Používame cookies. Viac informácií tu. OK
1kriosa1
28. okt 2019
164 

Kávové pokušenie

Koláč, ktorý uspokojí každého kávičkára. 

Tento recept som našla na jednom food blogu. Som veľký kávičkár a veľmi ma zaujalo, že tam ide mletá zrnková káva ...a navyše,  bol aj v kategórií "rýchly a jednoduchý". 

Ja som ho vytuningovala čokoládou a teda musím povedať....waw 🙂 

Suroviny: 

400 g strúhané jablká

200 g hladká múka

100 g mleté orechy

1 vajce

200 g kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

1 bal. prášok do pečiva

1,5 KL mletá zrnková káva

Poleva (nemusí byť):

džem

čokoláda

tuk

Strúhané jablká, vajíčko a oba cukre dáme do misky, a miešame mixérom až do peny.

V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a mletú zrnkovú kávu (odporúčam 100% arabiku pre výraznú chuť, ja som použila Barzzuz Indonéziu).

Sypkú zmes pridáme do jabĺk a mixujeme. Napokon pridáme orechy a už len krátko zamiešame. 

Vzniknuté cesto je husté, vylejeme ho na plech s rozmerom +/- 30x25 cm. Pečieme cca 40 minút na 175°C. Počas pečenia nám káva zavonia celú kuchyňu. 

Vychladnutý koláč natrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Ja som čokoládu roztopila v smotane, aby nebola úplne tuhá a nelámala sa. Alternatíva čokolády je koláč posypať práškovým cukrom alebo džem posypať kúskami orechov. 

Ak by sa vám zdalo, že koláč je veľmi mokrý (môže sa zdať nedopečený), tak to tak má byť. Kvôli množstvu jabĺk, je mokrý. Ak ho chcete suchší, znížte množstvo jabĺk alebo jablká mierne vyžmýkajte.

Tak dobrú chuť 🙂 

#test_barzzuz

    Dik💗

    29. okt 2019

Odporúčame