Dobrý deň,
dočítala som sa, že prevarenú vodu mám spotrebovať do pol hodiny.
Je možné aj prevariť viac vody naraz a pri rozrábaní mliečka už len vždy prihriať na 40 stupňov? Prečo by sa mala čerstvá za každým prevárať a ochladzovať? Je to zdĺhavé.
Ďakujem.
Dobrý deň,
úplne nerozumiem dotazu – máte mrazené materské mlieko (v sáčkoch či pohároch) a potom ho rozmrazujete vo vode tak, že ho vložíte do horúcej vody – pýtate sa, či táto voda musí byť prevarená? Určite nemusí.
Môžete rozmrazovať aj v teplej kohútikovej vode, tak že mrazené materské mlieko dáte pod prúd horúcej vody. Alebo ho môžete rozmraziť cez noc v chladničke a následne ohriať na telesnú teplotu, maximálne 40 °C, čo už je pomerne dosť horúce.
Snáď som odpovedala dostatočne.
Prajem Vám pekný deň,
Radka Jakubová