18j88
8. okt 2017
191 

Čítanie na dobrú noc alebo testovali sa obrázky

Môj príbeh začal nevinne, napísaním komentu pod výzvu na testovanie fotoknihy. Chcete počuť pravdu? Vravela som si: ,,Žena tebe šibe, koľkokrát si sa už zapojila a nič z toho! Prečo by malo byť toto iné a vybrať práve teba? " Dni bežali, komentáre pribúdali ako huby po daždi a ja som aj zabudla, že už je nejaký výber na čase. Doma sa toho mlelo strašne veľa, v robote povinností ešte viac a ja som nevedela, kde mi hlava stojí. Ráno som mobilný internet nestihla ani zapnúť ako mám inokedy vo zvyku, bežala som s detmi do škôlky a rýchlo do práce... Keď sa deň ako tak spomalil, zapla som dáta a vybehlo milión správ zo všetkých app v mojom telefóne. Jednou z nich aj MK a interná správa. Otvorím sprácu a tam:"Gratulujeme vybrali sme ťa..."

No viete si predstaviť tú eufóriu a priblblý úsmev na mojej tvári, ktorého som sa nevedela celý deň zbaviť? Ani ja nie, no verte mi okolo idúci sa na mňa pozerali zvláštne a úsmevu sa neubránili tiež.

Keď som informáciu spracovala môj vnútorný kolotoč začal. Ako sa to bude robiť? Je to intuitívne alebo sa musím trápiť a niečo zložité študovať? Budem to vedieť? Hmmm a čo fotky? Mám ich síce pekne v priečinkoch mesiace a roky, ale čo z toho vybrať? Po všetkých týchto otázkach, ktoré mi razom preleteli hlavou, som si sadla k počítaču a otvorila program. Inštalovať som nemusela, keďže ho používam na vyvolanie fotiek, ale teda fotokniha pre mňa úplne španielska dedina. Nemali sme doma žiadnu, ani CEWE a ani žiadnu inú značku, keďže mám rada fotky, ktoré si založím do ručne a s láskou vyrobeného albumu.

Otvorila som si možnosť fotokniha a začala som "lúskať" možnosti: panoráma, štvorec... V papieroch to nebolo o nič ľahšie fotopapier, matný lesklý, premium... Veru ťažká voľba, ale šla som na to intuitívne, bude to štvorec 30x30 papier premium. Keď k nám dorazil kuriér s obálkou, mohla som začať.

A voalaaa, v obálke som našla kupón na zľavu, vzoky papiera pre predstavu, z čoho sa dá vybrať a krásny manuál s pomôckami 🙂

 V mojej tvorbe som sa nezamerala, na žiadnu špeciálnu časť roka, jednotný motív alebo

iba jedného člena. Chcela som sa vyblázniť a skúsiť všetko čo sa v knihe dá vyrobiť. Ako prvé som si teda povedala, že si zhrniem jeden náš rok, keďže nebola  doma jediná vyvolaná fotka z posledného roku, bude to teda mix a všehochuť našich highlightov.

Kniha dostala štvorcový tvar, matný prémium papier a vždy iný motív na každej strane. Vo výbere fotografií v programe sa zorientuje človek veľmi ľahko a začne tvoriť ani nevie ako. Na výber je predinštalovaných množstvo clipartov, "ozdôb", pozadí a bola možnosť aj doinštalovať, keby bolo niekomu málo a nevyhovovalo to čo v ponuke našiel.

Keďže posený rok bola tuhá zima, využili sme aj zoznamovanie na ihrisku pri punčovaní. Táto udalosť sa mi dostala i do knihy aj spolu s clipartom, keďže to bolo vo vianočnom období a počet fotiek a ich tvar a veľkosť si viete navoliť tiež. Môžte mať fotku na celú stranu ale i 10 fotiek v rôznych veľkostiach s Vašim vlastným textom. Fantázii sa medze predsa nekladú ;)

Ako jediné mínus považujem program, ktorý sa ma na začiatku pýta na doinštalovanie produktov a neurobí to sám. Kým si vy sami nevyberiete dobrovoľne možnosť nainštalovať v progame ponuku neuvidíte.

Fotoknihu rozhodne chválim, stále uvažujem, či niečo také nevyrobím starým rodičom pod stromček, pretože keď videli moju, nechceli mi ju vrátiť. Odporúčam si už vyrobenú fotoknihu nechať "odležať", možno stačí aj hodinka - dve a napadne vám ešte množstvo zaujímavých a pekných nápadov na odskúšanie, ktoré vložíte do knihy. Možno tam ostanú, možno nie, ale aspoň si potom nepoviete ach toto som mohol ešte vyskúšať hodilo by sa to  tam.

Good luck pri tvrení vlastného zväzku 🙂

#test_cewe

Začni písať komentár...

Odošli