58 / 747
    Maďarský guláš s domácou knedľou

    Mozem poprosit recept na gulas? 🙂

    11. sep 2014
    Komentár bol odstránený
    1mirka1
    autor

    @luciana896 receptík ,dúfam že pomôže ,lebo my všetko robíme od oka a je nás viac a gulas dokazeme jest aj tri dni ,cim dlhsie stoji tym je lepsi 🙂

    11. sep 2014
    1mirka1
    autor

    @luciana896
    Na kocky pokrájame mäso, cibuľu ,cibuľe toľko koľko masa ,cibuľa dobre zahusťuje a prelisovaný cesnak speníme na masti, potom pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme, až kým mäso nestmavne a šťava sa neodparí na tuk (čím dlhšie mäso dusíme na tuku a vo vlastnej šťave, tým bude mať guláš výraznejšiu chuť a tmavšiu farbu) Osolíme, okoreníme mäso ,posypeme mletou paprikou, premiešame ,na koreninách pri guláši netreba šetriť ,všetko stiahnu zemiaky pridávame ešte gulášovú pastu alebo gulášové korenie ,podklad mäso je úplne paprikový výrazne červený
    Podlejeme vodou mäso povaríme do polo mäkka a podlievame podľa toho koľko guľášu si prajete ,len nezabudnite že pridávame ešte zemiaky a lečo s nálevom zväčší sa objem Pridávame zemiaky ,pred dovarením zemiakov pridávame lečo celé aj s nálevom ,dobre znova necháme prevrieť ,stále kontrolujeme a miešame aby sa nepripálil .Dobrý guláš varíme pomaličky  a najlepší je odstáty na druhý deň keď prejde všetkými chuťami🙂

    11. sep 2014

    @1mirka1 mnam, dakujem 🙂 vidis, to som prekvapena, ze isli aj zemiaky, myslela som, ze len leco a zemiaky len ked to je klasicky gulas co sa je s chlebom. Moja mama nikdy nevarila, tak ja sa vsetko ucim sama. Preto mam rada taketo tradicne recepty 🙂

    11. sep 2014
    1mirka1
    autor

    @luciana896 teraz si pomyslis ze som truba a poriadna jasne ze tam nejdu zemiaky ,,normalne som bola v tom ze pisem gulas ako polievku ,,,opravim to 🙂 dufam ze sa nehnevas ,,,

    11. sep 2014
    Komentár bol odstránený
    1mirka1
    autor

    Takze každy sa vie pomylit hore je recept na Gulas ako polievku
    recept na MADARSKY GULAS TU A TERAZ emoticon
    Na kocky pokrájame mäso, cibuľu ,cibuľe toľko koľko masa ,cibuľa dobre zahusťuje a prelisovaný cesnak speníme na masti, potom pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme, až kým mäso nestmavne a šťava sa neodparí na tuk (čím dlhšie mäso dusíme na tuku a vo vlastnej šťave, tým bude mať guláš výraznejšiu chuť a tmavšiu farbu) Osolíme, okoreníme mäso ,posypeme mletou paprikou a rascu premiešame ,na koreninách pri guláši netreba šetriť pridávame ešte gulášové korenie alebo paprikový krém ,môžete pridať aj chilli ak máte radi pikant ,podklad mäso je úplne paprikový výrazne červený
    Opatrne nie veľa podlejeme vodou mäso povaríme do mäkka a na koniec pridáme lečo bez nálevu ,dobre znova necháme prevrieť ,stále kontrolujeme a miešame aby sa nepripálil .Dobrý guláš varíme pomaličky  a najlepší je odstáty na druhý deň keď prejde všetkými chuťami

    11. sep 2014

    @1mirka1 😀 😀 😀 vidis? A ja som ani nezapochybovala, spravila by som ho uplne podla teba, tak ti verim 🙂 takze vlastne madarsky je to iste ako "kotlikovy" len sa nezahustuje zemiakom ze? Kazdopadne dakujem, si zlata, pomylit sa moze kazdy 🙂

    11. sep 2014
    1mirka1
    autor

    @luciana896 😀😀 to je tak ked nieco chcem robit pri malom ,,myslienku su pri nom🙂 ako pises presne tak ,,aj keby sa stalo ze mas madarsky riedky tak kludne zahustit zemiakomale postruhaným 🙂

    11. sep 2014