69 / 165
    Pilaf z kuracieho mäsa so šafránovou ryžou basmati + mrkvovo ananásový šalát

    recept: posolené kuracie mäsko, nakrájané na kocky som si na 24 hodín naložila do marinády (biely jogurt, lyžica citrónovej šťavy, mletá škorica), potom som ho osmažila na troške oleja, pridala na rezance pokrájanú papriku( zelená, tiež môže sa pridať červená a žltá), na plátky pokrájané 2 strúčiky cesnaku a ešte som 10 minút opražila. V druhom hrnci som si na oleji opražila mladú cibuľku, na to som dala premytú ryžu, osolila a chvíľku som osmahla, zaliala vývarom a pridala som štipku šafránu a ryžu uvarila. Po uvarení som ju jemne vidličkou premiešala (prevzdušnila). Na panvici som opražila mandľové plátky a sezam,môžu sa pridať aj kešu oriešky. Potom som to všetko (mäsko, ryžu a orieškovú zmes) zmiešala a pridala som ešte veľkú hrsť čerstvej nakrájanej petržlenovej vňate.

    24. máj 2014