ovocia, zeleniny, zvysila som vitamin c a aj tak tyzden po prepusteni z nemocnice ma znova teplotu. Mala mensiu karantenu, ziadne obchody, nakupne centra, ihriska, len starsia chodi do skolky. Chcem sa spytat mamin, ktore maju podobny imunitny problem, cim a ci vobec sa to vyriesilo, kedy z toho dieta vyrastie a cim sa da este pomoct. Planujem navstevu aj u imunologa, najprv cakam kym sa trochu vzchopi, a ake budu vysledky z krvnych testov. Imunoglukan brala len chvilu, nakolko som jej davala ten ribomunyl, tak som to nechcela kombinovat. Dakujem, ak mi pomozete aspon radami, ak ste mali podobny problem.

mummy01
11. jún 2017

@jarus_galbi jednoznacne tie choroby nosi starsia zo skolky.

jarus_galbi
autor
11. jún 2017

@mummy01 Ano, moze to byt pravda, moze byt iba nosicom aj ked sa to u nej neprejavi. Nehovorim ze ta starsia nebyva chora, no nie v takej miere.

mummy01
11. jún 2017

@jarus_galbi ved urcite,ale darmo budes riesit imunologov a lieky ked ti starsia bude nosit domov tie choroby ako na striebornej tacke.

jarus_galbi
autor
11. jún 2017

Urcite treba zvysit imunitu, aj ked by som ju najradsej drzala v bubline, viem ze nemozem. Casto s nou chodim k dr, odtial si prakticky vzdy nieco prinesieme. Vacsinou som dohodnuta ze nas zoberie hned, ci rano alebo naobed, no aj tak. Krajne riesenie je stiahnut starsiu zo skolky, teraz budu dva mesiace prazdnin, no tak ci tak sa bude musiet raz zaradit do kolektivu. Navyse starsia je dost aktivna a vyslovene sa do skolky tesi.

janickacrazy
11. jún 2017

@jarus_galbi U nás pomohlo vylúčenie mlieka a mliečnych výrobkov zo stravy, predtým bol syn stále chorý, zápaly uší boli každú chvíľu, chodili sme k doktorom ako na klavír a to podotýkam, že bol vtedy moje prvé a jediné dieťa, čiže nikto mi bacily zo školky nenosil. Poradila mi to jedna liečiteľka.

jarus_galbi
autor
11. jún 2017

@janickacrazy a cim ste to mlieko prosim nahradili? Ona je od roka aj dvoch mesiacoch na umelom mlieku, plus papa biele jogurty. Mliecne kase nejedava, ani jej to nechuti.

janickacrazy
11. jún 2017

@jarus_galbi No rastlinnými mliekami, sojové, ryžové, ovsenné, kokosové, mandlové. Jogurty sojové, ryžové, kokosové.

sonulka8
11. jún 2017

@jarus_galbi ahojky,neviem ci poradim 😒 ale.. starsi syn twraz uz 11r bol prakticky nonstop chory od 7m...mladsi syn ten ma teraz 7r bol uplne fit od dietata..starsi mal furt zapaly priedusiek,pluc,hnacky, nadchu,teploty,nikde sme nechodili,izolovala som ho a predsa vzdy ochorel....uz som bola z toho zufala ☹ velmi mu pomohol Imunor,kt.nam dala dokt.na imunologii...mal zakaz chodit do skolky.. zdravotne sa upravil az po 1.triede 😒 teraz ochorie max 2x do roka,niekedy ani to..prajem vela sil a trpezlivosti..urcite z toho mala vyrastie.. 🙂

bazoskaa
11. jún 2017

doporučujem sirup s bylinnými extraktmi Echinacina od Justu je výborný na podporu imunity...v kombinácii s čučoriedkovým alebo pomarančovým Narosanom sa imunita vystavia rýchlejšie....tu na konovi je aj diskusia na temu čučoriedkový narosan , rozoberajú tam maminky aj iné skúsenosti s Justom ...držím palce..istotne by som navštívila aj imunologa...

emi16
11. jún 2017

Ja mam dve baby s imunitnym deficitom
Obe kazdu chvilu chore
Jedia vela ovocia, krevety, lososa, maju pestru stravu
Starsia sportuje
vsetko sa este zhorsilo po MMRke
Ked sme dosli do stadia 2 dni zdrava 3 tyzdne chora isli sme na ORL a mandle museli von
Vsetko to svinstvo jej sadlo na srdiecko
A uz mame mesiac a pol klud
Aj mladsia zostala zdrava
Klop klop klop
Skus jej dat kuknut aj mandle
Lebo odtial sa velmi lahko prenasaju infekty do usi
A ked sa tam to svinstvo usidli ATB to len na kratko utlmia a o chvilu sa choroby vratia

dee624
11. jún 2017

@jarus_galbi dobrý neskúšali ste dať dieťaťu výťažky z grapefruit jadierok? Je to predovšetkým na zlepšenie imunitného systému aj na ochorenia dýchacích ciest.atd... ja som to začala dávať dcerke a musím zaklopať odvtedy nemala ani nadchu

mom311
11. jún 2017

@dee624 mozem sa opytat na konkretny produkt,ktory pouzivate? Da sa kupit v lekarni? Dakujem

jarus_galbi
autor
12. jún 2017

@dee624
Zatial som to neskusala, lebo este len zaciatkom juna dobrala ten ribomunyl a to sme boli zrovna aj v nemocnici s tym zapalom. Davali jej strasne vela veci, atb do zily, kortikoidy do zily, sirup na kasel, preto som nechcela davat este nieco navyse, aj ked by to bolo skor na pomoc. Odkedy vsak brala ten ribomunyl (berie sa to 6 mesiacov), nemala ani nadchu. Preto som bola spokojna, ze nam to zabralo. Aj teraz ma teplotu uz druhy den, bez kasla a sopla. Zajtra s nou pojdem na krv a dohodnem sa o dalsom postupe.
Ake konkretne preparaty pouzivate? A aku velku mate dcerku? Urcite budem rozmyslat nad zlepsenim imunitneho systemu.

@emi16
Davali ste vyberat nosne ci krcne mandle? Tiez som uz o tom pocula, no ak nemala uz cca pol roka soplik, len vacsinou teploty, moze byt pricinou aj ta mandla?

@sonulka8
Teraz sme dobrali ten ribomunyl a je mozne ze nam nasadi nieco ine, casto sa dava ako spominate imunor, dobre vediet ze mate nan pozitivny ohlas😊 ako dlho sa to berie? Neterka ho berie uz mozno skoro rok a zatial bez uspechu, no aj na ribomunyl som nepocula dobre ohlasy a nam pomohol. Urcite zalezi aj od konkretneho pripadu.

Kazdopadne dakujem za rady a skusenosti, vsetky beriem do uvahy😊

jarus_galbi
autor
12. jún 2017

@dee624
Pozrela som si tie grepove jadierka, urcite by som v zdravej vyzive produkt z toho kupila, akurat sa tam pise, ze sa nepodava malym detom, len na vonkajsie pouzitie. Neviem aky vekovy limit mysleli, avsak 18 mesiacov je urcite este malicke dieta:/

emi16
12. jún 2017

@jarus_galbi
Tak v tomto fakt neviem poradit
Niekde sa to musi schovavat
A chrape ti v noci?
Aj to je priznak zvacsenej nosnej mandle

sonulka8
12. jún 2017

@jarus_galbi nam ribomunyl nepomohol vobec.. nepamatam po akom.case zabral imunor 😒 kazdopadne mala z toho vyrastie 🙂

jarus_galbi
autor
12. jún 2017

@emi16
Praveze nechrape, to som citala ze priznak je aj chrapanie.. tvoje chrapali? Moj muz chrape😊
Neviem, uvidim co povie zajtra dr, trochu sa obavam, ci este volaco nechytime. Ako ona ma este len rok a pol, sopliky mala cca do roka asi 3krat, z toho potom boli aj tie zapaly, odvtedy vsak uz nie. Budem sa ale pytat aj na to, dakujem za tip😉

jarus_galbi
autor
12. jún 2017

@sonulka8
My sme ten ribomunyl zacali brat hned po chripke, kedy jej bola zustena aj ta nizka obranyschopnost. Mozno preto nam to zabralo, neviem.
Vam imunolog robil vtedy aj krvne testy? Tej mojej neterke proste len nasadil imunor, krv jej tusim nebral, vraj u malych deti (mala 2 a pol roka) sa testy nerobia.
My mame aj tatina astmatika, alergika, no vzdy ked to spomeniem, tak to vraj suvis nema.

janickacrazy
12. jún 2017

@jarus_galbi Ja som mojmu tiež dávala vybrať aj nosné mandle, ale on tiež nechrápal, ale nemával ani sople, iba tie zápaly uší, čo je vraj tiež príznak zvačšenej mandle nosnej. U nás to dosť pomohlo aj spolu s tým vysadením mlieka, odvtedy je chorý max. raz za rok.

sonulka8
12. jún 2017

@jarus_galbi u nas je alergik len mamzelov brat..testy nam nerobila veru ziadne,prisli sme k nej ked mal 3rocky,riadne neskoro..bol uz v hroznom stave :( imunor nam nasadila automaticky..brali sme ho skoro stale..teraz mu da preventivne 1x do roka jedno balenie.. moja dokt.vravela,ze to suvis ma,ale ze sa nemam bat,ze z toho vyrastie..nasadila mu aj spreje,tie mu vzdy krasne pomohli..no davali sme len ked ochorel..teraz je bez nich uz asi 4roky..

jarus_galbi
autor
12. jún 2017

@sonulka8 jasne, pytam sa preto, ze z krvi sa da lepsie zistit, kde je problem, mozno preto nam ten ribomunyl aj pomohol, ten je podla popisu viac specifikovany na uska a dychacie cesty.
No pevne verim ze z toho vyrastie😊

@janickacrazy
Tak sa musim na to spytat, ci aj tam nebude pes zakopany, pripadne nech nas odporuci na orl. Tie mliecne vyrobky zatial vysadzat nebudem, aj ked verim, ze to pomoct moze.
A ta nosna mandla nedorasta? Niekde som to pocula, ale neviem ci to nebol len blud.

janickacrazy
12. jún 2017

@jarus_galbi No rozhodne treba ísť na ORL, nech jej to pozrú. Aj ja som počula, že tá mandla može dorásť, ale nemusí, u nás ale odkedy je vonku, problémy nemáme a to syn má už 17 rokov a vyberali mu ju, ked mal 3 roky. Odvtedy nemal zápal ucha ani raz.

jarus_galbi
autor
12. jún 2017

Tak to je velmi dobra prognoza, ked od troch rokov mate pokoj. Zajtra to teda preberiem s dr, este raz dakujem😉

sonulka8
12. jún 2017

@jarus_galbi urcite vyrastie.. drzim palce 🙂

kale13
12. jún 2017

@jarus_galbi ja ti napisem len moj postrech..moj teraz 4.5r. byval vzdy realtivne zdravsi od rovesnikov aj ked bol uz od 14mes. 3 dni v jasliach, ale od 15mes. nepije vobec mlieko, kojeny bol trocha do 2 mes., davam mu len calciovy sirup, multivitamin a biely jogurt s ovocim.. jediny problem sme mavali v zime z nekonecnym kaslom ked mal 2r a 3r, ktory presiel do horuciek az ATB pomohli. Poslednu zimu mu zacal kasel v oktobri tak som mu zacala davat Manuka med 20+ ( jednu lyzicku do jogurtu) a kasel presiel do tyzdna a odvtedy mu cez celu zimu az doteraz nic nebolo ani soplik nemal..

dee624
14. jún 2017

@jarus_galbi je to od 0 mesiacov lebo je ich viac druhov.ja tiež malej dávam asi od 17mrsiacov. http://biocom-sk.webnode.sk/products/vytazok-z-... keby si mala otázky kľudne mi napíšte správu.

dee624
14. jún 2017

@mom311 http://biocom-sk.webnode.sk/products/vytazok-z-... ja používam tento typ je bez alkoholu a môže sa deťom podávate 0 mesiacov. Unas v lekárni nie. Ale viem Vám objednať keď máte zaujem

jarus_galbi
autor
14. jún 2017

@dee624
A kolko prosim vas stoji?
Ja som jej vcera davala robit krvny obraz, crp mala 3, co znaci ze teploty su virusoveho povodu, uz ich ma celkovo piaty den. Obranyschopnost mala znova pod hranicou a imunologovi sme dostali termin az 12.9🤔

emi16
14. jún 2017

@jarus_galbi
Moja chrapala, ale len ked bola chora, no ona mala masivne sople
Stafilokoky a hemofylov a moraxelu
Nonstop dookola
Ked bola zdrava tak nechrapala

jarus_galbi
autor
14. jún 2017

@emi16 jasne to uz bolo vela. Nasa nastastie opakovane vytery negativne, aj ked starsia mala moraxelu (tej sa vraj tazko zbavit) aj streptokoka beta hemolityckeho a mladsia to nechytila.