24 / 747
    Domáce langoše,najlepšie cesto
    1mirka1
    autor

    Smotanové langoše
    1kg hladkej múky
    2 vajcia
    400ml mlieka
    250ml kysl.smotany
    4lyž soli
    50g droždia
    kocka cukru,
    roztlačený cesnak,postrúhaný syr ,kečup,smotana
    Cesto si pripravíme deň vopred Pripravíme kvások ,pridáme ostatne suroviny a vypracujeme cesto ,ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dám do chladničky.Cesto vydrží v chladničke 3-4 dni
    Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi 20 bochnikov necháme ich ešte nakysnúť a každý formujeme tak aby nám vznikol kruh.Na horúcom tuku vyprážame z oboch strán.
    Hotové potierame cesnakom ,smotanou ,kečupom a posypeme strúhaným syrom

    6. júl 2013

    mnam veru by som si dala, uz som ich daaaaaaaaaaavno nerobila ale predstav si ze ja to cesto som dala do mraznicky,rozmrazila a bolo super...

    23. okt 2013
    1mirka1
    autor

    @bronia13 vazne presne toto cesto?

    23. okt 2013

    hej take iste so smotanov a mliekom len asi trosku iny pomer uz nepametam ale fakt vydrzalo co som sa sama divila....

    23. okt 2013

    @1mirka1 cesto teda nedávaš vykysnuť? proste len spackané do chladničky...a potom nechať podkysnuť a urobiť langoše správen som pochopila? 😀

    27. okt 2013
    1mirka1
    autor

    @oroska presne tak 🙂 je naozaj vynikajuce ,uz sa mi ozvala aj jedna mamicka ze ho robila a ze jej prvy krat deti pytali aj studene🙂

    27. okt 2013
    1mirka1
    autor

    @bronia13 vyskusam aj ja ci bude dobre ak mi zostane ,lebo u nas su rychlo jedle 🙂

    27. okt 2013
    1mirka1
    autor

    @oroska len upozornim v chladnicke velmi nakysne tak si ho daj aj do nejakej nadoby a do mikrotenu aby ti cesto neutekalo po chladnicke🙂

    27. okt 2013

    hej hej ja to davam do takeho zacku na zips... diky

    27. okt 2013

    MLIEKO NA ROZROBENIE DROZDIA MOZE BYT IZBOVEJ TEPLOTY?

    19. nov 2014
    Komentár bol odstránený
    1mirka1
    autor

    @lucon dobre je ked je troska teple ale nie horuce 🙂 ja do pekarnicky uz davam aj izbovej teploty

    19. nov 2014

    ....pytam sa, lebo ste si hore pisali, ze nenechavate vykysnut, ale len zmiesate a hned do chladnicky. cize jemne teple, DAKUJEM 🙂

    19. nov 2014