39 / 165
    Guľáš z hovädzieho mäska

    cca 600 g hovädzieho mäsa (ja dávam klišku), 2 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkva a 1 petržlen nakrájané na rezance, 1 čerstvá červená paprika, 1 ČL čili omáčky, 2 PL kečupu, rasca, guľášové korenie, soľ, 1 PL škrobovej múčky na zátrepku
    Postup: Na roztopenej masti (oleji) orestujem do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a potom pridám cesnak (pokrájaný na plátky).Pridám mäso a na silnom plameni opekám za stáleho miešania, aby sa mäso na povrchu zatiahlo. Potom pridám mrkvu a petržlen, rascu, chilli omáčku, guľášové korenie, soľ. Premiešam a podlejem horúcou vodou (cca 1 liter, ja používam tlakový hrniec, takže mäso bolo mäkké za cca 40 minút). Po udusení mäsa pridám červenú čerstvú papriku nakrájanú na prúžky, kečup a podľa chuti ešte dochutím vegetou, premiešam a nechám cca 5 minút podusiť aby sa prepojili chute. Na konci pridám zátrepku (rozmiešať škrobovú múčku s troškou vody a vyliať do guľášu) premiešam a nechám prejať varom. Dobrú chuť 🙂

    30. jan 2014