52 / 165
    Marocké kurča + celozrnný kuskus

    mozem poprosit receptik?🙂mnaaaam hned by som si dala🙂

    9. feb 2014

    Marocké kurča: celé kurča si uvarím s koreňovou zeleninou ako polievku. Na masle opražím cibuľu, pridám 1 strúčik cesnaku na plátky, celý citrón pokrájaný na kolieska (ja som mala bio od známeho, tak som dala aj so šupkou), kúsoček nastrúhaného zázvoru, 2 lyžičky medu, lyžicu mandľových lupienkov, marocké korenie RAS EL HANUT , štipku čierne mletého citrónového korenia, všetko som premiešala a minútku popražila. Potom som pridala obraté kuracie mäso z polievky, konzervu krájaných paradajok a cca 3 dcl kuracieho vývaru a 5 minút som dusila. Dochutila som ešte soľou a cukrom (záleží od každého akú chce chuť). Potom som pridala veľké zelené olivy (ja som mala plnené sušenou paradajkou v oleji), nechala som prejsť varom a odstavila. Nakoniec som pridala posekanú petržlenovú vňať (mal by sa dať aj posekaný čerstvý koriander ale ten som nemala).
    Kusus: opražila som na masle 2 lyžice mandľových lupienkov (do zlatohneda), pridala 1 hrnček kuskusu, zaliala 2 hrnčekmi vývaru, pridala štipku šafránu, troška soli zamiešala, nechala som prejsť varom a odstavila. Cca po 15 minúta som vidličkou jemne premiešala a ak treba dochutila soľou a ja som ešte pridala nadrobno nakrájanú pažítku.

    9. feb 2014

    @1karolka1 dakujem krasne,cez tyzden urcite vyskusam🙂kuskus som uz kupila🙂

    9. feb 2014

    este sa chcem spytat to marocke korenie ste kde kupili?da sa na miesto neho pouzit aj nieco ine?vdaka

    10. feb 2014

    je to zmes korenia: rasca,čierny kmín,koriander,čierne korenie, muškátový orech,škorica, kardamón, zázvor,galangal,fenikel, kurkuma,klinček,bobkový list,jarabina,kubánske korenie,dlhé korenie,rajské zrná,kvet jazmínu,levanduľa a badyán 🙂, ja si korenie objednávam cez net: http://www.dasoft.sk/korenie-q/authentication.p...

    10. feb 2014