Dať alebo nedať očkovať mmr?

luxikate
18. jún 2018

Nvm sa rozhodnut, mate v okoli nejake neziaduce ucinky z mmr vakciny? A co je na tom pravda ze nasa generacia 30-40 r kt sme bol zaockovani na osypky,vakcina bola neucinna,?To znamena ze ako keby sme ani neboli zaockovani?

zooeynka
18. jún 2018

Boze je tu milion tem ohladom mmr a zalozis dalsiu???

martina9999
18. jún 2018

ja som pred 3r bola tehu a z krvi zistuju protilatky voci osypkam a mala som ich. ockovana som bola ako dieta. protilatky ti vedia zistit z krvi. teraz je to velmi matuce lebo v celom svete deti su ockovane proti mmr v 2 davkach, v 16m a v 2rokoch! iba na sr az v 10r dalsia davka...totiz co su epidemie vo svete aj deti s 1 vakcinou ci dvoma dostali osypky a lekari si nevedia rady, lebo jasne vakcina nie je 100perc. a tak priblizili detom preockovanie, okrem slovenska..

bucko555
18. jún 2018

@luxikate ja som dala očkovať a úplne bez problémov za mňa treba dať ale tak rozhodnutie je na každom rodičovi

slimstar
18. jún 2018

Áno dieťaťu sa začali krútiť nohy, ostalo postihnuté, predtým chodil. Zisti si protilátky z krvi, ale aj ty sa môžeš dať preockovat ak chces, oni ti to s radosťou pichnu.

zara0201
18. jún 2018

Nebojite sa pri preockovani v dospelosti autizmu?

luxikate
autor
18. jún 2018

@zooeynka ano,mas s tym problem?

robin30
18. jún 2018

@luxikate ja som dala a bola to najvacsia chyba v mojom zivote ktoru si nikdy nedopustim no zial nemala som pred x rokmi tie info co dnes zo zdraveho dietata som si spravila dieta odkazane na pomoc inych po cely zivot mladcsiu dceru som ockovat nedala a ani nikdy nikdy nedam

eny211
18. jún 2018

Ja som urcite za, s prvou dcerkou sme všetke ocko prekonali vyborne, teraz si to idem prejst s druhou, no mne sa ukazola vyhoda ockovania, lebo sme si dali rotarix a ked som s manzelom mala brusnu chrípku, dcerka len dva krat akokeby len grcla a my sme mreli a toto ma utvrdilo že očkovať treba a nežiaduce účinky, tie su aj pri liekoch...a nerisknem to, ze by som im to odoprela v tejto dobe, co tu migruju utečenci a akakolvek.z chorob sa moze objavit kedykolvek

wieruska1
18. jún 2018

Pozri niekto je za a niekto proti. Ako statistika ti isto lepsie posluzia uz existujuce diskusie. Inak neviem na co dalsiu lebo v takto polarizujucej teme sa uz asi nic nove nedozvies. Tak ako si niekto mysli, ze ten co da je nezodpovedny, tak je to aj s opacnym pohladom. Dat ockovat? Nedat? Ist na dovolenku? Neist? Ucit uz na servel? Neucit? Skus pocuvnut svoj instikt.

nela6
18. jún 2018

@eny211 problem je, ze odporcovia uvádzajú, ze nasledky sa nemusia objaviť hned, ale hocikedy pocas zivota... Ze argument nic nám neni a uz je to mesiac je nesmerodajny...

prevenar
18. jún 2018

@luxikate samozrejme nikdy nevies ci tvoje dieta dostane, alebo nedostane neziaduce ucinky .. v kazdom pripade mozu byt velmi vazne .. atopicky ekzem, cukrovka prveho typu, poruchy autistickeho spektra ..az po rakovinu. ..zaroven je jasne ,ze ucinnost je miziva, cize podla mna sa neoplati riskovat zdravie zdraveho dietata.

viac najdes v skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

blairgossip
18. jún 2018

Ved je to povinne nie?

zooeynka
18. jún 2018

@luxikate nemam s tym problem, len je to zbytocne kedze takych tem je tu kopa a v kazdej jednej sa ako osy dotahuju 2 skupiny ludi. Niekto je striktne za a vychvaluje kazdu vakcinu a druhi su proti a vzdy sa najde dakto kto vytiahne katastoficku prihodu ci uz zo svojho alebo cudzieho zivota ako zle dopadli po ockovani....cize ak sa rozhodujes tak tu odpoved nenajdes. Vsjo.

unctadorg
18. jún 2018

Chorobu proti ktorej sa očkuje môžeš dostať či si zaočkovaná či nie. Ja som mmr nedala, a nie nerozhodovala som sa na zaklade internete, ani na zaklade toho koľko autizmu dana vakcína sposobila.

slimstar
18. jún 2018

Z mojich pozorovaní, väčšina ani nevie, čo to obsahuje a aké sú nežiaduce účinky, nevedia pomaly proti čomu, tak ti sú za a tvrdo to presadzujú, ale nevedia o tom skoro nič. Je to povinné, káže to štát, tak to dáme.
Druhá skupina sú takí, ktorý spočiatku išli zo stádom a dali, dieťaťu sa niečo stalo, až potom začali študovať.
Tretia skupina je nerozhodná, pýta sa ako ty.
Začni si zháňať informácie, prečítaj dostupné materiály , áno aj príbehy a potom sa rozhodni. Je to na tebe si matka, nedaj sa tlačiť do niečoho, daj na svoju intuíciu.

ria001
18. jún 2018

@luxikate tiez mam ist s dcerkou na ockovanie a rozmyslam ci dat alebo nedat 😔 bojim sa tych neziaducich ucinkov, uz som tolko toho citala o ockovani mmr 😕

luxikate
autor
18. jún 2018

@ria001 taka ko ja sa nebojim ze dostane autizmus,cukrovku a pod,skor ze sa oslabi imunita a take,a potom osypky snad uz nedostane ,ked bude vatsia a dostane osypky to nieje problem a v 16 ju zaockujem na rubeolu.Lebo mo pride zbytocne teraz ockovat osypky a naco mumps??

blairgossip
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prevenar
18. jún 2018

@blairgossip je to protizakonne "povinne" ..o ockovani rozhoduje rodic svojim podpisom suhlasu s ockovanim. ked tento suhlas nepodpise , tak je ockovaniu koniec. nikto ta nemoze prinutit. ..samozrejme potom dostanes pokutu, ale dieta nie je ockovane , ak niekomu ide o to.

je to protizakonne, kedze nieje mozne nutit cloveka k lekarskemu zakroku ..toboz k preventivnemu zakroku ..a este s velmi pochybnym vyslekom, co sa tyka ockovania.

denisa098
18. jún 2018

My sme dali ockovat,dcerka bola malinka,mala nizsiu vahu,do dvoch tyzdnov stichla,ma 4 este nerozprava, iba spieva a v podstate az teraz zacina,strasia nas autizmom,ma vraj hyperaktivitu a poruchu pozornosti,ak by sa dal vratit cas ...... viem ze to zacalo tym,lebo mi ju kazdy obdivoval aky ma krasny ocny kontakt ako blaboce,teraz ? Az teraz ma ocny kontakt ako taky.Prstekom mi zacala ukazovat ked mala cca 3 rocky, druhe ockovanie jej nedame,sesternicin maly tiez tabulkove dieta po tom mmr tyzden na to stichol a je autista,my dufame ze nas ibaa na rok zabrzdilo a kazdy den sa modlim nech je vsetko v poriadku.Tymto ta neodradzam,musite sa rozhodnut sami,aspon si dajte pozor aby nebola malicka,chora.

candii
18. jún 2018

Nedala som a ani nedam

jukapo
18. jún 2018

@luxikate mozem sa opytat, mate nejake info o tom, ze existuju aj samostatne vakciny? Lebo ja viem iba o tejto tri v jednom. Je na nasom "trhu" aj samostatna na osypky?

candii
18. jún 2018

@jukapo u nas nie je

eny211
18. jún 2018

@nela6 ale radsej dám očkovať ako nie, veď kto odoprie deťom, čo sám absolvoval...a podstúpim riziko, že pri epidémii, čo pri situacii migracie ľudí z rôznych krajín...a bie som lekár a odborník, aby som sa im starala do remesla, ani ja nemusim, ked sa mi niekto miesa do práce, ktorej nerozumie

nela6
18. jún 2018

@eny211 len keby aj doktori boli jednotní, tiez su to len ludia a niektorym si ukradnutá, iba cislo, odporúčajú co maju nakazane, zazmluvnene, a potom vznikajú takého veci... A nezabudnime na fakt ze lieky su velky biznis... Ja som bola ockovana a osypky som mala, je to tak isto normalne prekonatelna choroba ako kazda ina, pokial nezijes v osade v katastrofálnych podmienkach a tvoja imunita je OK tak nevidim dovod na obavy... A su to choroby co dostanes raz a mas protilátky... Takze je to fakt velmi diskutabilné

nela6
18. jún 2018

@eny211 a nezabudnime, ze ockovanie nie je zaruka ze nedostaneš chorobu... Ja som mala dve z troch mmr...

sasa1983
18. jún 2018

@denisa098 a to chceš povedať, že vám v blízkej rodine akože majú byť 2 kvázi autisticke detI?

denisa098
18. jún 2018

@sasa1983 sesternicin diagnostikovany,ano je,a nasa mala ide o dva mesiace do andreasu ,takze v kutiku duse dufam,ze vylezieme odtial ako asperger a nie pas,ale strasia nas,pozri ja som napisala nech sa rozhodnu sami,my sme sa rozhodli vtedy dat,aj ked sme neboli nadsenci ockovania ale ani proti,avsak druhe uz nedostane,ja som rada ze mi je mala tak ako je zacina hovorit,pomaly sa rozbieha no je velmi inteligentna a uz nebudem riskovat aby nebolo horsie aby sa nezastavila,budem len dufat aby sa nam to v buducnosti nevypomstilo.Nikoho neodhovaram,kazdy musi vediet rozhodnut za seba..

eny211
18. jún 2018

@nela6 vážená pani, myslím, ze sme si nepotykali, a ja mám v rodine zdravotníkov, dokonca lekarku mám po znamosti ...uznávanú primárku, dokonca mamu mám zdravotacku, kamaratka ma lekaren a vystudovala a ockuje,co sa dá....takže mam velmi dobru informovanosť...neockovanost odsudzujem, svedčí to o nevzdelanosti a nežiaduce účinky, bohužiaľ, sú,len je to mizivé percento ale pre nevzdelanych staci na to, aby mohli poukazovať, ale veď aj v prírode prežijú len najsilnejší....akosa vraví, ale áno, je to každého osobná vec, ci ohrozí dieta percentuálne minimalnym rizikom, alebo pravdepodobnejsou hrozbou...a porozmýšľať by som, co ste mala, lebo osypky a kiahne nie sú to isté,....a ak by ste ich aj mala,priebeh pri očkovaní je oveľa slabší....